Så dåliga kommer Sverige vara i VM – enligt fansen | Nyheter i Emmaboda – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Så dåliga kommer Sverige vara i VM – enligt fansen

Ny statistik tyder på att svenskarna inte har några höga förhoppningar på det svenska fotbollslandslaget.

Matilda Larsson

Kl.11:57, 16 maj, 2018

Så dåliga kommer Sverige vara i VM – enligt fansen
Sveriges Emil Forsberg jublar efter att VM-platsen Šär sŠäkrad efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Efter en nära mirakulös insats i VM-kvalet säkrade Sverige till slut en plats i Ryssland och om drygt en månad är det avspark.

Men förhoppningarna inför fotbolls-VM verkar vara låga bland de svenska fansen.

Ny statistik från onlineresebyrån eBeach visar ett stort uppsving i antal sökningar på solresor direkt efter gruppspelet. Något som indikerar att många tror på ett tidigt avslut för det svenska landslaget, enligt företaget.

Sökningar på resor med avresedatum två dagar efter Sveriges sista gruppspelsmatch den 30 juni är hela 39 procent fler jämfört med den 18 juni. Dagen då Sverige spelar sin första match.

– Vår sökstatistik visar att många tvivlar på att Sverige kommer gå till slutspel. Även vår bokningsdata styrker detta tvivel. Vi ser en kraftig ökning av bokade resor med avresedatum samma dag som Sveriges sista gruppspelsmatch. VM är något som många svenskar enas kring hemma i stugorna. De flesta väljer troligtvis därför att resa bort först när de tror att Sveriges deltagande i VM tar slut, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.

Den 15 juli spelas finalen på Luzjnikistadion i Moskva. En drömmatch som kommer att beskådas från världens alla hörn. Även om intresset för att resa på solsemester i juli är mycket stort, indikerar ytterligare data från eBeach.se att en del svenskar planerar att se finalen hemma i Sverige för att sedan resa utomlands så fort fotbolls-VM är över.

Jämfört med finaldagen är intresset för att boka solresor nämligen hela 56 procent högre dagen efter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

”Vi vänder återigen en match för att vi krigar tillsammans”

Under tisdagskvällen spelades det åttondelsfinal i Ölandsmästerskapen och match i division 6.

Hanna Thulin

Kl.21:40, 22 maj, 2018

Ölandsmästerskapen, åttondelsfinal

SSG IF – Glömminge-Algutsrums IF 1–2 (0-0)

Mål SSG: Martin Gustavsson

Mål Glömminge-Algutsrum: Johan Anbacken & Andreas ”Snurre” Persson.

Läs ett längre referat från matchen här.

Division 6 Kalmar/Öland

S:t Sigfrids IF – Mörbylånga GoIF 1-3 (1-1)

Mål Mörbylånga: Armin Huseinovic 3

Emil Halldin, tränare Mörbylånga: ”De tog ledningen på en hörna men vi kvitterar strax därefter. I andra halvlek tycker jag att vi är det bättre laget och visar att vi orkar mest, vi är det lag som har mest kontroll och skapar flest chanser. Det var en svår bortamatch men vi vänder återigen en match för att vi krigar tillsammans och det känns väldigt skönt.”

Matchens lirare, Mörbylånga: ”Det var många som var bra idag, särskilt i andra halvlek. Tom Karlsson är lagkapten och en spelare som tar mycket ansvar och är en bra fotbollsspelare. Han har starkt huvudspel och det är viktigt att kunna ha någon i backlinjen som kan ta och vinna alla dueller.”

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

örebro sk–kalmar ff

Betygen: Sen kalldusch fällde Kalmar FF i Örebro

Trots ledning med 1–0 – Kalmar FF förlorade sexpoängsmatchen mot Örebro SK. Så bra var KFF-spelarna.

Samuel Slättman

Kl.21:02, 22 maj, 2018

Betygen: Sen kalldusch fällde Kalmar FF i Örebro
Foto: Bildbyrån/Johan Bernström.

Lucas Hägg-Johansson 5

Gjorde en fin räddning på Brorssons nick mot bortre stolpen och motade även Besaras straff som Rogic sedan vräkte sig fram på och satte i mål. Ny superräddning med 15 minuter kvar när Besara blev helt naken vid straffpunkten. Chanslös på Rogic chip i matchminut 87.

LÄS MER: SLUT: Tvåmålsskytten Rogic sänker Kalmar FF

Mikael Dyrestam 3

Gjorde första matchen från start i år. Var inblandad i ÖSK:s 1–1-mål då han nicktouchade bollen som tog på Hiagos hand, vilket ledde till straff. Visade vid flera tillfällen fint passningsspel på en touch men hade stora problem med Omohs och Besaras snabbhet.

Viktor Elm 3

Hade tillsammans med kollegan Agardius bra koll på ÖSK:s stora målskytt Igboananike. Gav dock Besara ett jätteläge i andra halvlek när han slog en ”indianare”. Blev tunlad av Besara innan 2–1-målet. Brände KFF:s enda kvitteringsläge på stopptid.

Viktor Agardius 4

Tillbaka efter sjukdom och stod för en stabil insats med flera viktiga brytning – framför allt i första halvlek.

Chima Akas 3

Slog bort flera passningar. En av tavlorna skapade ett jätteläge för Besara som Hägg-Johansson räddade till hörna. ÖSK anföll mest på Kalmar FF:s högerkant vilket gav en ganska lugn kväll defensivt sätt.

Hiago (ut 74) 3

Otursgubbe vid straffen som föranledde 1–1 när bollen styrdes på brassens hand. Förlorade många närkamper och när brassen testade från distans hamnade bollen ofta på läktaren. Utbytt.

Herman Hallberg 4

Den gipsade högerarmen verkade inledningsvis inte störa innermittfältaren som var inblandad i det mesta i första halvlek. Täppte till okej centralt även i andra halvlek men lyckades inte driva på i anfallsspelet.

Romario 4

Fick ny chans från elva meter – trots missen mot Östersund i april. Denna gången satt straffen säkert, högt i mitten av mål. Var bra i första men försvann helt i andra. Sköt ofta men dåligt från distans.

Melker Hallberg (ut 85) 3

Var tillbaka på mittfältet men ser ut att ha tappat den fina formen. Var kantig i det offensiva spelet men hade bra koll bakåt. Utbytt.

Papa Diouf 3

Var inblandad i en hel del situationer men kvaliteten saknades vid samtliga tillfällen. Skakade fram den billiga straffen som Romario förvaltade.

Erton Fejzullahu (ut 85) 4

Inledde piggt men saknar fjolårets form och självförtroende. Föll ur matchbilden redan i slutet av första och kroknade sedan rejält i andra halvlek. Fick nyttiga minuter i benen. Utbytt.

Isak Magnusson (in 74)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nixon (in 85)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Adrian Edqvist (in 85)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchfakta:
0–1, 31′, Romario (straff)
1–1, 39′, F. Rogic
2–1, 87′, F. Rogic (Besara)

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trio startar nytt boende: ”Stort behov”

Efter ett och ett halvt års arbete är det dags för det nyrenoverade boendet att öppna.

Faton Pasho

Kl.19:52, 22 maj, 2018

Trio startar nytt boende: ”Stort behov”
Isak Boers, Tomas Theorin och Carl Barrington startar nytt LSS-boende i Målerås. Foto: Faton Pasho

För knappt två år sedan sjösatte trion, Isak Boers, Carl Barrington och Tomas Theorin sina planer med ett nytt LSS-boende vid gamla hembageriet i Målerås. 

Efter mycket blod, svett och tårar står de nu klara med ett nytt, fräscht och modernt LSS-boende efter renoveringen av det gamla hembageriet.

– Vi satte igång arbetet i slutet på 2016 och har sedan dess arbetat med att renovera byggnaden, söka tillstånd och pratat med bygden, säger Tomas Theorin, som idag bedriver ett HVB-hem i Rockneby. 

Just på HVB-hemmet möttes Tomas och duon Isak och Carls vägar. Efter en del idéer och diskussioner beslöt sig trion för att köra på en gemensam LSS-verksamhet, något som det är stort behov av i hela landet.

– Det fattas boende i hela Sverige och idag finns det inga grenar att bygga vidare på från ett HVB-hem. Det här kommer att fungera som en förlängd arm, säger Isak Boers.

Varför blev det just Målerås och ingen annan ort?
— Naturen och närheten till mycket, säger Tomas snabbt och fortsätter.

– Personer som är i behov av ett LSS-boende behöver ett lugn och här kan de få det. Dessutom är läget alldeles perfekt, vi har ungefär 50 meter till närmaste busshållsplats.

Trion har efter möten med samhällsborna i Målerås fått positiv respons, något som alla tre vittnar om.

– Samhällsborna har varit jätteöppna och väldigt glad över att vi ska öppna ett nytt LSS-boende i samhället. Även näringslivet tycker det är jättepositivt att vi kommer hit. Så vi har bara fått positivt bemötande hittills, säger Carl Barrington.

Det gamla hembageriet i Målerås har fräschats upp ordentligt och blivit plats för fem hela tillgänglighetsanpassade lägenheter, med moderna och justerbara kök, stora utrymmen och tjusig inredning. Trion har även byggt ut huset för att få in en hiss i fastigheten.

LSS-boende MåleråsDet justerbara köket, med höj- och sänkbar bänk. Foto: Faton Pasho

Förutom det har det nya LSS-boendet, innan själva öppnandet, redan fått in två ansökningar och en förfrågning av personer som är i behov att ett nytt boende.

– Det känns spännande och väldigt häftigt att vi snart kan dra igång verksamheten här i Målerås. Vi har gjort en rolig resa hittills och kommer göra en jäkla resa tillsammans, avslutar Carl Barrington.

LSS-boendet riktar sig till samtliga personer som är i behov att ett boende i både Nybro och Emmaboda men även i hela landet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kattmat återkallas – kan innehålla främmande föremål

Butiker är ombedda att ta bort produkten.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.19:25, 22 maj, 2018

Kattmat återkallas – kan innehålla främmande föremål
Foto: Pixabay

Kattmatstillverkaren Mjau återkallar nu ett begränsat parti kattmat som kan innehålla ett främmande föremål i form av en hård bit. Det kan vara farligt för katten, skriver Mjau i ett pressmeddelande.

Det rör sig om 85 grams portionsförpackningen med mjuk kalkonmousse som säljs under namnet ”Mjau noga utvalda mousse med kalkon”. Den återkallade kattmaten har bäst före datum 2020-02-27.

Det finns ingen anledning till oro om en katt ätit av maten men inte uppvisat några symptom, enligt tillverkaren.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Moberg-citaten som ska pryda stationen

Nu är det avgjort vilka tre citat av Vilhelm Moberg som ska sättas upp.

Faton Pasho

Kl.18:00, 22 maj, 2018

Här är Moberg-citaten som ska pryda stationen
Foto: Okänd Fotograf

Det var i slutet på december som Emmaboda kommun gick ut med en vädjan till kommunborna – ”var med och bestäm vilket Vilhelm Moberg-citat som ska graveras in på stationsområdet i Emmaboda”. 

Samtidigt som kommunborna fick komma med egna förslag gick kommunen ut med tio Moberg-citat som hade chansen att pryda stationsområdet

LÄS MER: Var med och påverka – vilket citat ska pryda stationen

Under tisdagen presenterade kulturchefen Jan Dzedins tillsammans med Nanna Johannisson och Ingrid Nettervik, ordförande i Vilhelm Mobergsällskapet vilka tre citat som kommer att pryda Mobergskulpturen på stationsområdet.

Totalt har cirka 200 personer lämnat in förslag och dessa tre blev det.

– ”Tag vara på ditt liv! För nu är det din stund på jorden.” – Din stund på jorden från 1963.

– ”En enkel sanning är att allt nytt blir gammalt.” – Romanen Sänkt sedebetyg

– ”Äpplena är mogena hos oss. Jag är hemma….” – föreslog Lindåsbon Helena Casserstål som har hämtat citatet från Sista brevet till Sverige. För det belönas hon med en ljusstake av glaskonstnären Markus Emilsson samt två biljetter till Filip Jers konsert Vilhelm Moberg spelar munspel.

Arbetet med skulpturen kommer att ske i olika steg. Först ska området kring cykelparkeringen snyggas till innan skulpturen till minne av Vilhelm Mobergs liv och verk ska placeras.

Konstnären Björn Jäderås från Tingsryd har fått i uppdrag att skapa bronsskulpturen där Vilhelm Mobergs cykel ska stå lutad mot en lyktstolpe. Vilhelm själv ska ha rest vidare med tåget och kvar på pakethållare ska hans livsverk, hans böcker synas.

I trottoaren i anslutning till skulpturen ska de vinnande citaten placeras i granit.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng