Laddar

Anrika Emmabodaföretaget firar 70 år: ”Fantastiskt spännande resa”

Madeleine och Anders Petersson tog över verksamheten för 10 år sedan.

delningar

Det var 1948 som EBV Plåt AB startade och idag producerar Emmabodaföretaget komplexa plåtdetaljer. Verksamheten togs över av Madeleine och Anders Petersson 2008, vilket innebär att de firar 10 år vid rodret– samtidigt som företaget firar 70 år.

– Det har hänt mycket på det åren. Vi har satsat omkring 10 miljoner kronor i företaget och vi är nästan dubbelt så stora. Visst har det varit en berg- och dalbana, men överlag har det gått mer upp än ned. Det har varit en fantastiskt spännande resa, säger Anders Petersson.

Enligt Anders Petersson har företaget nu både en välutvecklad och toppmodern maskinpark samtidigt som de har tekniskt kunnig och kompetent personal.

–  Nu gäller det att formalisera vad nästa steg blir, på vilket sätt vi ska växa och bli ännu bättre, säger han.

Idag sysselsätter företaget på Utvägen i Emmaboda sammanlagt 17 personer och har en omsättningstakt på omkring 22 miljoner kronor.

– Det är en stor utmaning att hitta personal inom Sveriges industri och vi har alltid ögonen öppna efter fler kompetenta personer att anställa. Få saker är lika frustrerande som att ha jobb och beställningar, men inte kunna genomföra det på grund av för lite personal, säger Anders Petersson.

Relaterade artiklar