Emmaboda IS chanslöst: ”Ett bottennapp”

Nio matcher spelades i lokalfotbollen under lördagen. Få resultat och kommentarer i artikeln.

Redaktionen

Redaktionen

Kl.18:06, 12 augusti, 2017

Emmaboda IS chanslöst: ”Ett bottennapp”
Foto: Arkiv.

Division 4 Östra

Ängö BK – Fågelfors IF 2-1 (1-0)

Målskyttar: Abdifatah Shafe Hassan, John Söfort-Jörgensen

Rikard Milton, tränare, Ängö: ”Vi gör en okej match, vi var noga att inte underskatta Fågelfors för att dom ligger sist i tabellen. Fågelfors är bättre än deras placering i tabellen. Vi tog tag i matchen direkt och tar ledningen rättvist. Sen tappar vi fokus på spelet och bjuder in Fågelfors i matchen. Trots det håller vi undan tills paus. Vi trycker upp spelet i andrahalvlek och spelar bra inledningsvis men vi lyckas inte öka på vår ledning och så länge det står 1-0 så är det oro för att Fågelfors ska peta in en boll. Därför var det skönt när 2-0 målet kom med kvarten kvar och då kändes matchen avgjord. Men Fågelfors gav inte upp utan reducerade i slutet. Vi höll undan trots det till en välbehövlig och rättvis seger. Men vi måste höja oss rejält när vi möter Glömminge i nästa match på bortaplan. Detta gäller även när vi möter dom enligt tabellen sämre lagen.

Matchens lirare:  Daniel Nielsen

 

Kalmar Södra IF– Gullringen GoIF 2-3 (1-0)

Målskyttar Kalmar Södra: Anton Johansson, Självmål

Johan Mosén, tränare, Kalmar Södra: Vi gör en bra första halvlek och leder rättvist i paus. I andra halvlek slarvar vi och gör några misstag som Gullringen inte är sena att utnyttja. De vänder till ledning 1-3 varav deras andra och tredje kom i tätt följd efter ca 70 minuter. Vi kom tillbaka i slutet av matchen och reducerar till 2-3 och har även bud till en kvittering men det ville sig inte idag. Sett till matchbilden borde vi fått oavgjort. Matchen var jämn och chansrik. Vi hade åtta man borta i dag men skyller inte förlusten på det men det underlättar inte. Det som gäller nu är att göra en bättre prestation i nästa match mot Fågelfors.

Matchens lirare Kalmar Södra : Ingen höjde sig över mängden i dag

 

Division 5 sydöstra

Böda/Högby – Oskarshamn 1-3 (1-0)

Målskyttar: Petter Börje

Mattias Carlsson, tränare, Böda/ Högby: ”Det var en spelmässigt Jämn första halvlek där vi tar ledningen och håller ledningen halvleken ut. I andra halvlek orkade vi inte stå emot utan tappade matchen tyvärr. Båda lagen hade var sin halvlek, dock måste erkännas att dom var bättre i andra halvlek än vad vi var i första så IFK Oskarshamn vinner rättvist sett till hela matchen.”

Matchens lirare: Jonas Nilsson

 

Timmernabben IF – Färjestaden GoIF 1-1 (1-0)

Målskyttar: Jimmie Nilsson

Måns Fredriksson, tränare, Färjestaden: ”Det var en match full med ställningskrig och få målchanser så 1-1 är rättvist. Vi får jaga efter deras ledningsmål som kom i mitten av första halvleken. Vi har väldigt svårt att skapa några lägen men vi krigar på och får en straff i slutet av matchen som vi förvaltar bra. Laget kämpar och sliter även om spelet inte funkade klockrent så vi är nöjda med att åka hem med en pinne. Sen ska erkännas att straffen vi fick inte var klockren men sådant brukar jämna ut sig under säsongens gång. Det har funnits tveksamma lägen innan där vi har missgynnats av domarens beslut men sådan är fotbollen och det är bara att bita ihop”

Matchens lirare: Jimmie Nilsson, Pontus Jaensson

 

Division 6 Kalmar/Öland:

