Vill flytta på parkeringsplatser

Medborgarförslag till kommunen.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.06:51, 10 oktober, 2017

Vill flytta på parkeringsplatser
Foto: Arkiv.

Det har inkommit ett medborgarförslag till Emmaboda kommun som föreslår att parkeringsplatser ska flyttas. Det gäller parkeringsplatserna på Långgatan Gula Magasinet som föreslås flyttas till parkeringsplats Långgatan/Lindgatan mittemot Möjligheternas hus eller till området Glasverket.

Remissen har nu översänts till Teknik- och fritidsnämnden för yttrande och handläggning. Senast den fjärde december ska nämnden ha kommit med ett yttrande till kommunledningskontoret.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket skulle en renovering av Emmaboda-gården kosta

Fastigheten kan köpas av kommunen

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.19:08, 19 oktober, 2017

Så mycket skulle en renovering av Emmaboda-gården kosta
Foto: Axel Brantemo

På förra veckans kommunstyrelsemöte förordade den Socialdemokratiska och Vänsterpartistiska majoriteten att kommunen ska köpa Mikaelsgården. – Vi tänker att det ska vara förskoleverksamhet som bedrivs där och så tänker vi att Träffpunkten som finns borta vid Flygtvägen kan flytta in i fastigheten. Den kan leda till en fin integration mellan äldre och unga, sa Ann-Marie Fagerström (S), kommunalråd till 24Emmaboda då.

Nu har Tekniska kontoret vid Emmaboda kommun genomfört en kostnadsanalys av vad det skulle kosta att renovera Mikaelsgården om det blir så att kommunfullmäktige fattar beslut om att köpa fastigheten.

Enligt skrivelsen ser Tekniska kontoret två alternativ antingen sker renoveringen under ett permanent eller ett tillfälligt bygglov. Ett permanent bygglov skulle landa på 3 250 000 kronor, vilket är det dyrare alternativet, framförallt på grund av att ställs högre krav och fastigheten i så fall måste upp till dagens nybyggnadskrav.

Det andra alternativet med ett tillfälligt bygglov skulle landa på 2 300 000 kronor. Driftskostnaden för fastigheten kommer enligt Tekniska kontoret att landa på 810 000 kronor och köpeskillingen för fastigheten landar på 300 000.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SVT-profil och legendarisk musiker till Emmaboda

Hyllad föreställning till Folkets hus i Emmaboda.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.15:59, 19 oktober, 2017

SVT-profil och legendarisk musiker till Emmaboda
Foto: Märta Thisner.

Det är naturskildraren Martin Emtenäs, känd som bland annat programledare för SVT:s Mitt i Naturen och den hyllade musikern Stefan Sundström som den 24 oktober kommer till Folkets hus i Emmaboda med sin föreställning ”Vi som bor här”. En föreställning som innehåller både nyskriven musik och lokala naturupplevelser.

– Martin och jag har mötts i olika sammanhang, vi har båda ett naturintresse och kemi har uppstått. Sen kom Riksteatern med idén om att vi skulle försöka dra ner hela universum rakt ner i Storuman liksom. Bra, sa vi. Nu hoppas vi på att ge publiken en tändande gnista till klimataktion. En gnista som kan handla om att odla i sin trädgård, i rabatten utanför hyreshuset eller att sätta upp solceller. Turnén blir helt enkelt ett sista försök att rädda världen, säger Stefan Sundström, musiker och kapellmästare i ett pressmeddelande.

Föreställningen handlar om biologisk mångfald och människans relation till klimatfrågan.

– Det känns fantastiskt att få åka ut och prata om något som ligger mig så varmt om hjärtat. Och att dessutom få göra det tillsammans med Stefan Sundström, han är ju både sympatisk och genial! Det känns också kul med en turné som verkligen rör sig över hela landet. Vi ska ju sätta oss in i den lokala naturen på varje ort, så jag kommer lära mig massor, säger Martin Emtenäs, programledare och musiker i ett pressmeddelande.

Med på turnén är även musikern Birgitta Henriksson och evenemanget arrangeras av Emmabodabygdens riksteaterförening.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisområdet lär sig om våldsbejakande extremism

Olika scenarier avhandlades:

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.13:54, 19 oktober, 2017

Polisområdet lär sig om våldsbejakande extremism
Foto: arkiv.

Det var nu i veckan som lokalpolisområde Nybros kommunpoliser var på ett kunskapsseminarium på konserthuset i Växjö.

Ämnet för dagen var våldsbejakande extremism och förutom lokalpolisområdet deltog flera andra deltagare. Bland annat representanter från Kronobergs läns kommuner, områdespoliser, samt länsstyrelsen och Rädda barnen.

– Samverkan är ordet. Under seminariet diskuteras olika scenarior med exempel på händelser som kan kopplas till våldsbejakande extremism, skriver polisområdet på Facebook.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fortsatt framgång för träföretaget – visar starkt resultat

Södras succéår fortsätter.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.11:54, 19 oktober, 2017

Fortsatt framgång för träföretaget – visar starkt resultat

Södra med säte i så väl Orrefors i Nybro som Långasjö i Emmaboda fortsätter visa ett starkt resultat under året 2017.

Under torsdagen kom siffrorna för det tredje kvartalet och företaget ökar sin omsättning ytterligare från föregående kvartal.

– Marknadsläget för skogsindustriella produkter var fortsatt gott, och höjda priser för både marknadsmassa och sågade trävaror har bidragit till ett starkt resultat. Produktionen vid alla Södras anläggningar var stabil under kvartalet, samtidigt som Södra är inne i en investeringsfas som är mer omfattande än på många decennier, säger Lars Idermark, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Förutom det goda resultatet koncern stått för under det tredje kvartalet så har några viktiga framtidssatsningar tagit fart.

– Vi har också fattat beslut om viktiga framtidssatsningar under perioden. Det handlar dels om ökad trävaruförädling inom korslimmat trä, dels om produktion av biobränsle baserat på biprodukten metanol från massindustrin, avslutar Lars Idermark i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Emmabodatjej slår rekord i USA

Stor framgång för Emmabodabon på andra sidan Atlanten.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.09:25, 19 oktober, 2017

Emmabodatjej slår rekord i USA
Foto: Arkiv.

Golfspelaren Tilda Larsson från Emmaboda röner stora framgångar i USA. I dagarna slog hon Barrys universitets skolrekord.

Det var i dagarna som Barrys damgolf lag avslutade den första dagen vid Saint Leo invitational med en sjunde plats. Tilda Larsson ledde efter den första rundan efter en runda på 66-slag, vilket är skolrekord.

Förra veckan vann Barry en stor första-plats vid Golfrank Invitationa.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng