Laddar

Dubbla R/M-segrar – 15-åring avgjorde i slutskedet

R/M-herrarna tog sig vidare till kvartsfinal i ÖM medan damerna tog en imponerande 1-0-seger på Fjölebro. "Hon är vår Ole Gunnar Solskjær."

delningar

ÖM, åttondelsfinal:

Persnäs AIF – R/M IF 2–5 (2–2)

Hemmalaget inledde starkt på Solvallen och tog ledningen två gånger om i den första halvleken. Båda gångerna replikerade R/M.

– Paifen slutar aldrig kriga och det var lite som i de flesta ÖM-matcherna, väldigt mycket kamp i den första halvleken, säger R/M-coachen Daniel Andersson.

John Gustavsson gav gästerna ledningen tidigt i den andra halvleken och efter mål av Sebastian Jansson och William Alvarmo kunde R/M säkra kvatsfinalplatsen i årets ÖM-turnering efter 5–2.

– Vi trummade på bra i andra och malde ner dem. Skönt att se att vi bara fortsatte spela som vi sagt och vågade göra det matchen igenom, säger Andersson, som hyllar kollektivet efter avancemanget.

I kvarten väntar möte med Mörbylånga GoIF.

Målen, PAIF: Gyam Safi, Magnus Alfredsson.

Målen, R/M: David Kälveus, Dennis Johansson Fors, John Gustavsson, Sebastian Jansson, William Alvarmo.

Division 2 sydöstra dam:

Lindsdals IF – R/M IF 0–1 (0–0)

R/M-damerna fortsätter att vara målsnåla i den sydöstra division 2-serien. På måndagskvällen kom säsongens andra seger när laget gästade LindsdalFjölebro.

– En jämn match mellan två lag som försökte spela fotboll. I första hade båda lagen perioder men i andra kom Lindsdal ut och var skarpare än oss. Men vi åt oss in i matchen och det var även där vi fick målet, säger R/M-coachen Julius Sääf.

I matchens 79:e minut slog blott 15-åriga talangen Wilma Salebäck till. 1-0-målet blev matchens enda och efter matchen hyllade Sääf sin talang.

– Hon gjorde det riktigt bra och man kan säga att hon är vår Ole Gunnar Solskjær, säger Sääf.

– Sista fem-tio minuterna går inte till världshistorien som de vackraste. Vi föll lite för lågt men höll undan.

Samtidigt passar R/M-tränaren på att rikta ett stort plus till målvakten Andrea ”Pea” Karlsson, som endast släppt in ett mål den här säsongen.

Målet, R/M: Wilma Salebäck.

Relaterade artiklar