Bråk på skola – frikänns av tingsrätten

Erkände att han slog skolelev men uppgav att han handlade i nödvärn.

delningar

Det var i mitten på april som två elever på Bjurbäcksskolan hamnade i luven på varandra.

En av eleverna, en 15-årig pojke, ska vid tillfället ha utdelat ett slag mot en annan elev efter att ha hamnat i en dispyt. Elverna ska ha sagt "håll käften" till varandra och gått därifrån.

Senare under samma dag ska personerna stött på varandra igen i korridoren där den 15-årige killen ha utdelat ett slag mot den andre eleven som träffade i ansiktet.

I förhör har personen som blev slagen inledningsvis uppgett att det var ett slag men har senare, efter att ha påmints om vad han uppgav under förundersökningen, hävdat att det var två slag som träffade på kinden och i pannan.

Den 15-årige pojken har i förhör uppget att han såg den andre personen gå mot honom med knutna nävar och upplevde det som att han skulle slå honom och därför utdelat slag med knuten hand för att freda sig.

Den 15-årige pojken har vidgått att han har utdelat slag mot den andre pojken men bestritt ansvar för brott då han befann sig i en nödvärnssituation.

Nu har Kalmar tingsrätt friat mannen från händelsen då målsägande inte motbevisat 15-åringens uppgifter om att han handlade i nödvärn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar