Anrik butik har gått i graven

Egentligen hette butiken Hägerbrands bok- och pappershandel. I folkmun kallades den dock för "Biggans". För tre veckor sedan slog den anrika butiken igen för gott.

delningar

Affären har anor från 1920-talet, tror Jens Hägerbrand, som tillsammans med systern Petronella Eriksson, har drivit ”Biggans” i Vissefjärda sedan 1990.

– Det är klart att det är blandade känslor. Man har vuxit upp med den här butiken och det har varit en stor del av ens liv, säger Jens Hägerbrand.

Pappa Birger Hägerbrand tog över butiken 1955 från Ernst Karlsson – och sedan dess har den varit i familjens ägo. Nu är fastigheten såld.

– Troligtvis kommer den användas som bostad. Affärsdelen nertill kommer antagligen byggas om till boende också, om jag förstått det hela rätt, säger han.

Arbetet med butiken har varit en fritidssysselsättning, då Jens jobbar som lärare på högstadiet på Bjurbäcksskolan till vardags.

– Nu kommer mycket tid att frigöras. Något man har saknat under alla år. Som tur är har jag haft en väldigt förstående fru och familj. Nu börjar det komma lite barnbarn och sådant som man vill ägna lite mer tid åt.

För tre veckor sedan slog butiken igen för allra sista gången.

– Det var väldigt mycket folk då. Det var roligt, men nu är det slut och vi håller på att tömma lokalen. Det är lite vemodigt, samtidigt som det ska bli skönt. Kåken är i stort behov av renovering och ska man ha råd att göra en sådan investering kan man inte ha öppet två halvdagar i veckan, säger Jens Hägerbrand.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.