Laddar

Emmaboda-artist lyfter psykisk ohälsa

Samlar in pengar genom allsång i helgen.

delningar

Det är Emmabodamusikern Odd Hagel som nu på lördag den 21 oktober arrangerar ett välgörenhetsevenemang till förmån till organisationen Sucide zero Emmaboda folkets hus.

– Jag har grunnat länge på att jag vill göra något för psykisk ohälsa. Man möter mycket folk som drabbats och det är väldigt utbrett i samhället, säger Odd Hagel.

Det var när han var och tatuerade sig i Emmaboda som idén till välgörenhetsallsången föddes.

– Vi började prata om det här och hon nämnde Sucide zero, då kollade jag upp dem och tog kontakt med organisationen. De blev jätteglada att jag ville anordna något och på den vägen är det, säger Odd Hagel.

Under kvällen kommer det att vara allsång på Folkets hus och Odd Hagel har bjudit en hel del vänner till evenemanget som kommer uppträda.

– Dels kommer jag och min fru Diana Idensjö-Hagel att uppträda, dels flera musiker som Higgins Blues Band, Tanja Ojaniemi och Jimmie Zeliath, säger han.

Fram till den stora allsångsdagen säljs det armband till förmån till Sucide zero, som även kommer att finnas till försäljning under kvällen. Entrén är frivillig men allt som betalas går oavkortat till hjälporganisationen.

– Det blir ett gediget program på minst en och en halvtimma blandat med musikernas uppträdandet och allsång. Förhoppningsvis blir det en gemytlig och trevlig kväll för en god sak, säger Odd Hagel.

Under kvällen uppträder även P4-profilen Lennart Palm.

– Det är kul att så många olika aktörer ställer upp och gör det här möjligt, säger Odd Hagel.

Sucide Zero: 

En ideell organisation som verkar för att radikalt minska antalet självmord i Sverige.

Bildades i april 2013 av journalisten och författaren Alfred Skogberg och läkaren/kbt-terapeuten och egenföretageren Ludmilla Rosengren.

Träffar regelbundet politiker för att påverka dem.

Källa: Sucide Zero

Relaterade artiklar