AFC Eskilstuna–Kalmar FF 2–1

Betygen: Flera underkända när KFF tappade ledning

Tre poäng blev till noll. Kalmar FF förlorade rättvist mot tabelljumbon AFC Eskilstuna och flera spelare får underkänt.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.18:14, 15 juli, 2017

Betygen: Flera underkända när KFF tappade ledning
Foto: Bildbyrån.

Lucas Hägg-Johansson 5

Stod för flera svettiga räddningar och kan inte lastas för något av målen. Skadade oturligt Viktor Elm vid en hörna. Bäste KFF:are.

Emin Nouri 4

Slog karriärens bästa inlägg till Diouf som säkert satte 1–0 via pannan. Fick kliva över på vänsterkanten efter de tidiga bytena men löste uppgiften okej.

Marko Biskupovic 3

Inledde med en snedspark men var därefter fläckfri under första halvlek. Jobbigare i andra då samarbetet med Starke Hedlund inte fungerade alls.

Viktor Elm (ut 24) 4

Hann inte sätta sin prägel på matchen innan han fick lämna densamma på bår.

Markus Thorbjörnsson (ut 18)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Calle Johansson (ut 62) 2

Tillbaka efter P19-EM i Georgien. Fick inte alls till det i offensiven där han sällan kom rättvänd med fart.

Melker Hallberg 3

Sprang mycket i tomma intet och hade mindre boll än vanligt. Förlorade kampen om mittfältet tillsammans med brorsan.

Herman Hallberg 3

Kämpade men fick inte ut särkilt mycket. Slog några fina hörnsparkar.

Filip Sachpekidis 3

Fint inspel till Diouf i mitten av första halvlek. Lyckades inte utnyttja sin snabbhet och hade det jobbigt i andra halvlek.

Romario 4

Spelade som renodlad forward bredvid Diouf och fixade flera fina frisparkslägen och en del chanser under den första timmen. Föll sedan bort ur matchen.

Papa Diouf 4

Satte vackert dit 1–0 med pannan. Skapade dessutom en del andra chanser på egen hand men avsluten var för dåliga.

Anton Maikkula (in 18) 2

Kom in till höger i backlinjen och fick omgående en lektion av kvicke Eddahri. Hade bitvis problem i passningsspelet och var inblandad i förspelet till 1–1-målet.

Sebastian Starke Hedlund (in 24) 2

Tillbaka i truppen efter äventyret i Varberg och blev inslängd i hetluften när Elm tvingades byta. Samarbetet med Biskupovic fungerade inte i andra. Tappade markeringen på förre KFF:aren Öhman vid 2–1. Varnad.

Ismael (in 62) 3

Brassen var tillbaka från skada men inhoppet slog det inga gnistor om. Slog bort en del bollar och lyckades inte förändra matchbilden.

FaktaBetygsskala:
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Icke godkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Lysande
8 – Världsklass

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Halmstads BK–Kalmar FF

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand

"Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället", säger KFF-tränaren inför mötet med Halmstad.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.12:39, 19 september, 2017

Samarbete viktigast för filosofen Bergstrand
KFF-tränaren Nanne Bergstrand. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Inför onsdagens bortamatch mot Halmstads BK har KFF-tränaren Nanne Bergstrand en helt skadefri trupp att välja och vraka ifrån. Men när konkurrensen om platserna i laget är större än någonsin väljer Bergstrand att lyfta fram någonting annat – lagspelet.

– De (Halmstad) kommer ha bollen minst femtio procent av matchen och då måste vi försvara oss bra som ett lag. Samarbetet är jätteviktigt. Det finns en övertro på konkurrens i det västerländska samhället, och det gäller även inom idrotten. Fotboll är ett lagspel och tittar man på undersökningar är lagspel överlägset, säger Bergstrand och fortsätter:

– De femtio procenten när motståndaren har bollen måste vi försvara oss som ett lag. Det är det som gjort att vi tagit 17 poäng på åtta matcher.

HBK är inne i en tung period med fem raka förluster och 13 insläppta mål. Inför mötet med KFF har hallänningarna sju poäng upp till Jönköping Södra på negativ kvalplats. Vinst mot KFF är nästintill ett måste om drömmen om nytt allsvenskt kontrakt ska vara realistisk.

