Laddar

Efter upphandlingsskandalen: (C) till hårt angrepp mot kommunens ledning

Johan Jonsson (C): "Jag är rädd att det är en del av ansvarskulturen".

delningar

Det var 24Emmaboda som i maj avslöjade att Emmaboda kommun betalat ut miljonbelopp till ett och samma byggrådsgivningsföretag för konsulttjänster– utan att göra en offentlig upphandling.

Nu går Centerpartiet i Emmabodas Johan Jonsson (C) till hårt angrepp mot det Socialdemokratiska styret i Emmaboda.

– Jag är rädd att det är en del av ansvarskulturen i Ann-Marie Fagerströms Emmaboda, säger C-politikern i ett pressmeddelande.

Som exempel tar Johan Jonsson upp en händelse i oktober 2011 då kommunen fick kritik från externa revisorer efter att ha genomfört köpet av Orrefors Kosta Boda. En affär som kostade kommunen omkring 46 miljoner kronor.

– Man hade även då struntat i att genomföra en upphandling för en delinvestering, med motiveringen att det var för bråttom, skriver Johan Jonsson i pressmeddelandet.

Enligt Centerpartiets pressmeddelande lovade Ann-Marie Fagerström att ta åt sig av kritiken och bättra sig efter revisorernas kritik 2011.

– Frågan är om hon i dag tillstår att det bara var tomma ord. Frågan är om hon tillstår att den ignoranta hanteringen av invånarnas pengar är en kultur? Frågan är om hon anser att hon borde ställa sin politiska position till förfogande?, skriver Johan Jonsson i pressmeddelandet.

Relaterade artiklar