Bäckebo – Bergkvara 6–0

Kalmar City – Borgholm

 

Division 2 Mellersta Götaland damer

Emmaboda IS – Nässjö FF 1-5 (1-3)

Målskyttar: Emmaboda IS: Sandra Berg

Marcus Joelsson, tränare, Emmaboda: Detta var ett bottennapp från vår sida och en typiskt första match efter sommaren.  Ena stunden gör vi bra saker på plan sen i andra stunder är vi väldigt loja. Möter man ett effektivt lag som Nässjö så är det svårt att vinna. Har dom fem sex målchanser i första halvlek så gör dom tre medans vi inte får in mer än ett på hela matchen.  När vi skulle försöka få en reducering efter paus gör dom tidigt sitt fjärde och där var ridån ner definitivt för oss. Sett till hela matchen kan vi mycket bättre och Nässjö är bättre än oss i dag. För oss gäller det att ta nya tag i kommande matcher.

Matchens lirare: Emmaboda IS: Ronja Berg och Era Ahlex tycker jag gör en bra match.

 

Div 2 sydöstra Götaland damer

Team Södermöre – Karlshamn 3–1

R/M – Karlskrona 0–5

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

GIF SUNDSVALL–KALMAR FF

KFF-försvararen redo för debut: ”Är upp till Nanne”

I slutet av mars spelade han sin senaste match. I viktiga bortamatchen mot Sundsvall ser Mikael Dyrestam ut att starta.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.06:36, 21 augusti, 2017

KFF-försvararen redo för debut: ”Är upp till Nanne”
Mikael Dyrestam ser utt att debutera för Kalmar FF i matchen mot GIF Sundsvall. Foto: Arkiv.

Bortamatchen mot Malmö FF slutade inte bara med en förnedrande 6–0-förlust. Romarios röda kort och Biskupovic tredje varning för säsongen innebär att de båda missar måndagens sexpoängsmatch mot GIF Sundsvall.

Ersättare i mittbackslåset ser ut att bli Mikael Dyrestam. Under veckans träningar har nyförvärvet tagit platsen bredvid Viktor Elm.

– Det kan bli så, det är upp till Nanne (Bergstrand), säger Dyrestam som inte var spelklar till matchen mot MFF.

– Det var en tuff start i den matchen och får man det där borta kan det sluta riktigt tufft. Samtidigt hade vi lite otur med två straffar emot oss. Det var inte kul.

Vad säger du om att spela med Viktor? Har ni hittat era roller?

– Han är tydlig, man hör honom på planen. Han har även en bra passningsfot så på det sättet är det är skönt att spela med honom. Vi har bara tränat ihop ett par gånger, men samarbetet förbättras ju mer man tränar och spelar med varandra. Vi får se hur det fungerar om vi nu startar tillsammans.

Det förra Hollandsproffset Dyrestam spelade sin sista match för NEC Nijmegen i slutet av mars. Därefter blev han skadad och missade resten av säsongen.

LÄS MER: Agardius nära startplats: ”Är såklart en tävling”

Våren 2014 lämnade Dyrestam IFK Göteborg för utlandet. 25-åringen medger att han sedan dess inte haft särskilt stor koll på allsvenskan.

– Jag har inte så bra koll på allsvenskan över huvud taget nu. Det var ett par år sedan jag spelade här. Det jag vet om Sundsvall är att det är konstgräs, de spelar med en trebackslinje med tre mittbackar där de pushar upp på kanterna och försöker överbelasta offensivt.

KFF:s preliminära startelva (4-4-2):
Hägg-Johansson – Nouri, Dyrestam, V. Elm, Agardius – Ring, Singh, H. Hallberg, M. Hallberg – Fejzullahu, Romario Marques Rodrigues.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN: ”Det gick käpprätt åt skogen”

Ett ynka mål var det som ställde till det i en av söndagens lokalbollsmatcher.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:21, 20 augusti, 2017

LOKALBOLLEN: ”Det gick käpprätt åt skogen”
Foto: Arkiv

Division 2 Östra Götaland

Nybro IF – IFK Malmö 1-1 (0-0)

Mål Nybro: Eric Olsson

Här kan ni läsa mer om matchen.

 

Division 2 Sydöstra Götaland Dam

Kalmar Södra IF – IFK Karlshamn 3-1 (2-1)

Målskyttar: Johanna Andersson, Ellen Adolfsson, Julia Ekelin

Andreas Rydström, tränare, Kalmar Södra: ”Vi äger matchen från början till slut och borde ha lett med mer än de 2-1 som vi har i paus. Men deras målvakt gör en bra insats mellan stolparna samtidigt vi var lite ineffektiva.  Men i det stora hela är jag väldigt nöjd med hur vi genomför matchen. I andra halvlek blir spelet lite sämre men vi fortsätter spela positiv fotboll och håller koll på matchens skede. En viktig seger för oss inför fortsättningen av serien.”

 Matchens lirare: Lisa Karlsson gör en fantastisk match

 

Division 3 Östra Dam

IFK Borgholm – Västervik FF 2-2 (2-2)

Målskyttar: Matea Corkovic & Ida Nilsson

Andreas Prins, tränare, Borgholm: ”Matchen ganska jämn så oavgjort var rättvist sett till matchbilden. Samtliga mål kom i första halvlek, sen i andra halvlek skapade båda lagen några heta chanser utan att sätta pricken över i:ett.  Det var en dålig match överlag och vi kom inte upp i normal standard. Det var ostrukturerad, tempofattigt och mycket bolltapp ute på plan. Västervik är bättre än vad deras tabellplacering visar så dom gjorde det svårt för oss i dag. Men kommer vi upp i den nivå vi kan så vinner vi en sådan här match. Nu får vi ta med oss denna poäng och komma igen i kommande matcher för vi kan bättre än så här”

 Matchens lirare: Ida Nilsson

 

Krokstorp IF – Mörbylånga GOIF 1-0 (1-0)

Sara Erlandsson, tränare, Mörbylånga GOIF: ”Det gick käpprätt åt skogen för oss. Det var frustrerande att vi inte får in någon boll av alla dom chanser vi skapar. Men vi har svårt för lagen som ligger längre ner i tabellen samtidigt så ska Krokstorp ha eloge för dom krigade för varandra och gjorde det svårt för oss. Men kommer vi upp i normal standard så ska vi vinna en sådan här match. Men det var väldigt viljelöst och vi spelade inte för varandra utan det var väldigt mycket solospel från vår sida. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Vi har haft tuffa matcher och långa resor under senaste tiden och det sliter på tjejerna och det märktes idag. Vi får komma igen i nästa match.”

Matchens lirare: Alla kan bättre men mittfältaren Malin Lorentzon försökte styra upp spelet och gjorde det bra

 

Division 3 Södra Dam

Ingelstad IK – Madesjö IF 11-0 (6-0)

Jakob Jakobsson, tränare, Madesjö: ”Vi möter ett lag som är alldeles för bra för serien. De leder serien medens vi ligger sist och då är det en svår motståndare vi möter.  Vår serie är delad och det är stor skillnad mellan de olika lagen. Vi försöker i alla fall och ger inte upp trots att siffrorna rinner iväg. Det finns stunder i matchen där vi gör det bra men det räcker inte mot ett sådant här motstånd. Vi får komma igen i nästa match.”

Matchens lirare: Thelma Olofsson

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN: Här kan du se alla resultat

Under Ironmanlördagen har det spelats en del lokalbollsmatcher också. Här kan du läsa om resultaten.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.22:28, 19 augusti, 2017

Elitettan Dam

Västerås – IFK Kalmar 2-5 (2-2)

Mål IFK Kalmar: Amanda Fredriksson 3 & Erin Gunther 2

Läs mer om matchen här.

 

Div 2 Sydöstra Götaland Dam

Glömminge – Ronneby

 

Div 2 Mellersta Götaland Dam

Westbo – Emmaboda

 

Div 2 Östra Götaland

Torn – IFK Berga 2-2 (2-0)

Mål Berga: David Garrett & Tom Stahre

Här kan du läsa mer om matchen.

Div 5 Sydöstra

Ruda – Färjestaden 0-5 (0-4)

Mål Färjestaden: Jesper Karabyn, Jonatan Jansson, Robin Sjöö, Mehdi Qurbani & Självmål

 

Div 5 Södra

Nöbbele – Söderåkra 2-2 (2-2)

Mål Söderåkra: Robin Eriksson & Tobias Petersson

Flygsfors/Gadderås – Åryd 0-7 (0-3)

 

Div 6 Emmaboda

Johansfors – Konga 0-3 (0-1)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LOKALBOLLEN: ”Vi blir tagna på sängen”

Fredagen har varit en riktig fotbollsdag då det har spelats inte mindre än 20 spännande matcher.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.23:04, 18 augusti, 2017

LOKALBOLLEN: ”Vi blir tagna på sängen”
Foto: Arkiv

Division 2 Östra Götaland

Lindsdals IF – IFK Hässleholm 2-4 (1-3)

Mål Lindsdal: Victor Byström 2

Läs referat från matchen här.

 

Division 3 Sydöstra Götaland

Ljungby – Kalmar AIK 7-1 (3-0)

 

Division 4 Östra

Fågelfors – Kalmar Södra 0-0

Johan Mosén, tränare i Kalmar Södra IF: ”Det var lite ställningskrig i början. Vi var lite slarviga i bollbehandling och passningsspel. Sen tycker jag att vi tar över i andra. Vi skapar en hel del lägen men avsluten går över, utanför eller rakt på målvakten. Vi hade även ett skott i ribban. Det är klart frustrerande, men så är det ibland. Jag tycker vi gör en bra kämparinsats.”

Matchens lirare Kalmar Södra IF: Det var jämt mellan många idag.


Glömminge – Ängö
3-2 (1-1)

Mål Glömminge: Linus Runesson, Johan Ljungström & Charlie Nilsson

Mål Ängö: Anton Arvidsson

Hultsfred – Smedby 2-1 (1-1)

Mål Smedby BoIK: Jonathan Önnered.

Håkan Gustafsson, tränare i Smedby BoIK: ”Vi är inte nöjda med vår insats. Vi skapar inte speciellt mycket, och när det väl händer är det på fasta situationer, främst efter inkast hade vi något läge. De skapar heller inte speciellt mycket , men i slutänden skulle jag säga att det är en rättvis seger. De vann mer närkamper än oss och var starkare helt enkelt.”

Matchens lirare Smedby BoIK: Felix Gunarsson och William Erlingsson.

 

Division 4 Södra

Furuby – Pukeberg 0-3 (0-1)

Mål Pukebergs BK: Marcus Arvidsson, Simon Almqvist, Omer Nouri.

Philip Rosqvist, tränare i Pukebergs BK: ”Det är en match som vi för från början till slut. Vi hittar vägar genom deras försvar rätt ofta samtidigt som vi försöker ha fart och bolltempo i anfallet. Dock har vi för mycket tekniska misstag inom laget för att vi ska vara nöjda. Men överlag är det en klar seger.”

Matchens lirare Pukebergs BK: Robert Jonsson i målet är bra idag.

Madesjö – Hovmantorp 0-1 (0-0)

Rolf-Göran Fransson, lagledare i Madesjö IF: ”Första halvleken var lite trevande, men i den andra spelade vi upp oss. Då låg vi bättre i banan och låg tätare med laget. Vi kunde även hålla mer i bollen vilket kändes bra. De hade mer i första medan de knappt hade något i andra. utöver det var det mest spel på mittplan, varvat med några ströchanser.”

Matchens lirare Madesjö IF: Jim Halvåsen och Adam Olofsson kämpa på bra.


Sandsbro – Gullabo/Gullaboås
4-1 (1-1)

Målskyttar Gullabo/Gullaboås IF: Victor Svensson.

John Petersson, tränare i Gullabo/Gullaboås IF: ”Vi mötte ett lag som är bra på deras konstgräs. Men jag tycker vi gör det bra i första. De kommer inte igenom våra lagdelar och tvingas spela runt på kanterna. Därifrån skapade de inte så mycket. En bit in lyckas vi även ta ledningen efter ett par nickskarvar. Utöver det hade vi en del ströchanser. I andra halvlek blir vi tagna på sängen av deras höga press. Vi tröttnade och då rann det iväg.

Matchens lirare Gullabo/Gullaboås IF: Rasmus Johansson sliter bra på mittfältet.

Växjö BK – Lindås-Långasjö 3-1 (1-1)

 

Division 5 Sydöstra

Nickebo – SSG 2-1 (1-0)

Mål Nickebo: Azad Eliassi & Taief Sultan

Mål SSG: Anton Fransson

Runsten/Möckleby – Oskarshamn 2-1 (0-0)

Mål R/M: Sebastian Sten & William Karl Stanle Alvarmo


Timmernabben – Böda/Högby
8-2 (3-1)


BB 2001 – Mörbylånga
3-1 (1-1)

 

Division 5 Södra

Påryd – Norra Tång 4-4 (1-1)

Mål Påryd: Thom Emilsson 3 & Adam Nilsson

Mål Norra Tång: Robin Karlsson, Johan Borgryd, Emil Johnsson & Marcus Agnesson

Ingelstad – Möre 4-1

Tvärskog – Torsås 2-0 (1-0)

Mål Tvärskog: Erik Karlsson & Tobias Karlsson

 

Division 6 Kalmar/Öland

Kåremo – Bäckebo 2-1 (0-0)

Mål Kåremo: Pontus Haglund & Linus Jan Arvid Frick

Mål Bäckabo: Oskar Larsson

Ljungbyholm – Rockneby 2-2 (0-1)

Mål Ljungbyholm: Dennis Englund & Martin Andersson

Mål Rockneby: Ludvig Svarén & Alexander Olsson

Persnäs – Kalmar City 2-1 (0-1)

Mål Persnäs: Gyam Safi & Fredrik Johansson

Mål Kalmar City: Salam Eliassi

 

Division 6 Emmaboda

Alsjöholm – Flerohopp 1-3 (0-1)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

VÄXJÖ BK–LINDÅS-LÅNGASJÖ

Högt pressande Lindås-Långasjö reser till Växjö

Skyttekungen Linus Henriksson saknas när Lindås-Långasjö gästar Växjö BK på fredagskvällen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:33, 18 augusti, 2017

Högt pressande Lindås-Långasjö reser till Växjö
Linus Henriksson i vårmatchen mellan Lindås-Långasjö och Växjö BK. I kväll är han avstängd. Foto: Arkiv

Växjö BK har inlett hösten svajigt – och tappade poäng mot bottenlaget Gullabo/Gullaboås senast. Vårmötet på Långasjö IP slutade med hemmavinst, 3-2, efter ett succéinhopp av ynglingen Noah Magnusson.

– Det blir en tuff nöt att knäcka. Det är ett bra lag som har inlett knackigt. De vill givetvis tillbaka på vinnarspåret igen, säger L-L-tränaren Göran Gunnarsson.

I våras pressade bortalaget högt upp i planen. Något Gunnarsson menar att man måste ta sig ur.

– Vi ska nog slå tillbaka med samma medicin på dem genom att börja högt. Sedan får vi anpassa oss efter matchbilden, säger han.

Linus Henriksson blev utvisad senast, och är således avstängd.

– Vi saknar även Noah Magnusson och Victor Gunnarsson som är skadade.

Tabelltoppen är extremt jämn – och en fördel för Lindås-Långasjö inför höstens slutspurt kan vara att man redan mött jumbon Furuby två gånger.

– De har tydligen värvat väldigt bra i sommar. Enligt rykten ska det vara flera gubbar med bland annat division 1- och 2-meriter, säger Göran Gunnarsson.

I förra omgången åkte toppkonkurrenten Lessebo på stryk hemma mot Furuby.

– Det kan gynna oss i höst, visst är det så. Men det gäller att göra jobbet själva, först och främst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng