Duon ska driva Café Sjötorpet i sommar

Anna Yaffe och Agnes Jonasson kommer att driva Café Sjötorpet i sommar.

Unga entreprenörerna testar sina vingar: "Ska bli väldigt roligt".

delningar

Tidigare under våren kunde 24Emmaboda berätta att studenten 16-åriga Agnes Jonasson, som gick första året på ekonomiprogrammet i Växjö startade tillsammans med fyra andra tjejer ett UF-företag som erbjöd blomprenumeration.

Nu ska Agnes Jonasson tillsammans med sin 18-åriga vän Anna Yaffe ta sig ann en annan verksamhet. Duon ska driva Café Sjötorpet vid badplatsen i Lindås i sommar.

– Vi bor i närheten och har varit där och fikat flera gånger. Vi har vetat om att ingen hyr den lokalen idag så vi bestämde oss för att ställa frågan till ägaren och fick tummen upp. Så i sommar ska vi hyra lokalen, säger Agnes.

Hur känns det?

– Väldigt roligt. Vi två är bra vänner som har bakat väldigt mycket sedan vi var små så det kändes som en självklarhet när tanken dök upp, säger hon och fortsätter.

– Vi kommer främst att ha våfflor men även kakor som varierar från vecka till vecka. Dessutom blir det toast, kaffe, läsk, saft och ett litet utbud av glass.

Duon slår upp portarna den 26 juni men när de slår igen sen är det fortfarande oklart.

– Just nu har vi lokalen bokad en månad framåt. Går det bra för vår verksamhet så kommer vi att boka det längre, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar