Laddar

Debut gav mersmak för Lindås allsvenska talang

Lindås BK-produkten fick göra allsvensk debut med Kalmar FF borta mot IFK Norrköping. Nu vill 19-åringen ta nästa kliv. "Vill vara med så mycket som möjligt och hjälpa laget."

delningar

I den 73:e matchminuten fick han hoppa in och göra allsvensk debut. 19-årige Isak Magnusson listar Lindås BK som moderklubb och kan nu ställa sig in i skaran av allsvenska spelare från Emmaboda.

– Det var riktigt kul att få spela. Det var snabba ryck, men som sagt väldigt skoj att få hoppa in.

Kalmar FF som är hårt skadedrabbat hade tre Emmabodasöner på bänken. John Håkansson från Lindås BK och Adam Hellborg från Emmaboda IS tog plats på avbytarbänken när KFF gästade IFK Norrköping.

Hur var känslan när Peter Swärdh sa till dig att du skulle hoppa in? – Det är klart man blev lite extra nervös, men samtidigt var det bara att köra på. Man har liksom inget att förlora när man ligger under med 2-0 med en kvart kvar.

Är du nöjd med din insats? – Det var ett svårt läge att komma in i. Men efter förutsättningarna tycker jag ändå att jag gjorde det bra. Jag är nöjd med debuten.

Nu vill Lindås-produkten ta nästa steg i karriären och bli en mer permanent del i KFF:s allsvenska lagbygge.

– Nu är jag med lite då och då och tränar med a-laget. Lite mer nu på senaste tiden när det varit så mycket skador. Men jag hoppas kunna ta nästa steg och vill vara med så mycket som möjligt och hjälpa laget.

Kalmar FF ligger näst sist i allsvenskan på fem inspelade poäng.