Elfsborg–Kalmar FF

Pånyttfödde Papa hyllar anfallskollegan: ”Gillar att spela med honom”

Papa Diouf är en av KFF:s formstarkaste spelare. Inför matchen mot Elfsborg tackar forwarden sin radarpartner för den fina hösten.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.08:13, 10 september, 2017

Pånyttfödde Papa hyllar anfallskollegan: ”Gillar att spela med honom”
Papa Diouf. Foto: Bildbyrån/SUVAD MRKONJIC.

I somras värvades Erton Fejzullahu till Kalmar FF. En av spelarna som har dragit nytta av Fejzullahus allsvenska comeback är Papa Diouf. 

– Erton är en väldigt bra spelare och bra spelare gör det lättare för en själv också. Som alla kan se hittar vi varandra bra, både på match och träningar, säger Diouf.

– Vi pratar med varandra innan matcherna. Han är stark och bra med bollen vid fötterna. Det är bättre att han kommer ner och tar emot bollen och att jag, genom min snabbhet, tar mig in bakom försvararna och trycka ner dem.

I senaste matchen mot Sirius (4–2-seger) slutade samarbetet med varsitt mål för de båda anfallarna. Dioufs 1–0 kom dessutom till efter en delikat framspelning från just Fejzullahu.

– Jag använder hans kvaliteter och han använder mina och på det sättet gör vi bra saker för laget.

LÄS MER: Disciplinnämnden stänger av målvakt – missar matchen mot KFF

I söndagens match mot Elfsborg står mer än tre poäng på spel. I årets premiär på Guldfågeln Arena förnedrades KFF av Boråsarna som vann med hela 5–1.

– Det är inget bra minne. Vi förlorade med 5–1 och det var första matchen för året. Det var en riktigt dålig match, säger Diouf.

– Men av anledningarna till att folk gillar fotboll är att man alltid får en ny chans till att förbereda sig bättre, att vinna och på så sätt få revansch. Det här är en chans för oss att visa att vi är bättre än så.

Om du jämför KFF nu med det laget ni hade i våras, vad är de största skillnaderna? 

– Vi hade ett bra lag i början av säsongen också, men laget vi har nu är mer kompakt och aggressivare i både defensiven och offensiven. Vi attackerar som en grupp, springer mer och jobbar hårdare för varandra.

– Vi måste fortsätta med det spelet vi visat de senaste sex matcherna. Vi ska spela kompakt och när vi vinner boll ska vi anfalla tillsammans. Vi har pressat de andra lagen högt och inte låtit dem spela upp bollen och det måste vi göra nu också, säger Diouf.

KFF:s trupp: 

Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Viktor Agardius, Harmeet Singh, Emin Nouri, Stefan Larsson, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Melker Hallberg, Calle Johansson, Anton Maikkula, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario Pereira Sipiao, Herman Hallberg, Mikael Dyrestam, Erton Fejzullahu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK–Kalmar FF

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand

"Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället", säger KFF-tränaren inför mötet med Halmstad.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:39, 19 september, 2017

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand
KFF-tränaren Nanne Bergstrand. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Inför onsdagens bortamatch mot Halmstads BK har KFF-tränaren Nanne Bergstrand en helt skadefri trupp att välja och vraka ifrån. Men när konkurrensen om platserna i laget är större än någonsin väljer Bergstrand att lyfta fram någonting annat – lagspelet.

– De (Halmstad) kommer ha bollen minst femtio procent av matchen och då måste vi försvara oss bra som ett lag. Samarbetet är jätteviktigt. Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället, och det gäller även inom idrotten. Fotboll är ett lagspel och tittar man på undersökningar är lagspel överlägset, säger Bergstrand och fortsätter:

– De femtio procenten när motståndaren har bollen måste vi försvara oss som ett lag. Det är det som gjort att vi tagit 17 poäng på åtta matcher.

HBK är inne i en tung period med fem raka förluster och 13 insläppta mål. Inför mötet med KFF har hallänningarna sju poäng upp till Jönköping Södra på negativ kvalplats. Vinst mot KFF är nästintill ett måste om drömmen om nytt allsvenskt kontrakt ska vara realistisk.

– De är bättre än sin tabellplacering. Det är definitivt en motståndare vi ska ha full respekt för. Vi behöver komma upp i bättre energi än vad vi hade mot Norrköping. Man märkte att alla inte kom upp i normal nivå, säger Bergstrand.

Hur är det att möta ett desperat lag i poängbehov? 
– Då gäller det att försvarsspelet sitter, om de nu är desperata i anfallsspelet. På det sättet kan man få ytor även framåt. Men det är svårt att säga vilken matchbild det kommer bli.

Kalmar FF:s trupp till matchen mot Halmstads BK:

Målvakter: Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson.

Försvarare: Emin Nouri, Viktor Elm, Marko Biskupovic, Mikael Dyrestam, Viktor Agardius, Stefan Larsson.

Mittfältare/Anfallare: Jonathan Ring, Melker Hallberg, Herman Hallberg, Romario, Harmeet Singh, Filip Sachpekidis, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Erton Fejzullahu, Papa Diouf.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag

Färsk statistik visar att KFF har största stödet i hela allsvenskan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:09, 19 september, 2017

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag
Foto: Arkiv

Listan över publiksnitt per invånare baseras på klubbar i allsvenskan utanför storstäderna.

– Hade man haft med AIK och de större lagen hade siffrorna varit ännu bättre, menar Kalmar FF:s marknadschef Per Rosenqvist.

Kalmar FF:s publiksnitt på 6 182 personer ger en andel av 16 procent av stadens invånare.

Totalt bor det cirka 38 000 invånare i Kalmar stad.

– Det betyder att Kalmar FF engagerar och att det finns ett stort intresse på orten. Trots en sportsligt dålig säsong fortsätter publiken att komma till Guldfågeln Arena.

Per Rosenqvist menar att det är svårt att påverka publikintresset.

I grund och botten är det engagemanget som avgör. Tittar vi flera år tillbaka så ligger vi stadigt på samma publiksnitt.

– Ska man jämföra med konserter på orten så krävs det väldigt stora namn för att kunna mäta sig med våra publiksiffror när storlagen kommer på besök. Då brukar vi vara runt 10 000, vilket är väldigt bra för en stad i Kalmars storlek.

FaktaPubliksnitt för lag utanför storstäderna (lag, antal invånare, publiksnitt, %):

1.Kalmar FF, 38 000, 6 182, 16%
2.Östersunds FK, 45 000, 5 270, 12%
3.IFK Norrköping, 94 000, 10%
4.Elfsborg (Borås), 73 000, 7 098, 10%
5.Halmstads BK, 67 000, 4 811, 7 %
6.Jönköping Södra, 64 000, 4 41, 7%
7.GIF Sundsvall, 58 000, 4 037, 7%
8.Örebro SK, 116 000, 6 794, 6%
9.AFC Eskilstuna 70 000, 4 164, 6%
10.Sirius (Uppsala) 149 000, 5 220, 4%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nickebo IK - Böda/Högby 21-0

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”

Böda/Högby kom till spel med endast åtta spelare och Nickebo IK fick chansen att göra hela 21 mål innan matchen avbröts.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:55, 17 september, 2017

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”
Foto: Arkiv

Söndagens match i Nickebo blev en underlig historia. Böda/Högby kom till match med endast åtta spelare varav tränare Mattias Carlsson var en av dem.

– Vi har några spelare avstängda, nån är på jobbintervju i Göteborg, några är och skrapar triss i Stockholm. Det var verkligen extremt dålig tajming idag, säger Björn Fjellström, spelare och sportchef för Böda/Högby.

Varför väljer ni att inte lämna WO?

– Vi har några väldigt viktiga matcher kvar innan säsongen är slut. Hade vi lämnat WO så hade de spelare som är avstängda fortfarande varit avstängda till nästa match vilket vi inte har råd med. Vi kollade upp med förbundet och så länge matchen sätts igång så ska den räknas som match. Hade vi varit fula så hade vi kunnat fejka en skada redan i första minuten men vi körde givetvis på. Men det är en väldigt absurd situation, säger Björn Fjellström.

För att domaren ska starta matchen krävs det minst åtta spelare i laget och Böda/Högby lyckades hålla modet uppe i 65 minuter. Det gick 15 minuter in i andra halvlek innan de åkte på en genuin skada vilket gjorde att matchen avbröts. Då var ställningen 21-0 till Nickebo.

– Resultatet är inte så mycket att bry sig om men jag förstår att det inte ser så snyggt ut utåt. Men med de förutsättningarna som vi hade så får det bli så. Jag tycker grabbarna skötte sig bra, det är inte skitkul att bli utspelade men det var inget gnäll och man får ta det för vad det är.

På andra sidan på stod Nickebo som också har haft problem med spelare under säsongen.

– Jag har aldrig varit med om en liknande match. Vi har själva behövt åka till matcher hela denna säsongen med tio till elva spelare och legat på gränsen. Jag vill verkligen berömma Böda/Högby och de ska ha en stor eloge för att de kommer. Jag vill verkligen höja dem, jag vet hur det är men jag vet inte hur jag hade reagerat i deras situation, säger Omar Eliassi, tränare i Nickebo, och fortsätter:

– Det är svårt att spela när man ser att de bara är åtta stycken på andra sidan. Jag var noga med att säga till mina grabbar att vi skulle vara professionella och inte håna eller skratta åt dem när vi gjorde målen. Det är svårt när det är en så bisarr situation men jag tycker att grabbarena skötte sig bra, säger Omar Eliassi.

Nu är matchen spelad och resultatet är inrapporterat men troligtvis kommer en rapport att skickas till förbundet då matchen bland annat innebär en stor positiv målskillnad för Nickebo.

FaktaNickebo IK - Böda/Högby 21-0 (15-0)

Mål Nickebo: Karvan Delashob 6, Azad Eliassi 4, Taief Sultan 4, Ali Soukie 3, Seif Sultan, Sanin Filovic, Saif Akram & Serdar Ucar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans Match

VECKANS TV-MATCH: Berga vann på konstgräset

Det var en jämn och chansfattig tillställning som IFK Berga kunde gå segrande ur mot IFK Malmö. Se målen och höjdpunkterna i 24 Play.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.20:00, 16 september, 2017

Då Bergaviks IP hade blivit vattensjuk togs beslut att spela matchen på Gastens konstgräs vilken skulle visa sig vara gynnsamt för hemmalaget. Matchen drog igång ca 15 minuter senare på grund av ett skyfall som kom in lite innan matchstart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås-Långasjö hoppas på hjälp från konkurrenter

Åseda står för motståndet när Lindås-Långasjö ska kriga till sig en trea.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.08:08, 16 september, 2017

Lindås-Långasjö hoppas på hjälp från konkurrenter
Göran Gunnarsson. Foto: Arkiv

Slutomgångarna närmar sig med stormsteg för Lindås-Långasjö och på lördag väntar seriekollegan Åseda hemma på Långasjö IP. Med tre omgångar kvar och totalt nio poäng kvar att spela om har laget fortfarande en teoretisk chans andra platsen.

– Jag har ingen vidare grepp på Åseda efter sommaruppehållet mer än att vi ska ge dem en match på lördag. Det gäller att försöka kriga de sista omgångarna nu och se vad det bär av, säger tränaren Göran Gunnarsson. 

Lindås-Långasjö har under säsongen haft problem och otur med skador – något som kan ha spelat en stor roll i lagets prestationer under året enligt tränaren Göran Gunnarsson.

– Vi har haft spelare på skadelistan hela tiden. På lördag kommer vi förmodligen sakna tre spelare just på grund av skador.

Vad kan det bero på? 

– Jag har ingen aning faktiskt. Det kan ju vara så att de har tränat lite mindre bra och då kommer skadorna men jag vet faktiskt inte, säger Göran.

Med några omgångar kvar har ni vittring på topplatserna – hur går tankarna där?

– Med lite hjälp av konkurrenterna så kan vi nå en topplacering, men då behöver vi göra vårt jobb samtidigt som resultaten går vår väg.

– Målet med den här säsongen var att få tillbaka glädjen och lagandan. Med några få omgångar kvar så känns det jättebra och det kommer kännas bättre om vi avslutar säsongen riktigt snyggt, avslutar Göran.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng