Laddar

De vill öppna konsertlokal i Emmaboda: ”Enorma möjligheter”

Thomas Herbertsson, Evelina Hjalmarsson och Peter Olsson är de drivande krafterna för att utveckla en konsertlokal i Nöjesindustrin i Emmaboda. Tillsammans med flera andra aktörer jobbar de för att bredda kulturutbudet i regionen.

delningar

Thomas Herbertsson och Evelina Hjalmarsson driver gokarthallen i Nöjeshuset samt Ängalunds aktivitetsgård. Peter Olsson är ordförande i Emmaboda VIsförening. Nu vill trion ihop med flera andra aktörer starta en evenemangsanläggning i en ledig lokal i Nöjesindustrin i Emmaboda.

– Det är en perfekt lokal med ett centralt och bra läge. Det ligger nära stationen så folk kan åka buss och tåg hit. Vi har stora visioner och drömmar om vad man kan göra med den här lokalen. Vi vill ju inte släppa alla detaljer innan vi får ett kontrakt, säger Thomas Herbertsson.

Lokalen, 1 300 kvadratmeter stor, har muntligt fått godkänt av räddningstjänsten för att ta in 1 200 personer.

– Vi tänker oss större evenemang som konserter, mässor, loppisar. Ja, allt möjligt. Möjligheterna är enorma i en sådan lokal som finns ledig här i huset, säger Thomas, vars gokarthall ligger i samma byggnad som den aktuella lokalen.

Thomas Herbertsson visar runt och guidar i den stora lokalen som har två stora portar.

– Där borta tänkte vi ha insläppet, säger han och pekar bort mot den stora porten.

En gång i tiden var det glasproduktion i byggnaden. I dag används den enbart som förvaring.

– Det har inte varit någon verksamhet här på fyra år. Jag hoppas att vi får hyra den av kommunen, säger Herbertsson.

I över en månad har aktörerna väntat på besked från kommunen om man kan köra i gång sin verksamhet eller inte.

– Först skulle det ta en vecka att få svar. Vi har ännu inte fått något.

Per Sigvardsson (S) är ordförande i teknik- och fritidsnämnden:

– Vi räknar med att ge ett besked den här veckan, säger han.

Lutar det åt ett ja eller nej? – Det kan jag inte svara på i nuläget. Det kommer ske en objektiv bedömning.

Finns det andra intressenter? – Ja, det finns det.

Thomas Herbertsson och kompani är oroliga att möjligheterna till att få igenom sin önskan om att driva kulturcentrumet håller på att glida dem ur händerna.

– Vi har blivit lovade ett snabbt besked. Lokalerna har stått oanvända i fyra år. Jag hoppas att det inte sätts några käppar i hjulet, säger Thomas och berättar vidare att han även hoppas på att det ska ske en seriös och korrekt upphandling av bowling- och restaurangdelen i Nöjesindustrins lokaler så att alla får relevanta hyror.

– Det bästa vore om vi kunde få till ett helhetssamarbete i vårt företag Nöjeshuset, med alla aktörer i Nöjesindustrins lokaler, på samma sätt som vi har idag med ett flertal restauranger, och andra aktörer, säger Thomas.

Peter Olsson:

– Vår gemensamma kompetensbank är enorm, vilket utgör en kraft att räkna med. Vår ambitionsnivå är otroligt hög, och vi hoppas kunna bli regionens kulturella samlingsplats.

Aktörerna hade önskat vara i gång redan till lucia.

– Det har varit ett mål att vi skulle haft ett evenemang runt lucia. Jag hoppas att vi kommer få ett positivt besked. Den stora drömmen för oss alla är ju Thåström i denna fantastiska lokal, säger Thomas Herbertsson.