LOKALBOLLEN

Här är förutsättningarna inför avgörandet

24Kalmars reporter Karl-Oskar Karlsson har gått igenom lokalbollsserierna och ger alla förutsättningar inför den rafflande slutomgången. Vilka lag går upp och vilka åker ur?

Karl-Oskar Karlsson

Kl.06:50, 28 september, 2017

Här är förutsättningarna inför avgörandet
Foto: Arkiv.

Division 4 östra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-18-25

Förutsättningarna:

Glömminge IF kan säkra division 3-platsen i sista omgången. Allt som krävs är seger i bortamötet mot Fågelfors som krigar i botten av tabellen – och som fortfarande har chans att undvika direktnedflyttning. Enda hotet mot ”Giffarna” är Västerviks FF som tar emot Kalmar Södra på hemmaplan. Som sämst för ölänningarna kvala upp mot en återkomst till division 3. Trekanten har redan åkt ur serien.

Division 4 södra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-21-05

Förutsättningarna:

Varken Lindås-Långasjö eller Pukeberg har chans på kvalspel upp mot trean. Däremot går Madesjö, som haft en blytung säsong i botten av tabellen, en jobbig bortamatch mot Växjö BK till mötes. Vid förlust kan laget degraderas till division 5. Vid vinst kan de till och med hänga kvar utan att behöva kvala. Gullabo/Gullaboås måste ta tre poäng i sista matchen mot Lessebo för att vara helt säkra på spel i fyran även nästa år. G/G kan även åka ur direkt om både Madesjö och Hovshaga vinner sina matcher.

Division 5 sydöstra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-24-10

Förutsättningarna:

Färjestaden är redan klara seriesegrare sedan ett par veckor tillbaka. Där bakom är det en tuff fight om den sista kvalplatsen mot division 4 där hela fem lag är inblandade inom loppet av två poäng. Blomstermåla sitter i förarsätet tack vare bättre målskillnad än Ruda. Däremot har såväl Runsten/Möckleby som Läckeby chansen att få kvala. Men då krävs segrar för respektive lag samt att resultaten går deras väg. I botten är det ett omtalat triangeldrama om vilka som ska göra BB2001 sällskap ner i division 6. Mörbylånga möter Böda/Högby i den sista matchen – där förloraren åker ur. Ett minst sagt infekterat möte, med tanke på Böda/Högbys 21-0-förlust mot Nickebo, som rörde upp heta känslor. Inte minst hos Mörbylångas sportchef Anders Larsson. Ett av lagen har dessutom chansen att hägna kvar utan kvalspel. Då krävs det att Runsten/Möckleby besegrar Nickebo – samtidigt som segraren Mörbylånga-Böda/Högby – hänger kvar.

Division 5 södra:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-29-37

Förutsättningarna:

Åryd är suveräna seriesegrare på 21 vinster av 21 möjliga hittills. Påryd är redan klara för kvalspel, medan Tvärskog spelar en avgörande match om den andra kvalplatsen mot Ingelstad. Vid vinst eller oavgjort är platsen Tvärskogs. Annars slutar man fyra i serien. I bottenkampen är Söderåkra avhängda och åker ur. Möre har ett försprång tack vare bättre målskillnad gentemot Flygsfors/Gadderås. Tre poäng bakom skuggar Torsås, som har tre måls bättre målskillnad än F/G – men sex mål sämre än Möre. Ett lag åker ur direkt, ett får kvala och det tredje hänger kvar. Möre möter Söderåkra på bortaplan, Flygsfors/Gadderås gästar Nöbbele, medan Torsås tar emot Tingsryd.

Division 6 Kalmar/Öland:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-54-08

Förutsättningarna:

IFK Borgholm har redan säkrat seriesegern. Där bakom går tre lag en stenhård kamp om kvalplatserna mot division 5. För att spetsa till det ytterligare möts Kåremo och Bergkvara i slutomgången. Jagande Bäckebo möter Borgholm i sista matchen och måste vinna för att ha nå kval. Vid kryss mellan Kåremo-Bergkvara löser Kåremo en kvalbiljett. I så fall går Bäckebo förbi BAIF vid vinst mot Borgholm. Skulle Bergkvara vinna, samtidigt som Bäckebo vinner, missar Kåremo kvalet. Det här blir en rysare.

Division 6 Emmaboda:

skarmavbild-2017-09-25-kl-20-57-08

Förutsättningarna:

Jättefördel Konga inför slutomgången. Laget ligger en poäng före jagande Vissefjärda och Emmaboda – och möter nästjumbon Johansfors i sista matchen. Allt annat än Konga-seger där vore en praktskräll av sällan skådat slag. Dessutom möts Vissefjärda och Emmaboda på Widavallen i en direkt avgörande match om vilka som ska sluta tvåa i tabellen. Fördel Vissefjärda med tanke på hemmaplan och storsegern i derbyt på Emmaboda IP i våras. EIS måste vinna matchen för att gå om VGIF.

Division 2 mellersta Götaland dam:

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-00-34

Förutsättningarna:

Emmabodadamerna ligger i ingenmansland och kan varken avancera eller falla i tabellen inför de två avslutande matcherna. Avslagen serie, då båda lagen som åker ur redan är klara, eftersom de har uteslutits och dragit sig ur.

Division 2 Sydöstra Götaland dam:

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-02-46

Förutsättningarna:

Kalmar Södra och Glömminge går en intern kamp om vilka som ska sluta trea i serien. Team Södermöre och Lindsdal ligger tryggt i ingenmansland, medan Runsten/Möcklebys räddning är jumbon Kristianopel, som endast tagit en poäng. R/M kan bli smått historiska att hänga kvar i en serie med endast nio inspelade poäng.

Division 3 östra dam (färdigspelad):

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-05-11

Kommentar:

Stark säsong av de båda öländska lagen. Att som nykomlingar sluta tvåa och trea i serien är extremt bra gjort. För Mörbylånga fortsätter hösten med kvalspel, medan IFK Borgholm får gå till välförtjänt vila.

Division 3 södra dam (färdigspelad):

skarmavbild-2017-09-25-kl-21-07-17

Kommentar:

Inga glädjeskutt över de lokala lagens resultat i den här serien Smedby har varit stabila och kan slå sig till ro med sin mittenplacering. Desto tyngre för det forna storlaget inom damfotbollen i regionen, Madesjö IF. Bara fyra poäng inspelade den här division 3-säsongen innebär att laget får börja om från början i den allra lägsta serien nästa år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Emmabodatjejer kammade hem segern för fjärde året i rad

Framgångsrika i lokal cup.

Axel Brantemo

Kl.17:22, 19 februari, 2018

Emmabodatjejer kammade hem segern för fjärde året i rad
Foto: Emmaboda IS.

I fredags var det dags för cupen Gnistans första helg i Nybro. Emmaboda F04 hade med sig två lag till cupen och efter ett bra gruppspel gick båda lagen vidare till slutspel.

I slutspelet blev det semifinalspel där de båda Emmabodalagen, Emmaboda lag svart och Emmaboda lag vitt möttes. En match som Emmaboda lag svart kammade hem.

Det innebar finalspel mot Rödeby AIF.  Och när slutsignalen ljöd hade Emmaboda lag svart bärgat hem guldet med 0-1. Emmaboda vann cupen för fjärde året i rad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SARPSBORG 08–Kalmar FF

KFF-talangen vill ta nästa kliv – som back eller anfallare

"Vad man än försöker göra så får man inte slappna av", säger 19-åringen.

Samuel Slättman

Kl.06:54, 8 februari, 2018

KFF-talangen vill ta nästa kliv – som back eller anfallare
Isak Magnusson. Foto: Kalmar FF/Wikimedia commons.

I säsongens första träningsmatch mot Lokomotiv Moskva fick den ordinarie högerbacken Emin Nouri en armbåge på munnen och tvingades utgå redan efter 13 minuter. In kom 19-årige anfallaren Isak Magnusson.

– Jag har spelat en del del högerback på träning och så men det är ingen position jag är jättevan vid, säger Magnusson som tog för sig mot det ryska lagets stjärnor.

LÄS MER: TV: Märklig kommunikationsmiss gav Kalmar FF rekordtidigt mål

– Det var tufft i första när jag kom in ouppvärmd på en ovan position och mot tufft motstånd, men de andra snackade in mig bra. I andra halvlek kändes det bättre både försvarsspelet och anfallsmässigt.

Magnusson kom till Kalmar FF från Lindås/Långasjö FF år 2014. Förra sommaren gick han ut gymnasiet och fotbollsakademin i Kalmar.

Du har ett viktigt år framför dig. Vad krävs för att du ska ta klivet från lovande ungdomsspelare till a-lagsspelare?
– Man måste alltid ge allt på träningarna. Vad man än försöker göra så får man inte slappna av. Och när man väl får chansen måste man göra det så bra som möjligt.

– Om man tänker i spelet som högerback måste jag få upp blicken, spela på färre tillslag och få in fler passningar till mittfältarna, säger Magnusson, som även nämner förbättrad fysik som en punkt.

Har du satt upp några personliga mål för säsongen?
– Målet är att slåss om platserna så mycket som möjligt och få så mkt speltid som möjligt.

Och då spela position ingen roll?
– Jag kör på och vill de att jag spelar högerback så gör jag det, men jag föredrar att spela längre fram i banan.

I torsdagens match mot Sarpsborg är Emin Nouri tillbaka och är redo för spel. Magnusson ser ut att starta på bänken.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokomotiv moskva - Kalmar FF

TV: Märklig kommunikationsmiss gav Kalmar FF rekordtidigt mål

Kalmar FF spelade säsongens första träningsmatch mot Lokomotiv Moskva.

Hanna Thulin

Kl.16:15, 5 februari, 2018

Kalmar FF fick en riktigt smakstart på säsongen då lagets nyförvärv Nixon nätade redan under första minuten efter en ordentlig tavla av Lokomotiv Moskvas försvar och målvakt. Det var en märklig situation som gav Kalmar FF ledningen på bortaplan.

– Fullständigt bedrövligt försvarsspel. När man ser sånt där kan man kanske inte tro att de leder ryska ligan. Sånt där ska man inte behöva se på seniornivå, sa C Mores kommentator Mats Larsson.

Resultatet stod sig till halvtidsvilan och även 22 minuter in i andra då den tidigare Kalmarspelaren Ari da Silva Ferreira gjorde arbetet åt Farfán som var först på bollen och lyckades kvittera.

Träningsmatchen mellan Lokomotiv Moskva och Kalmar FF slutade således 1-1. Med tanke på att Lokomotiv Moskva hade mer boll och dubbelt så många skott på mål än KFF så lär en oavgjord match vara till någorlunda belåtenhet för Kalmarlaget.

Kolla in den märkliga situationen som gav Kalmar FF ledningen i spelaren ovan.

FaktaLokomotiv Moskva - Kalmar FF 1-1 (0-1)

Mål Lokomotiv Moskva: J. Farfán

Mål Kalmar FF: Nixon

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort intresse för klassisk veteranturnering

Turneringen har ökat för varje år.

Faton Pasho

Kl.17:58, 2 februari, 2018

Stort intresse för klassisk veteranturnering
Foto: Arkiv

För tre år sedan var det fem lag anmälda till veterancupen i Emmaboda Sporthall. Till lördagens turnering är det hela tolva lag som gör upp om den åtråvärda bucklan, när Bosnien-Hercegovina IF Emmaboda arrangerar den klassiska cupen.

– Det har varit ett stort intresse de senaste åren och lagen har ökat i takt med det, säger Jasmin Dzindic. 

Lokala lag från Emmaboda-trakten, Nybro och Lessebo kommer till Emmaboda under lördagen som tidigare år har bjudit på en riktig fotbollsfest.

För 13:e gången i ordningen får spelare över 32 år chansen att spela ihop inför fullsatta läktare.

– Det brukar komma väldigt mycket publik. Lagen är från närområdet så det burkar locka en hel del, säger Jasmin.

Turneringen spelas traditionsenligt i början på februari och har blivit en tradition i Emmaboda, någonting som motiverar spelarna i Bosnien-Hercegovina IF att fortsätta arrangera cupen.

– Vi drar igång turneringen klocka 09.30 på lördagsmorgonen och avslutar runt 17.00, säger Jasmin.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hyundai Cup

KLART: Så spelas Smålandscupen

Lottningen för klassiska Hyundai Cups gruppspel som inleds i mars månad har kommit. Så spelar de lokala lagen.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:37, 29 januari, 2018

KLART: Så spelas Smålandscupen
Foto: Arkiv

Hyundai Cup, herr, grupp 16: Bäckebo GoIF, Flerohopps GoIF, Fliseryds IF, Timmernabbens IF.

Hyundai Cup, herr, grupp 17: Hulterstads AIK, IFK Kåremo, Runsten/Möckleby IF, Persnäs AIF.

Hyundai Cup, herr, grupp 18: Bergkvara AIF, Kalmar City BK, Ljungbyholms GoIF, Möre BK.

Hyundai Cup, herr, grupp 19: Läckeby GoIF, Nybro IF Ungdomsfotboll, Rockneby IK, Vissefjärda GIF.

Hyundai Cup, herr, grupp 20: Bosnien-Hercegovina IF Emmaboda, Flygsfors/Gadderås IF, Konga SK, Orrefors IF.

Hyundai Cup, dam, grupp 5: Madesjö IF, Rockneby IK, Smedby/Trekanten, Åseda IF.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng