LOKALBOLLEN

Här är förutsättningarna inför avgörandet

24Kalmars reporter Karl-Oskar Karlsson har gått igenom lokalbollsserierna och ger alla förutsättningar inför den rafflande slutomgången. Vilka lag går upp och vilka åker ur?

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.06:50, 28 september, 2017

Här är förutsättningarna inför avgörandet
Foto: Arkiv.

Division 4 östra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-18-25

Förutsättningarna:

Glömminge IF kan säkra division 3-platsen i sista omgången. Allt som krävs är seger i bortamötet mot Fågelfors som krigar i botten av tabellen – och som fortfarande har chans att undvika direktnedflyttning. Enda hotet mot ”Giffarna” är Västerviks FF som tar emot Kalmar Södra på hemmaplan. Som sämst för ölänningarna kvala upp mot en återkomst till division 3. Trekanten har redan åkt ur serien.

Division 4 södra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-21-05

Förutsättningarna:

Varken Lindås-Långasjö eller Pukeberg har chans på kvalspel upp mot trean. Däremot går Madesjö, som haft en blytung säsong i botten av tabellen, en jobbig bortamatch mot Växjö BK till mötes. Vid förlust kan laget degraderas till division 5. Vid vinst kan de till och med hänga kvar utan att behöva kvala. Gullabo/Gullaboås måste ta tre poäng i sista matchen mot Lessebo för att vara helt säkra på spel i fyran även nästa år. G/G kan även åka ur direkt om både Madesjö och Hovshaga vinner sina matcher.

Division 5 sydöstra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-24-10

Förutsättningarna:

Färjestaden är redan klara seriesegrare sedan ett par veckor tillbaka. Där bakom är det en tuff fight om den sista kvalplatsen mot division 4 där hela fem lag är inblandade inom loppet av två poäng. Blomstermåla sitter i förarsätet tack vare bättre målskillnad än Ruda. Däremot har såväl Runsten/Möckleby som Läckeby chansen att få kvala. Men då krävs segrar för respektive lag samt att resultaten går deras väg. I botten är det ett omtalat triangeldrama om vilka som ska göra BB2001 sällskap ner i division 6. Mörbylånga möter Böda/Högby i den sista matchen – där förloraren åker ur. Ett minst sagt infekterat möte, med tanke på Böda/Högbys 21-0-förlust mot Nickebo, som rörde upp heta känslor. Inte minst hos Mörbylångas sportchef Anders Larsson. Ett av lagen har dessutom chansen att hägna kvar utan kvalspel. Då krävs det att Runsten/Möckleby besegrar Nickebo – samtidigt som segraren Mörbylånga-Böda/Högby – hänger kvar.

Division 5 södra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-29-37

Förutsättningarna:

Åryd är suveräna seriesegrare på 21 vinster av 21 möjliga hittills. Påryd är redan klara för kvalspel, medan Tvärskog spelar en avgörande match om den andra kvalplatsen mot Ingelstad. Vid vinst eller oavgjort är platsen Tvärskogs. Annars slutar man fyra i serien. I bottenkampen är Söderåkra avhängda och åker ur. Möre har ett försprång tack vare bättre målskillnad gentemot Flygsfors/Gadderås. Tre poäng bakom skuggar Torsås, som har tre måls bättre målskillnad än F/G – men sex mål sämre än Möre. Ett lag åker ur direkt, ett får kvala och det tredje hänger kvar. Möre möter Söderåkra på bortaplan, Flygsfors/Gadderås gästar Nöbbele, medan Torsås tar emot Tingsryd.

Division 6 Kalmar/Öland:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-54-08

Förutsättningarna:

IFK Borgholm har redan säkrat seriesegern. Där bakom går tre lag en stenhård kamp om kvalplatserna mot division 5. För att spetsa till det ytterligare möts Kåremo och Bergkvara i slutomgången. Jagande Bäckebo möter Borgholm i sista matchen och måste vinna för att ha nå kval. Vid kryss mellan Kåremo-Bergkvara löser Kåremo en kvalbiljett. I så fall går Bäckebo förbi BAIF vid vinst mot Borgholm. Skulle Bergkvara vinna, samtidigt som Bäckebo vinner, missar Kåremo kvalet. Det här blir en rysare.

Division 6 Emmaboda:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-57-08

Förutsättningarna:

Jättefördel Konga inför slutomgången. Laget ligger en poäng före jagande Vissefjärda och Emmaboda – och möter nästjumbon Johansfors i sista matchen. Allt annat än Konga-seger där vore en praktskräll av sällan skådat slag. Dessutom möts Vissefjärda och Emmaboda på Widavallen i en direkt avgörande match om vilka som ska sluta tvåa i tabellen. Fördel Vissefjärda med tanke på hemmaplan och storsegern i derbyt på Emmaboda IP i våras. EIS måste vinna matchen för att gå om VGIF.

Division 2 mellersta Götaland dam:

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-00-34

Förutsättningarna:

Emmabodadamerna ligger i ingenmansland och kan varken avancera eller falla i tabellen inför de två avslutande matcherna. Avslagen serie, då båda lagen som åker ur redan är klara, eftersom de har uteslutits och dragit sig ur.

Division 2 Sydöstra Götaland dam:

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-02-46

Förutsättningarna:

Kalmar Södra och Glömminge går en intern kamp om vilka som ska sluta trea i serien. Team Södermöre och Lindsdal ligger tryggt i ingenmansland, medan Runsten/Möcklebys räddning är jumbon Kristianopel, som endast tagit en poäng. R/M kan bli smått historiska att hänga kvar i en serie med endast nio inspelade poäng.

Division 3 östra dam (färdigspelad):

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-05-11

Kommentar:

Stark säsong av de båda öländska lagen. Att som nykomlingar sluta tvåa och trea i serien är extremt bra gjort. För Mörbylånga fortsätter hösten med kvalspel, medan IFK Borgholm får gå till välförtjänt vila.

Division 3 södra dam (färdigspelad):

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-07-17

Kommentar:

Inga glädjeskutt över de lokala lagens resultat i den här serien Smedby har varit stabila och kan slå sig till ro med sin mittenplacering. Desto tyngre för det forna storlaget inom damfotbollen i regionen, Madesjö IF. Bara fyra poäng inspelade den här division 3-säsongen innebär att laget får börja om från början i den allra lägsta serien nästa år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

sILLY SEASON

Nigeriansk landslagsman klar för testspel i Kalmar FF

"Får se vad det leder till", säger sportchefen Thomas Andersson Borstam.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.15:11, 16 november, 2017

Nigeriansk landslagsman klar för testspel i Kalmar FF
Foto: Bildbyrån/Michael Ericsson.

I slutet av november kommer den 23-årige nigerianske vänsterbacken Chima Akas att provspela med Kalmar FF. 

– Det är en vänsterback eller vänster wingback som är med i Super Eagles (Nigerias landslag) vissa matcher. Han kommer och bekantar sig med föreningen i slutet av november så vi får möjlighet att lära känna honom både på och vid sidan av planen. Tanken är att han stannar i en vecka, sen får vi se vad det leder till, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Kalmar FF:s hemsida.

LÄS MER: BEKRÄFTAT: David Elm klar för ny klubb

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bragden ett faktum – Sverige klara för VM

Sverige slår ut favorittippade Italien och är klara för VM i Ryssland nästa år.

Mia Martelleur

Kl.22:44, 13 november, 2017

2 bilder
  • Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
    Sveriges Marcus Berg jublar efter fotbollsmatchen i VM-kvalets play-off mellan Italien och Sverige. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
  • Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
    Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Senast Sverige spelade ett VM i fotboll var år 2006 och nu äntligen får vi chansen att delta i den stora fotbollsfesten igen. Under måndagskvällen grät två fotbollsnationer när Sverige slog ut Italien efter en mycket intensiv match – italienarna fällde tårar av sorg och svenskarna av euforisk glädje.

Matchen var mål- men inte alls chanslös. Italien låg på hela matchen och de svenska fansen satte hjärtat i halsgropen under fler upprepande tillfällen, inte minst under de sista minuterna när drömmen om ett VM låg närmare till hands än någonsin.

Men trots tung italiensk press, och att fredagens matchhjälte Jakob Johansson fick bäras ut på bår redan under första kvarten, lyckades Sverige hålla nollan och säkrade en plats i VM.

