Emmaboda i topp – här får du mest boyta för pengarna

Kartläggning visar att Emmabodaborna är bland de som får mest boyta för pengarna.

delningar

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling har gjort sin årliga kartläggning av genomsnittliga inkomster och bostadspriser runtom i landet.

I Ragunda kommun får köparna mest villa för inkomsten där den genomsnittliga årsinkomsten ger 118 kvadratmeter boyta.

Högst upp på listan över lägenhetsyta ligger Strömsund med hela 531 kvadratmeter för en årslön.

– Vår undersökning visar att bostadspriserna skiljer sig väldigt mycket över hela landet, men att även löneskillnaderna är markanta. Löneskillnaden är dock långt ifrån att kompensera för prisskillnaden i storstadsområden, vilket gör att man där måste räkna med att lägga en klart större andel av sin inkomst på sitt boende, alternativt välja att bo på en mindre yta, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Med hjälp av nya siffror från Statistiska Centralbyrån och Svensk Mäklarstatistik har Länsförsäkringar Fastighetsförmedling gjort en kartläggning av var i landet man får mest bostadsyta i relation till årsinkomsten på individnivå.

I topp när det kommer till lägenhetsyta ligger Strömsund men på plats sju hittar vi Emmaboda kommun. I Emmaboda kommun får du 117 kvadratmeter bostadsyta för en årslön.

– Digitaliseringen skulle kunna leda till att färre flyttar till dyra bostäder i städerna för att i ökad mån jobba hemifrån eller från mindre orter. Men trenden har snarare varit omvänd med en ökad inflyttning till städerna. Det är därför ännu mer angeläget än någonsin att få till en ökad rörlighet på bostadsmarknaden, vilket kräver politiska överenskommelser för en översyn av amorteringskravet och slopad flyttskatt, avslutar Marcus Svanberg.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten