Stabil SM-helg av Vissefjärdaförare

Andreas Övgård kammade hem 22 nya SM-poäng vid helgens tävlingar i Varberg. "Det känns som att jag börjat få tillbaka energin", säger Vissefjärda CK-föraren.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:00, 17 juli, 2017

Stabil SM-helg av Vissefjärdaförare
Andreas Övgård. Foto: Privat

Efter två mindre lyckade SM-deltävlingar hittade Vissefjärda CK:s stjärnförare, Andreas Övgård, tillbaka under helgens tävling i Varberg.

– Jag har känt mig sliten och nästan bränt ut min kropp tidigare. Nu kändes det som att jag börjat få tillbaka energin, säger Andreas Övgård.

I första heatet slutade han på plats 18 och förbättrade sig stadigt under de två efterföljande.

– I andra heatet kom jag på 14:e plats och i det sista slutade jag nia. Det är jag nöjd med, säger han.

I och med den fina helgen kammade Övgård hem 22 nya SM-poäng och ligger därmed på 14:e plats i sammandraget.

Nu återstår två SM-deltävlingar den här säsongen, en i Västerås och finalen i Finspång.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK–Kalmar FF

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand

"Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället", säger KFF-tränaren inför mötet med Halmstad.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:39, 19 september, 2017

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand
KFF-tränaren Nanne Bergstrand. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Inför onsdagens bortamatch mot Halmstads BK har KFF-tränaren Nanne Bergstrand en helt skadefri trupp att välja och vraka ifrån. Men när konkurrensen om platserna i laget är större än någonsin väljer Bergstrand att lyfta fram någonting annat – lagspelet.

– De (Halmstad) kommer ha bollen minst femtio procent av matchen och då måste vi försvara oss bra som ett lag. Samarbetet är jätteviktigt. Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället, och det gäller även inom idrotten. Fotboll är ett lagspel och tittar man på undersökningar är lagspel överlägset, säger Bergstrand och fortsätter:

– De femtio procenten när motståndaren har bollen måste vi försvara oss som ett lag. Det är det som gjort att vi tagit 17 poäng på åtta matcher.

HBK är inne i en tung period med fem raka förluster och 13 insläppta mål. Inför mötet med KFF har hallänningarna sju poäng upp till Jönköping Södra på negativ kvalplats. Vinst mot KFF är nästintill ett måste om drömmen om nytt allsvenskt kontrakt ska vara realistisk.

– De är bättre än sin tabellplacering. Det är definitivt en motståndare vi ska ha full respekt för. Vi behöver komma upp i bättre energi än vad vi hade mot Norrköping. Man märkte att alla inte kom upp i normal nivå, säger Bergstrand.

Hur är det att möta ett desperat lag i poängbehov? 
– Då gäller det att försvarsspelet sitter, om de nu är desperata i anfallsspelet. På det sättet kan man få ytor även framåt. Men det är svårt att säga vilken matchbild det kommer bli.

Kalmar FF:s trupp till matchen mot Halmstads BK:

Målvakter: Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson.

Försvarare: Emin Nouri, Viktor Elm, Marko Biskupovic, Mikael Dyrestam, Viktor Agardius, Stefan Larsson.

Mittfältare/Anfallare: Jonathan Ring, Melker Hallberg, Herman Hallberg, Romario, Harmeet Singh, Filip Sachpekidis, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Erton Fejzullahu, Papa Diouf.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska fler ungdomar lockas till badminton

Emmaboda badmintonklubb har Öppet hus under tisdagskvällen.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.12:32, 19 september, 2017

Så ska fler ungdomar lockas till badminton
Foto: Flickr

Det är nu under tisdagskvällen som Emmaboda badmintonklubb har öppet hus. Syftet är att locka fler ungdomar till verksamheten.

– Vi har valt att ha det här för att vi har förlorat mycket ungdomar i klubben, säger Malin Johansson som är ordförande i klubben.

Under kvällen ges både vuxna och ungdomar en chans att testa på sporten och klubben tillhandahåller racket och boll.

– Det här är en ny satsning från vår sida att både vuxna och barn får komma hit och prova på. Sedan bjuder vi på lite kaffe och bullar, säger Malin Johansson.

Det bästa med badminton är enligt Malin Johansson gemenskapen.

– Vi har en fruktansvärt bra gemenskap. Det är kul även om man spelar för sig själv för det är fortfarande så god gemenskap i klubben, säger hon.

Evenemanget äger rum i A-Hallen på Emmaboda Sporthall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag

Färsk statistik visar att KFF har största stödet i hela allsvenskan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:09, 19 september, 2017

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag
Foto: Arkiv

Listan över publiksnitt per invånare baseras på klubbar i allsvenskan utanför storstäderna.

– Hade man haft med AIK och de större lagen hade siffrorna varit ännu bättre, menar Kalmar FF:s marknadschef Per Rosenqvist.

Kalmar FF:s publiksnitt på 6 182 personer ger en andel av 16 procent av stadens invånare.

Totalt bor det cirka 38 000 invånare i Kalmar stad.

– Det betyder att Kalmar FF engagerar och att det finns ett stort intresse på orten. Trots en sportsligt dålig säsong fortsätter publiken att komma till Guldfågeln Arena.

Per Rosenqvist menar att det är svårt att påverka publikintresset.

I grund och botten är det engagemanget som avgör. Tittar vi flera år tillbaka så ligger vi stadigt på samma publiksnitt.

– Ska man jämföra med konserter på orten så krävs det väldigt stora namn för att kunna mäta sig med våra publiksiffror när storlagen kommer på besök. Då brukar vi vara runt 10 000, vilket är väldigt bra för en stad i Kalmars storlek.

FaktaPubliksnitt för lag utanför storstäderna (lag, antal invånare, publiksnitt, %):

1.Kalmar FF, 38 000, 6 182, 16%
2.Östersunds FK, 45 000, 5 270, 12%
3.IFK Norrköping, 94 000, 10%
4.Elfsborg (Borås), 73 000, 7 098, 10%
5.Halmstads BK, 67 000, 4 811, 7 %
6.Jönköping Södra, 64 000, 4 41, 7%
7.GIF Sundsvall, 58 000, 4 037, 7%
8.Örebro SK, 116 000, 6 794, 6%
9.AFC Eskilstuna 70 000, 4 164, 6%
10.Sirius (Uppsala) 149 000, 5 220, 4%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nickebo IK - Böda/Högby 21-0

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”

Böda/Högby kom till spel med endast åtta spelare och Nickebo IK fick chansen att göra hela 21 mål innan matchen avbröts.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:55, 17 september, 2017

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”
Foto: Arkiv

Söndagens match i Nickebo blev en underlig historia. Böda/Högby kom till match med endast åtta spelare varav tränare Mattias Carlsson var en av dem.

– Vi har några spelare avstängda, nån är på jobbintervju i Göteborg, några är och skrapar triss i Stockholm. Det var verkligen extremt dålig tajming idag, säger Björn Fjellström, spelare och sportchef för Böda/Högby.

Varför väljer ni att inte lämna WO?

– Vi har några väldigt viktiga matcher kvar innan säsongen är slut. Hade vi lämnat WO så hade de spelare som är avstängda fortfarande varit avstängda till nästa match vilket vi inte har råd med. Vi kollade upp med förbundet och så länge matchen sätts igång så ska den räknas som match. Hade vi varit fula så hade vi kunnat fejka en skada redan i första minuten men vi körde givetvis på. Men det är en väldigt absurd situation, säger Björn Fjellström.

För att domaren ska starta matchen krävs det minst åtta spelare i laget och Böda/Högby lyckades hålla modet uppe i 65 minuter. Det gick 15 minuter in i andra halvlek innan de åkte på en genuin skada vilket gjorde att matchen avbröts. Då var ställningen 21-0 till Nickebo.

– Resultatet är inte så mycket att bry sig om men jag förstår att det inte ser så snyggt ut utåt. Men med de förutsättningarna som vi hade så får det bli så. Jag tycker grabbarna skötte sig bra, det är inte skitkul att bli utspelade men det var inget gnäll och man får ta det för vad det är.

På andra sidan på stod Nickebo som också har haft problem med spelare under säsongen.

– Jag har aldrig varit med om en liknande match. Vi har själva behövt åka till matcher hela denna säsongen med tio till elva spelare och legat på gränsen. Jag vill verkligen berömma Böda/Högby och de ska ha en stor eloge för att de kommer. Jag vill verkligen höja dem, jag vet hur det är men jag vet inte hur jag hade reagerat i deras situation, säger Omar Eliassi, tränare i Nickebo, och fortsätter:

– Det är svårt att spela när man ser att de bara är åtta stycken på andra sidan. Jag var noga med att säga till mina grabbar att vi skulle vara professionella och inte håna eller skratta åt dem när vi gjorde målen. Det är svårt när det är en så bisarr situation men jag tycker att grabbarena skötte sig bra, säger Omar Eliassi.

Nu är matchen spelad och resultatet är inrapporterat men troligtvis kommer en rapport att skickas till förbundet då matchen bland annat innebär en stor positiv målskillnad för Nickebo.

FaktaNickebo IK - Böda/Högby 21-0 (15-0)

Mål Nickebo: Karvan Delashob 6, Azad Eliassi 4, Taief Sultan 4, Ali Soukie 3, Seif Sultan, Sanin Filovic, Saif Akram & Serdar Ucar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans Match

VECKANS TV-MATCH: Berga vann på konstgräset

Det var en jämn och chansfattig tillställning som IFK Berga kunde gå segrande ur mot IFK Malmö. Se målen och höjdpunkterna i 24 Play.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.20:00, 16 september, 2017

Då Bergaviks IP hade blivit vattensjuk togs beslut att spela matchen på Gastens konstgräs vilken skulle visa sig vara gynnsamt för hemmalaget. Matchen drog igång ca 15 minuter senare på grund av ett skyfall som kom in lite innan matchstart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng