Laddar

Därför valde kommunen Nöjeshuset AB

”Glada över att det är i hamn”.

delningar

Det var i september som Emmaboda kommun gick ut med att de lagt ut bowling- och restaurangverksamheten i Nöjesindustrin i Emmaboda på anbud. Det gällde ett avtal om att driva verksamheten i fem år framöver. Under hösten har Emmaboda kommun fått in sammanlagt fem anbud– och i måndags stod det klart att det blir Nöjeshuset AB som kommer att ta över verksamheten.

– Vi hade ett underlag och vissa kriterier som anbudsgivaren var tvungen att uppnå. Efter en utvärdering hade vi två anbudsgivare kvar, säger Sven Odlingson, teknisk chef vid kommunen.

Av de totalt fem anbudsgivarna stod det i slutet mellan nuvarande arrendator Dzenan Vranas Nöjes- och cateringsrestaurangen och Thomas Herbertsson och Evelina Hjalmarssons Nöjeshuset AB. – Enligt vår bedömning uppfyllde båda våra krav och var likvärdiga. Tillslut valde vi de som föreslagit högst hyra, säger Sven Odlingson.

Nöjeshuset kommer att ta över verksamheten i juli i år.

– Vi kommer att se till att det blir en bra helhet i huset med både bowling, gokart, lasergame och mera. Vi kommer helt enkelt få en bra helhet nu när vi driver det själva. Vi är bara positiva Evelina och jag, sa Thomas Herbertsson i måndags till 24Emmaboda.

Och kommunen är nöjda med valet.

– Vi är glada över att det är i hamn och vi tror att det kommer att bli bra. Vi ser fram emot att kunna jobba vidare med detta nu, säger Sven Odlingson.

Relaterade artiklar