Svenskt EM-silver efter hård final | Nyheter i Emmaboda – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
HANDBOLLS-EM

Svenskt EM-silver efter hård final

Efter en stark första halvlek vände spelet för Sverige.

Jesper Norell

Kl.23:02, 28 januari, 2018

Svenskt EM-silver efter hård final
Foto: Fredrik Varfjell/Bildbyrån

Det var ett Sverige med guldvittring som gick ur den första halvleken i EM-finalen i handboll. Med 14-12 mot Spanien såg det ljust ut för blågult tack vare bland annat Mikael Appelgrens storspel.

I andra halvlek vände dock matchen när ett nytt Spanien kom ut på plan och på tio minuter gick från underläge till en ledning med 19-15.

I slutet av första halvlek hade Arpad Sterbik ersatt Rodrigo Corrales i det spanska målet och höll ställningarna när guldet gled längre och längre från Sverige.

Spanjorerna satte hård press på Svenskarna och 20 minuter in i andra halvlek hade Sverige satt två mål. Då ledde Spanien med 23-16. Detta underläge var omöjligt att ta igen så slutsiffrorna slutade upp som 29-23. Det blev ett välförtjänt EM-silver till Sverige som avslutade resan.

Efter slutsignalen fick dessutom Jim Gottfridsson ta emot en guldboll då han utsetts till turneringens mest värdefulla spelare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HELGENS LOKALIDROTT

Dubbla segrar för Cahoot – och Kalmar TK-debutant vann direkt

Både damerna och herrarna plockade hem segern när BK Cahoot var i farten i helgen och en ung tennistalang vann sin debut i förstalaget – här läser du allt om helgens lokalidrott.

Andreas Norinder

Kl.18:01, 16 oktober, 2016

Dubbla segrar för Cahoot – och Kalmar TK-debutant vann direkt
Foto: Privat

BOWLING

Elitserien, damer

BK Cahoot – Hammarby IF 13-7

Kalmarlaget tappade första serien men var bäst i resten och fick totalt 5886 kägelpoäng, mot Hammarbys 5617.

– Det var en trög inledning men vid halvtid växlade vi om ganska rejält och gör en bra avslutning. Vi får inte riktigt loss det resultat som vi vill men vi gör en gedigen insats utan att glänsa. Det var tryggt och bra spel, säger Cahoots coach Mats Johansson.

Matchens bästa serie stod Ulrika Engberg för med 234 poäng. Cahoot har nu två vinster och två förluster efter fyra spelade omgångar.

Framöver ska Cahoot ta sig en funderare kring oljeprofilen på banorna och det kan bli aktuellt med en ändring till nästa helg.

– Det är frågan hur vi ska hantera det, om vi ska anpassas oss till olika lag eller skapa en egen trygghet. Det är lite grann det vi funderar på när vi tänker på vad vi ska välja, säger Mats Johansson.

Division 1, herrar

Nybro IF – Forsheda BK 10-10

En mycket jämn match i samtliga fyra serier och där lagen till slut fick dela på poängen. Jesper Brodin stod för den vassaste serien med 258 poäng.

BK Cahoot – Forsheda BK 11-9

Obesegrade Cahoot toppar tabellen efter sin femte seger för säsongen. Jonas Gustafssons 236 poäng var hemmalagets bästa serie i matchen.

HANDBOLL

Division 2, damer

KFUM Kalmar HK – Dalhems IF 18-20 (10-9)

Målskyttar KHK: Joanna Jonsson 5, Maja Haraldsson 4, Olivia Jonsson 3, Olivia Johansson 3, Sarah Fransson 2, Evelina Clason

BORDTENNIS

Superettan, herrar

BTK Enig – Ängby/Spårvägen Elit A2 2-6
BTK Enig – Ängby/Spårvägen Elit A3 6-0

Det starka A2-laget, som leder serien, var för tuffa- men BTK Enig fick en skön revansch på söndagen när A3 besegrades med överlägsna 6-0.

TENNIS

Division 2 Syd, herrar

Kalmar TK Lag 1 – Staffanstorps TK Lag 1-3

På grund av sjukdom fick unge Jacob Danell, född 2001, chansen att debutera i TK:s förstalag. Han gjorde det på bästa sätt när han vann sin singel med 6-2, 6-3. Dock blev det ingen framgång i övriga singlar eller dubbeln och Staffanstorp vann med klara 3-1.

Kalmar TK

SIMNING

Östsvenska mästerskapen

Miranda Arvidsson vann 100 och 200 meter ryggsim samt kom tvåa på 50 meter ryggsim. Arvidsson ingick även i Kalmar simsällskaps damlag som tog tredjeplatsen på 4×100 meter frisim. I laget fanns också Ellen Lindeby, Leia Karlsson och Anna Sjölund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng