Laddar

Dans på kul när Studieförbundet presenterar vårens nyheter

Petra Sundin och Suzanne Rundström, Studieförbundet vuxenskolan. - Foto: Faton Pasho

Här är Studieförbundet Vuxenskolans vårprogram: "Vi vill vara ännu mer lokala i Emmaboda".

delningar

Nytt år och nya möjligheter. Så lyder det gamla ordspråket.

Just nya möjligheter är något som Studieförbundet Vuxenskolan presenterar i sitt vårprogram.

Studieförbundet har en rad olika nyheter i vårens program, blandat med gamla godingar. Några utav vårens nyheterna är dans på kul i Lindås samt röjsågskörkort.

– Vi fick frågan om att anordna mer solodans och tyckte det var en bra idé. Vi kommer att ha Dans på kul i Lindås Folkets hus där det blir pop, disco, cha-cha och latino med Jarmila Franck som är utbildad i Tyskland i olika dansstilar, säger Petra Sundin från Studieförbundet Vuxenskolan och fortsätter.

– Kurserna och cirklarna handlar om att engagera våra samhällsbor. Det är mötet mellan människor oavsett bakgrund som vi är ute efter. Vi vill vara ännu mer lokala i Emmaboda, öka tillgängligheten och stärka bygden, därför kollar vi på möjligheten att vara på flera orter i kommunen.

Förutom dans på kul i Lindås och röjsågskörkort blir det bland annat släktforskning, retorik och argumentation, akvarellmålning, handarbete i Vissefjärda, sycafé samt spanska fortsättningskurs. Dessutom har man i år tack vare allmänna arvsfonden startat ett läsprojekt.

– Det är ett nytt koncept i hela länet som heter läslust hela livet. Det är ett läsprojekt för äldre där tanken är att få folk att läsa i smågrupper, säger Suzanne Rundström och avslutar.

– Det är ett treårigt projekt där personer ska utbildas i att läsa på boenden eller för äldre personer.

Relaterade artiklar