Emmaboda ska ge plats för talanger: "Vi vänder oss till alla"

Göran Johansson och Mariana Lundgren. - Foto: Faton Pasho

Emmaboda kommun ska få en ny talangtävling för alla.

delningar

Emmaboda kommun kan få en ny talangtävling riktad till samtliga kommuninvånare. Det är ABF Östra Småland med Mariana Lundgren som vill göra det möjligt för samhällsmedborgarna att visa upp sin talang.

– Vi har planer på att göra en talangtävling, top talent där vi vill påvisa vilka talanger vi har i Emmaboda kommun, säger Mariana och fortsätter.

– Vi har rätt så duktiga medborgare i Emmaboda kommun och talangtävlingar brukar allt som oftast rikta sig till ungdomar. Nu vill vi istället göra det möjligt för alla oavsett om du är tre år eller 100.

Planerna är att arrangera tävlingen i slutet på maj i parken bakom Folkets Hus. Anledningen till det är att göra det tillgängligt för alla.

– Vi vill att alla ska ha möjligheten att komma. Det ska vara ett öppet evenemang och tillgängligt för samtliga, säger hon och fortsätter.

– I dag är det begränsat med tillfällen där man kan visa upp sin talang. Vi vill att alla ska få chansen till det.

Hur ska ni utföra detta?

– Tanken är att ha en audition i april där det inte ska vara ett vanligt domarteam. Vi vill inte att den som har flest vänner och familj vinner på grund av det utan vi vill ha ett domarteam som är utomstående, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar