BETYGEN: Han var klart bäst när KFF förlorade

Det var ett riktigt bra Malmö FF som tog emot Kalmar FF under söndagen.

delningar

Kalmar FF stod emot länge, men till slut kom målet för hemmalaget. Anders Christiansen prickade ribban som styrde in matchens enda mål och därmed en seger för Malmö FF.

Lucas Hägg-Johansson: 7

Bäst i bortalaget. Räddade Kalmar FF flera gånger under den första halvleken. Han var lugn och visade sin stabilitet. Hade kunnat få en straff emot sig när han gjorde ner Antonsson. I andra halvlek fortsatte han att dominera och räddade också ett friläge. Målet? Helt otagbart.

-----

Emin Nouri: 5 (UT 54)

Fick arbeta hårt i defensiven. Trots detta var han uppe längs högerkanten några gånger. Byttes ut i den andra halvleken, inte alls konstigt då han fick springa kopiöst mycket. Bytet var ett offensivt drag då Fröling kom in.

Viktor Elm: 4

Tog och gav en hel del smällar. Som vanligt var han viktig på alla fasta situationer som skapades. Inte mindre än nio hörnor fick han vara med och avvärja. Han hade dock väldiga problem med Antonsson som gavs en rad chanser.

Fidan Aliti: 5

Varnades i den första halvleken efter att ha spelat väldigt tufft. Det var dock viktigt för Kalmar FF som sattes under press. I övrigt en ganska stabil insats. Frågan är dock vad backlinjen gjorde vid målet.

-----

Piotr Johansson: 4

Piotr spelade som "winger", där han gör sig som bäst. Matchbilden bjöd inte till för några offensiva utflykter. Han sakande sin kompis på kanten, Isak Magnusson. Han visade däremot upp sin fina sida i defensiven.

Romario: 4

Tog ett stort ansvar defensivt med hade det svårare när han själv hade bollen. Han försökte ge Kalmar FF lite bollinnehav och drog stundtals ner tempot i matchen. Visar erfarenhet och trygghet.

Herman Hallberg: 5 (62')

Slitvarg. Herman Hallberg var en av spelarna i KFF som orkade slita trots hemmalagets forcering. Detta gjorde också att han fick byta efter en timmes spel.

Mahmoud Eid: 4

Var som vanligt en slitvarg i sin nya position. Men han kom inte riktigt till rätt idag. Hade ett superläge när Söderqvist serverade honom ett läge att nicka in en kvittering.

Viktor Agardius: 4

Stod för en stabil insats. Agardius visar upp en bra arbetsinsats. Otroligt stark defensiv även om han naturligt fick det tuffare offensivt.

Måns Söderqvist: 5

Byttes in mot El Kabir och fick en halvtimmes spel. Fick ta en kantroll och gav KFF energi. De få målchanserna som KFF skapade låg han faktiskt bakom. En stark arbetsinsats och bra att hinna göra ett avtryck. Skapade mer oreda än vad El Kabir gjorde även om han hade en mer defensiv roll.

Rasmus Elm: 3

Fick också ungefär en halvtimmes spel när han ersatte Herman Hallberg. Stort frågetecken kring varför han inte startade. Rasmus ville göra skillnad men hade svårt att komma in i matchen. Inkasten var viktiga, där fanns det tendenser till målchanser. Långskotten har sett bättre ut. Hade det svårt också när KFF skulle forcera i slutminuterna.

-----

Papa Diouf: 3

Styrde KFF:s presspel. Men jag kan inte minnas att han skapade en enda målchans. Han borde ha försökt hota mer i djupled kanske. Det hände inte mycket i Kalmar FF:s anfallsspel.

Moestafa El Kabir: 3 (60')

Fick inte mycket uträttat. Chansade några gånger med dragningar och skott utifrån men det skapades aldrig några heta chanser. Vi har sett El Kabir bättre. Det var en matchbild som inte passade honom alls.

Molins blev varnad efter en armbåge på Viktor Elm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

FAKTA

Betygsskala:

1 – Usel

2 – Dålig

3 – Icke godkänd

4 – Godkänd

5 – Bra

6 – Mycket bra

7 – Lysande

8 – Världsklass

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar