BILDEXTRA: Vallien invigde Glasbruksarkiven

700 hyllmeter glasbrukshistoria invigdes i Vissefjärda.

delningar

Det var under torsdagskvällen förra veckan som Glasarkivet i Föreningshuset i Vissefjärda invigdes. På plats fanns bland annat Bertil Vallien, som klippte bandet och invigde platsen, Göran Persson från Vissefjärda, Ann-Marie Fagerström (S) och den tidigare chefen på bildningsförvaltningen Christer Augustinsson.

Det är Emmabodabygdens arkivförening som har tagit ansvar över den stora arkivsamlingen från glasbruken i Kosta, Boda, Åfors, Johansfors och Modala, men trots invigningen var inte allt på plats.

"I dessa pappersarkiv på 700 hyllmeter från Kosta, Boda, Johansfors, Åfors och Modala kan man hitta unikt material som originalskisser, produktkataloger, brev och bokföring från 1742 och framåt", säger Jenny Rydberg och fortsätter.

"Man kan även ta del av fotografier och bild- och ljudtagningar. Över 130 000 negativ, diabilder, foton och skisser från glasföremål, människor och miljöer."

Materialet på Glasarkivet i Vissefjärda ägas av Emmaboda kommun.

Bertil Vallien.

Göran Persson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar

I samarbete med annonsör

Samarbete med räddningstjänsten ger trygghet i Emmaboda

För den som inte pratar svenska kan räddningstjänstens krav vara svåra att förstå. Därför har myndighetens Amar Hajjouz information på arabiska blivit lyckad.

1 person har reagerat på denna nyheten

1 person har reagerat på denna nyheten