Laddar

”Dålig affär för skattebetalarna”

Det råder delade meningar om en upphandling ska ske om bowling- och restaurangverksamheten i Nöjesindustrin i Emmaboda. På onsdag tar teknik- och fritidsnämnden ett beslut.

delningar

I fredags gav Dzenan Vrana sin syn på saken i frågan där flera andra har lagt sig i och menar på att bowling- och restaurangdelen i Nöjesindustrin har en för billig hyra. Dzenan berättade för 24Emmaboda.se att han betalar 80 000 om året i hyra till kommunen, samt bistår med bowling till alla skolungdomar i kommunen. En kostnad som enligt hans beräkningar uppgår till 160 000 kronor.

Thomas och Evelina Herbertsson driver gokarthallen i Nöjesindustrin samt Ängalunds aktivitetsgård. De menar att kommunens avtal om bowlingverksamheten är en dålig affär för skattebetalarna i kommunen.

– Skolbowlingen har alltid ingått i avtalet för den som driver bowlinghallen, så det är inget nytt. Tittar man på matematiken är det svårt att få ihop att det skulle vara värt minst 160 000 kronor, med tanke på hur få barn det är som utnyttjar den, säger Thomas Herbertsson och fortsätter:

– Vi har aldrig kritiserat nuvarande arrendator, utan vi är kritiska till det avtal som kommunen tecknat, som är en dålig affär för skattebetalarna.

Thomas poängterar att han inte är intresserad att driva bowlingen eller restaurangen, utan är enbart öppet kritisk mot det avtalet som den nuvarande arrendatorn och Emmaboda kommun har tecknat.

– Jag har granskat avtalen och under de första två åren hade de helt hyresfritt avtal och nu betalar man heller ingen hyra. Man betalar 80 000 kronor per år, vilket är 6 666 kronor per månad, inklusive ström, vatten, sophämtning och uppvärmning. Detta kan man inte betrakta som hyra. Det är en summa man betalar för de investeringar Emmaboda kommun har gjort i lokalen sedan upphandlingen gjordes på uppemot en miljon kronor.

Thomas berättar vidare att han vill ha en rättvis konkurrenssituation i kommunen och vill att alla ska kunna hjälpas åt att driva den framåt.

– Det finns många som tror på Emmaboda och som vill satsa och samarbeta. Låt oss få ett sådant företagsklimat i vår underbara kommun. Då kan vi alla utveckla den till en ännu bättre plats för oss som bor och verkar här, säger Thomas.

Dzenan Vrana:

– Thomas måste haft det tufft senaste halvåret, men vi tackar för reklamen vi får. Vi ser fram emot en ny eventuell upphandling och önskar Thomas lycka till med sina affärer.

På onsdag avgörs det om en ny upphandling av bowling- och restaurangdelen i Nöjesindustrin kommer bli aktuell på teknik- och fritidsnämndens möte.