Delad pott på GFA: "Ett rättvist resultat sett till matchen"

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Kalmar FF hämtade upp underläge två gånger om och tog säsongens andra poäng. "På det hela taget en nöjd tränare".

delningar

Under lördagen tog Kalmar FF emot IFK Norrköping, en av årets guldkandidater, hemma på Guldfågeln Arena. Inför lördagens match stod båda lagen på en poäng. Efter matchen stod de båda på två efter att ha delat på poängskörden.

Den första halvleken var tempostark, men något mål blev det inte. Den hetaste målchansen skapade IFK Norrköpings Jordan Larsson med ett skott utifrån.

Den andra halvleken hann dock knappt starta innan målnollan spräcktes. Jordan Larsson petade in 1-0 bakom Lucas Hägg-Johansson i den 51:a minuten. Men bara sju minuter senare kunde Romario trycka in en straff efter att Aliti gjorts ned i straffområdet.

I den 78:e minuten gjorde Simon Thern 2-1 till gästerna efter en tilltrasslad situation. Men återigen svarade KFF snabbt. Och återigen var det Fidan Aliti som låg bakom målet efter att ha hittat fram till Papa Diouf som lyckades lobba över Isak Pettersson i Norrköpingsmålet. Några fler mål blev det inte i matchen och lagen fick med sig varsin poäng.

– Mål präglar matcher. Vi hamnade i underläge två gånger om och lyckades komma tillbaka. Då får man sitta nöjd efter matchen sett till resultatet. Tittar vi på vår prestation är vi nöjda med mycket av det vi ville, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson och fortsätter.

– Jag tycker dock att det är två billiga mål vi släpper in. Vi är först i duellen båda gångerna men lyckas inte få bort den. Det är sådant som avgör. Men på det hela taget en nöjd tränare och nöjda spelare med hur mycket bättre vi var för en vecka sedan. Men ett rättvist resultat sett till matchen.

FAKTA

KALMAR FF – IFK NORRKÖPING: 2-2 (0-0)

Målskyttar, Kalmar FF: Romario, Papa Diouf

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar