Laddar

Efter publikfesten: ”Kan bli fler SM-deltävlingar”

Arrangörerna nöjda med helgen: ”Ett hett arrangemang”.

delningar

Under helgen var det en riktig publikfest i Rövaredalen i Vissefjärda. Flera tusen personer tog sig till motorbanan för att ta del av SM-deltävlingen i Motocross. Och arrangörerna Vissefjärda CK är nöjda med arrangemanget.

– Det har varit hett. Hett väder och heta race. Det har varit riktigt bra, säger Kari Uskali, viceordförande i Vissefjärda CK.

Och som det ser ut nu, med preliminära siffror, drog evenemanget än fler besökare än vad föreningen vågat hoppas på.

– Vi har ingen officiell siffra än, men när dagarna summerades tippades det på 5000-6000 besökare under helgen. Det var en väldigt lyckad tillställning med mycket publik, säger Kari Uskali.

Hur ser det ut framöver, kan det bli fler SM-deltävlingar i Vissefjärda? – Det kan det bli. Men först måste vi summera helgen. Det här har varit ett jättejobb av väldigt många. Det suger musten ur en och man måste landa lite innan vi orkar se framåt mot en repris. Men det är klart att tanken funnits. Nu har vi en välfungerande organisation, men de bästa få ladda batterierna så vi avvaktar med ett sådant beslut, säger Kari Uskali.

Inför deltävlingen lade föreningen ned ett stort arbete på banan. Ett arbete som verkade vara uppskattat av förarna.

–  Kritiken har varit överväldigande positiv. Jag har faktiskt inte hört något negativt. Det var många som var positiva till det nya materialet på banan och att det var mer flyt i ban-layouten, säger Kari Uskali.

Kari Uskali är glad att så många ställt upp ideellt för att se till att evenemanget skulle bli av.

– Det är många som jobbat ideellt med detta och inte bara från vår förening. Vi har fått hjälp av flera kringliggande klubbar som SMK Ronneby, Nybro Motorklub, Tvärsskog, Rödeby och Kalmar motorklubb. Vi är väldigt tacksamma för deras hjälp, avslutar Kari Uskali.

Relaterade artiklar