Efter jul i Harebo – nu satsar byn vidare

Foto: ChiccoDodiFC / Mostphotos.

Grannarna anordnar en byaloppis: "Vi är ett gäng loppisfantaster".

delningar

För två år sedan gick grannarna i Harebo i Emmaboda kommun ihop och ordnade en julmarknad. Förväntningarna var låga inför premiärmarknaden men intresset visade sig vara större än väntat. Uppemot 600 personer dök upp under den första julmarknaden.

Grannarna valde att köra vidare på det lyckade konceptet och hade i julas ännu en lyckad marknad.

Nu satsar Harebos eldsjälar vidare när de arrangerar en byaloppis i byn den 9 juni.

– Det är första gången vi gör det här. Det var en granne som kom med förslaget efter att ha varit i Hovmantorp och sett något liknande, säger Pamela Hoffros och fortsätter.

– Hon hörde av sig till oss och vi var några som nappade på direkt. Det har gått väldigt snabbt vi hade det här i tankarna i någon vecka innan vi beslutade oss för att köra.

Hur kommer det sig att det blev en loppis?

– Vi är i stort sett loppisfantaster i hela byn. Vi tycker själva det är kul att åka runt på loppisar så varför inte anordna något här, där folk kan åka till vår by för att gå på loppis, säger Pamela och fortsätter.

– Vi har gamla hus allihopa så det kommer att finnas många gamla saker. Både stort och smått och har man tankarna på att fynda stora grejer så skulle jag nog rekommendera släp.

Hur kommer byaloppisen att gå till?

– Vi i byn kommer att ha varsin loppis och sedan är tanken att besökarna kör igenom byn och gör små stopp hos byborna som har egna små loppisar, säger Pamela och fortsätter.

– Varje bybo kommer att ha loppis hos sig, så det blir lite som en söndagstur för alla besökare. Man får stanna till på de loppisar man vill, helst alla.

Pamela Hoffros och de andra arrangörerna i Harebo vågar inte tro på samma succé som julmarknaden men hoppas att den går samma öde.

– Vi testar det här i år så får vi ser hur väl det faller ut. Vi hoppas att det kommer hundra personer och i bästa fall lika många som på marknaden, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten