Laddar

Derby hela helgen i Emmaboda

Anrika cupen startar under fredagen.

delningar

Under fredagen startar Swedbank cup i Emmaboda. Cupen har arrangerats i drygt 30 år och en av dem som varit med länge är Ulf Runesson som är ansvarig för cupen.

– Det ska nog fungera i år med, det tror jag. Det här är min 18:e gång och cupen är drygt 30 år gammal, så det finns lite rutin att ta av, säger han.

Upplägget för årets turnering är precis densamma som förra årets upplaga. Under fredagen och lördagen tävlar varsin sexlags-grupp och på söndagen gör två trelags-grupper upp om semifinalplatserna.

– I år var det lätt att få med lagen. Alla tolv lagen sa ja till att vara med i år igen. Och publiken tror jag nog dyker upp i år med, det hoppas jag i alla fall, säger Ulf Runesson.

Vad är det som gör Swedbank cup så speciell? – 2001 fick de med mig första gången. Sedan blev det kört och jag är med och arrangerar för 18:e gången. Ursprungligen var det ett kommunmästerskap inomhus, men i takt med att kommunlagen minskar i antal så har det blivit mer lag från närområdet, till exempel Lessebo, Nybro och skogarna här i kring. Det är kul för att det blir derby helga helgen och jag tror det är det som lockar publiken, säger Ulf Runesson.

Relaterade artiklar