Efter ägarskiftet – nya investeringar väntar för Emmaboda Glas

Nya investeringar till Emmaboda när Mimir Invest ökar produktionen.

delningar

Sedan tidigt 1900-tal har Emmaboda Glas figurerat på orten och har alltid varit ett glasverk. Sedan franska Saint Gobain köpte det på 1970-talet har flertalet ändringar gjorts samtidigt som man har bevarat kärnan.

I mitten av januari kom nästa förändring i företagets långa historia då meddelade Emmaboda Glas AB att ägandet av Emmaboda Glas och Glassolution i Norge gått över från Saint-Gobain till Mimir Invest AB.

Nu meddelar vd Vidar Eikeset via ett pressmeddelande att bolaget har antagit en investeringsplan som inkluderar uppfräschning på anläggningen i Emmaboda.

"Vår styrelse vill flytta snabbt och tillsammans med vårt nya ledningsgrupp har vi nu tagit flera strategiska beslut. Investeringsplanen är viktig för att skapa bättre leveranskvalitet från fabriken och det nya servicecentret ger kunderna snabbare tillgång till varorna. Probutiken som öppnar den 1 oktober kommer att vara både ett showroom, men också ett kunskapscenter för kvalitetsprodukter i glas", säger Eikeset.

Som ett resultat av investeringsplanen kommer Emmabodaanläggningen få en helt ny lamineringslinje.

Bolagets isolerglaslinje i Emmaboda fick en uppgradering förra hösten. Hittills är det inte nödvändigt att investera längre i isolerglasproduktionen.

"Med dessa investeringar får vi en dubbel kapacitet för härdade och laminerade produkter. Vi ökar också kapaciteten hos isoleringsglaslinjen i Emmaboda genom att introducera två skift i produktionen. Sammantaget kommer detta att stärka oss som en totalleverantör", avslutar Eikeset.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar