(C) vill se annonsering innan fullmäktige - Nyheter i Emmaboda - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

(C) vill se annonsering innan fullmäktige

”Tyder på att kommunen varken följer den gamla eller den nya kommunlagen”.

delningar

Det är Johan Jonsson (C) som nu har skickat in en interpellation till Emmaboda kommun. Ärendet gäller annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden. En fråga som uppmärksammades under det senaste fullmäktigemötet, då det framgick att fullmäktiges sammanträden inte annonserats hittills under 2018 i lokalpressen.

–Svaret som gavs var att nya kommunallagen inte ställer krav på annonsering och att presidiet därför inte har lagt något sådant förslag inför 2018, skriver Johan Jonsson.

Enligt honom bör fullmäktigemötena annonseras i tidningen.

– Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande församling, vald i direkta val. För oss i Centerpartiet är det självklart att frågan om eventuellt fortsatt annonsering av kommunfullmäktiges sammanträden i ortspressen ska avgöras av kommunfullmäktige, skriver Johan Jonsson.

Enligt Johan Jonsson har inte heller fullmäktigemötena tillkännagivits via den kommunala anslagstavlan eller på Emmaboda kommuns hemsida. – Det tyder på att kommunen varken följer den gamla eller den nya kommunallagen, avslutar Johan Jonsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Svenskars semestervanor

Varje år utförs en undersökning där ett stort antal svenskar frågas ut om sina resvanor.