Dans på kul när Studieförbundet presenterar vårens nyheter

Petra Sundin och Suzanne Rundström, Studieförbundet vuxenskolan. - Foto: Faton Pasho

Här är Studieförbundet Vuxenskolans vårprogram: "Vi vill vara ännu mer lokala i Emmaboda".

delningar

Nytt år och nya möjligheter. Så lyder det gamla ordspråket.

Just nya möjligheter är något som Studieförbundet Vuxenskolan presenterar i sitt vårprogram.

Studieförbundet har en rad olika nyheter i vårens program, blandat med gamla godingar. Några utav vårens nyheterna är dans på kul i Lindås samt röjsågskörkort.

– Vi fick frågan om att anordna mer solodans och tyckte det var en bra idé. Vi kommer att ha Dans på kul i Lindås Folkets hus där det blir pop, disco, cha-cha och latino med Jarmila Franck som är utbildad i Tyskland i olika dansstilar, säger Petra Sundin från Studieförbundet Vuxenskolan och fortsätter.

– Kurserna och cirklarna handlar om att engagera våra samhällsbor. Det är mötet mellan människor oavsett bakgrund som vi är ute efter. Vi vill vara ännu mer lokala i Emmaboda, öka tillgängligheten och stärka bygden, därför kollar vi på möjligheten att vara på flera orter i kommunen.

Förutom dans på kul i Lindås och röjsågskörkort blir det bland annat släktforskning, retorik och argumentation, akvarellmålning, handarbete i Vissefjärda, sycafé samt spanska fortsättningskurs. Dessutom har man i år tack vare allmänna arvsfonden startat ett läsprojekt.

– Det är ett nytt koncept i hela länet som heter läslust hela livet. Det är ett läsprojekt för äldre där tanken är att få folk att läsa i smågrupper, säger Suzanne Rundström och avslutar.

– Det är ett treårigt projekt där personer ska utbildas i att läsa på boenden eller för äldre personer.

FAKTA

Under år 2018 deltog 585 personer i studiecirkel och kursverksamhet på Vuxenskolan i Emmaboda kommun. Totalt var 12 602 personer på kulturarrangemang i kommunen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar