Laddar

”Det är uselt – en fruktansvärd skandal”

Dagligen får bilar och cyklar punktering på väg 547 mellan Åfors och Fiskesjö. "Det är rent ut sagt för jävligt", säger Kurt Karlsson, bilmekaniker på Fröjds Motorservice i Eriksmåla.

delningar

I höstas frästes vägen ner för att göras i ordning. Dock har den inte asfalterats ännu, vilket har gjort att de vassa stenarna orsakat otaliga punkteringar på fordon som färdas på vägen.

– Jag har råkat ut för det själv tre gånger. I torsdags lade jag på mitt tredje nya däck. Det är rent ut sagt för jävligt. Det är så uselt – en fruktansvärd skandal att man låter det vara så här i dagens samhälle, säger Kurt Karlsson, bilmekaniker på Fröjds Motorservice i Eriksmåla.

Han berättar om många kunder vars däck punkterats flera gånger det senaste halvåret.

– Det är folk som kör dagligen på den här vägen som haft massor med punkteringar. De har till och med börjat köra omvägar på flera mil för att slippa köra på vägen.

Häromdagen kom det in en kvinna vars nya däck råkade ut för punktering på den dåliga vägen.

– Hon var förtvivlad stackaren. Ett stort nytt däck var helt sönderspräckt. Det var 2 500-3 000 kronor rakt ner i sjön, säger Kurt Karlsson.

Till SVT Nyheter förklarar Susanne Östangård, projektledare på Trafikverket tillvägagångssättet med upprustningen av väg 547.

– Man lägger materialet på vägytan och sedan fräser en stor maskin ner det i vägen. På grund av att det varit så lite tjäle har sten trängt upp i vägytan och då har vi varit ute och tätat de ytorna.

Kurt Karlsson tror att orsaken till vägarbetet beror på att vägen ligger på landsbygden.

– De skiter fullständigt i oss som bor här. Tyvärr kommer vi i andra hand.

Den 9 maj ska vägen asfalteras.