– Det går inte att beskriva känslan men det kommer några tårar. Det var bara att sitta och hoppas att vi skulle kunna hålla emot. Idag gjorde vi det med lite flyt, en stor kämparinsats och en bra organisation. Under hela resan har killarna ställt upp på det sättet vi vill spela på vilket har känts underbart och jag är så imponerad av dem, säger förbundskapten Janne Andersson i Kanal 5:s tv-sändning efter matchen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Emmaboda IS F15 vann i helgen

Framgångar under Jul-Kul-Cup

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.11:55, 13 november, 2017

Emmaboda IS F15 vann i helgen
Foto: Arkiv.

Emmaboda IS lag 1 vann den första klassen i årets EIS Jul-Kul-Cup under fredagskvällen.

I finalen för F15 besegrade Emmaboda IS-tjejerna ett av Rödeby AIF:s lag, men matchen avgjordes inte förrän i ”Golden Goal” på grund av att det efter full tid stod 2-2 i matchen, det skriver Emmaboda IS på sin hemsida.

Här är prisutdelningen i F15:

  1. Emmaboda IS 1
  2. Rödeby AIF blå/vit
  3. Rödeby Aif röd och Emmaboda IS

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Kalmar FF erbjuder Emmaboda-talangerna a-lagskontrakt

Emmaboda IS- och Lindås BK-produkterna blir permanenta allsvenska truppspelare.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.21:05, 6 november, 2017

Kalmar FF erbjuder Emmaboda-talangerna a-lagskontrakt
Isak Magnusson. Foto: Privat

I går avslutades allsvenskan. Redan i dag fick brassen Romario Marques Rodrigues beskedet att det inte blir någon fortsättning i Kalmar FF.

Anfallaren värvades in under sommarfönstret och har haft svårt att ta en ordinarie tröja i KFF. Totalt blev det bara 295 minuters spel i allsvenskan.

LÄS MER: Debut gav mersmak för Lindås allsvenska talang

– Vi har sagt adjö i dag och Romario är på väg hem. Han hade avtal november ut och vi ville ge ett snabbt besked. Vi kommer att titta på annat i forwardsväg, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till Barometern.

Däremot har de unga talangerna Isak Magnusson, som listar Lindås BK som moderklubb och Adam Hellborg, med Emmaboda IS som moderförening, erbjudits a-lagskontrakt till nästa säsong.

– Det är två spelare som har gjort bra ifrån sig och det ska bli spännande att se dem i en permanent seniormiljö, säger Andersson Borstam till tidningen.

I maj månad fick Magnusson göra allsvensk debut borta mot IFK Norrköping.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN

Han fortsätter som spelande tränare i division 6-klubben

Snubblade på målsnöret till femman den gångna säsongen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:15, 6 november, 2017

Han fortsätter som spelande tränare i division 6-klubben
Niklas Göljén och Anton Malmqvist. Foto: Tvärskogs IF/Arkiv

Innan kvalet mot division 4 ens var färdigspelat meddelade spelande tränaren och skyttekungen Tobias Karlsson att han efter två år skulle lämna Tvärskog. Istället coachar han Smedby i fyran kommande säsong.

Tvärskog misslyckades med att kvala upp sig i fyran och nu är det klart att Niklas Göljén, 28, blir spelande tränare för laget.

Göljén ansluter närmast från Norra Tångs BK, och har spelat över 200 matcher för moderklubben Bergkvara AIF, med vilka han var med på resan upp i division 3 för ett antal år sedan.

– Jag gillar utmaningar och vill utvecklas både som spelare och ledare. När jag blev tillfrågad från Tvärskogs IF att bli tränare var det lätt att tacka ja. Efter 14 år i seniorfotboll har jag stor erfarenhet av fotboll och olika tränare som jag tar med mig i min nya roll. Jag vill bidra med ny energi till både spelare och föreningen och jag hoppas att min erfarenhet kan bidra till att spelare och laget kan att utvecklas ännu mera, säger 28-åringen till klubbens hemsida.

Via sin Facebook-sida meddelar Vissefjärda GIF att Anton Malmqvist fortsätter som spelande tränare i division 6-föreningen. Tidigare i höst kvalade laget upp mot femman – där man slutade trea i gruppen.

För fler lokalbollsnyheter – klicka dig in till Bonnbollsbloggen här!

Vad händer i din förening? Tipsa oss gärna:
073-387 5133, eller mejl; karl-oskar.karlsson@24kalmar.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng