Laddar

BOMBEN: Biblioteket i Boda kan flyttas

Biblioteket i Boda kan flyttas – det beslutade politiker under måndagens kommunfullmäktige.

delningar

Turerna kring biblioteket i Boda har varit många. Ska verksamheten flyttas eller ska renovera?

Efter ett medborgarförslag från Anders Ahlström och Selina Ahlström så var majoriteten av politikerna fast beslutna till det senare förslaget då lokalerna för den gamla posten/banken inte kändes lämpliga nog för ett bibliotek.

Under måndagens kommunfullmäktige var politikerna därför beredda att rösta för att behålla biblioteket i Boda i den gamla skolan, då det ansågs vara det mest ekonomiska beslutet.

Anders Ahlström hade dock ett ess i rockärmen innan politikerna gick till beslut och gav förslag att använda den tomma lokalen vid Boda Glass Factory. 

– Biblioteket måste komma bort från skolan. Ingen är lycklig att biblioteket ligger där det ligger i dag. Verksamheten måste komma närmare centrum, sa Anders Ahlström inför ett fullsatt kommunfullmäktige.

Socialdemokraten Christer Norrby var snabbt framme och ville ge sin syn på det hela.

– Att lägga biblioteket vid Boda Glass Factory kan bli ett av Sveriges finaste bibliotek efter kungliga biblioteket i Stockholm. Därför yrkar jag på återremiss, sa han.

Även Sten-Olof Johansson (M), Nicke Grozdanovski (V) och Johan Jonsson (C) var framme vid talarstolen för att yrka återremiss innan Ann-Marie Fagerström (S) ville ajournera mötet för att diskutera det nya förslaget.

När politikerna återkom efter en stunds diskussioner var det ett enhetligt kommunfullmäktige som beslutade om att återremittera beslutet.