Laddar

AVSLÖJAR: KFF:s matchhjälte gör landslagsdebut – för Kosovo

"Han har ringt och vill använda mig i landslaget", berättade KFF-spelaren efter vinsten mot Sirius.

delningar

I matchen mellan Kalmar FF och IK Sirius hade matchuret tickat upp på minut 62 när Erton Fejzullahu slängde fram skallen och skarvade in 4–1 till KFF. Målet var anfallarens första sedan han anslöt till laget i somras.

– Inlägget blev lite för kort och jag ville bara hinna in framför försvararen och toucha den. Tydligen blev den så pass bra att den gick in i mål via målvakten, säger Fejzullahu, som tidigare under matchen hade nickat fram bollen till Papa Dioufs 1–0-mål.

Efter KFF-segern avslöjade Fejzullahu för Aftonbladet och 24Kalmar att han under kommande vecka gör tävlingsdebut för Kosovos landslag.

– Det är ett helt nytt landslag. Nu har vi dubbellandskamp mot Kroatien borta (lördag) och Finland hemma (tisdag). Matchen mot Finland är den viktiga matchen, det är den man vill vinna och kan vinna. Kroatien borta är mer springa och jaga boll, säger Fejzullahu.

Det pågående VM-kvalet är Kosovos första någonsin. Laget har hittills lyckats plocka en poäng (Finland, borta).

– Jag har haft kontakt med honom (Albert Bunjaki, förbundskapten i Kosovo) hela tiden. Han har sagt att ”håll igång och var i form så är du uttagen”. Han vet vad jag går för och följt mig länge i Sverige. Nu har han ringt och vill använda mig, berättar Fejzullahu.

KFF-anfallaren har enligt egen utsago varit aktuell för spel för Kosovo sedan han gick till den kinesiska klubben Beijing Guoan för två år sedan.

– Nu är man ändå gammal så det är mer för familj och släktingar där nere – det är kul och prestige för dem. Samtidigt blir det kul för mig med, avslutar Fejzullahu.

 

Kalmar FF–IK Sirius 4–2 (2–1)

1–0, Papa Diouf (Erton Fejzullahu) 7′.

2–0, Viktor Elm (Emin Nouri) 14′.

2–1, Jesper Arvidsson (Niklas Bush Thor) 19′.

3–1, Herman Hallberg (Viktor Agardius) 52′.

4–1, Erton Fejzullahu (Viktor Agardius) 62′.

4–2, Niklas Busch Thor (Kim Skoglund) 64′.

Relaterade artiklar