Laddar

14-åringen från Plaggebo vill bli bäst i Norden

14-åringen från Plaggebo kör den här säsongen för att bli nordisk mästare i Citroën DS3-cupen. Första tävlingen går i helgen i Danmark. "Det ska bli kul", säger talangen.

delningar

Tredjeplatsen i Renault Junior Cup förra året gav mersmak. Nu storsatsar Isac Aronsson, 14, från Plaggebo, för att mäta sina krafter med de nordiska kombattanterna.

– Det fanns ingen liknande cup att köra här i Sverige. Det här känns som en lagom och rolig utmaning. Det ska bli kul, säger han.

Motståndarna kommer från Finland, Danmark, Norge och Sverige.

– Det är fyra tävlingar i Danmark, en i Norge och en i Sverige, säger pappa Daniel Aronsson, som har lagt ner ett hästjobb för att få i ordning bilen till helgens första tävling på Jyllandsringen i Danmark.

Vad har du för mål med årets säsong? – Jag har satt upp ett mål att vara topp fem. Lyckas jag med det är jag väldigt nöjd.

– Ja, då får man vara extremt nöjd, säger pappa Daniel och ler brett.

Samtliga lopp tv-sänds i Danmark, där cupen är väldigt stor,

– Det blir lite att se och lära nu första året. Men jag vill inte vika mig för det. Jag siktar högt, säger Isac.

I maj krockar en deltävling med Isacs konfirmation.

– Men vi löser det genom att köra ett race dagen innan. Det blir bara ett race han missar, och man får räkna bort de två sämsta på hela säsongen, säger Daniel Aronsson.

Inför säsongen har den nya bilen, en Citroën DS3:a med 220 hästkrafter, provkörts och testats.

– Allt fungerar som det ska. Det ska bli kul när det drar i gång nu.

ISAC ARONSSON Ålder: 14 år (fyller 15 i augusti). Bor: Plaggebo. Gör: Går i åttonde klass på Bjurbäcksskolan. Aktuell: Startar säsongen i Citroën DS3-cupen i helgen.