– De är bättre än sin tabellplacering. Det är definitivt en motståndare vi ska ha full respekt för. Vi behöver komma upp i bättre energi än vad vi hade mot Norrköping. Man märkte att alla inte kom upp i normal nivå, säger Bergstrand.

Hur är det att möta ett desperat lag i poängbehov? 
– Då gäller det att försvarsspelet sitter, om de nu är desperata i anfallsspelet. På det sättet kan man få ytor även framåt. Men det är svårt att säga vilken matchbild det kommer bli.

Kalmar FF:s trupp till matchen mot Halmstads BK:

Målvakter: Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson.

Försvarare: Emin Nouri, Viktor Elm, Marko Biskupovic, Mikael Dyrestam, Viktor Agardius, Stefan Larsson.

Mittfältare/Anfallare: Jonathan Ring, Melker Hallberg, Herman Hallberg, Romario, Harmeet Singh, Filip Sachpekidis, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Erton Fejzullahu, Papa Diouf.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag

Färsk statistik visar att KFF har största stödet i hela allsvenskan.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:09, 19 september, 2017

Störst intresse för Kalmar FF – av samtliga allsvenska lag
Foto: Arkiv

Listan över publiksnitt per invånare baseras på klubbar i allsvenskan utanför storstäderna.

– Hade man haft med AIK och de större lagen hade siffrorna varit ännu bättre, menar Kalmar FF:s marknadschef Per Rosenqvist.

Kalmar FF:s publiksnitt på 6 182 personer ger en andel av 16 procent av stadens invånare.

Totalt bor det cirka 38 000 invånare i Kalmar stad.

– Det betyder att Kalmar FF engagerar och att det finns ett stort intresse på orten. Trots en sportsligt dålig säsong fortsätter publiken att komma till Guldfågeln Arena.

Per Rosenqvist menar att det är svårt att påverka publikintresset.

I grund och botten är det engagemanget som avgör. Tittar vi flera år tillbaka så ligger vi stadigt på samma publiksnitt.

– Ska man jämföra med konserter på orten så krävs det väldigt stora namn för att kunna mäta sig med våra publiksiffror när storlagen kommer på besök. Då brukar vi vara runt 10 000, vilket är väldigt bra för en stad i Kalmars storlek.

FaktaPubliksnitt för lag utanför storstäderna (lag, antal invånare, publiksnitt, %):

1.Kalmar FF, 38 000, 6 182, 16%
2.Östersunds FK, 45 000, 5 270, 12%
3.IFK Norrköping, 94 000, 10%
4.Elfsborg (Borås), 73 000, 7 098, 10%
5.Halmstads BK, 67 000, 4 811, 7 %
6.Jönköping Södra, 64 000, 4 41, 7%
7.GIF Sundsvall, 58 000, 4 037, 7%
8.Örebro SK, 116 000, 6 794, 6%
9.AFC Eskilstuna 70 000, 4 164, 6%
10.Sirius (Uppsala) 149 000, 5 220, 4%

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nickebo IK - Böda/Högby 21-0

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”

Böda/Högby kom till spel med endast åtta spelare och Nickebo IK fick chansen att göra hela 21 mål innan matchen avbröts.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.17:55, 17 september, 2017

Efter den bisarra matchen: ”En väldigt absurd situation”
Foto: Arkiv

Söndagens match i Nickebo blev en underlig historia. Böda/Högby kom till match med endast åtta spelare varav tränare Mattias Carlsson var en av dem.

– Vi har några spelare avstängda, nån är på jobbintervju i Göteborg, några är och skrapar triss i Stockholm. Det var verkligen extremt dålig tajming idag, säger Björn Fjellström, spelare och sportchef för Böda/Högby.

Varför väljer ni att inte lämna WO?

– Vi har några väldigt viktiga matcher kvar innan säsongen är slut. Hade vi lämnat WO så hade de spelare som är avstängda fortfarande varit avstängda till nästa match vilket vi inte har råd med. Vi kollade upp med förbundet och så länge matchen sätts igång så ska den räknas som match. Hade vi varit fula så hade vi kunnat fejka en skada redan i första minuten men vi körde givetvis på. Men det är en väldigt absurd situation, säger Björn Fjellström.

För att domaren ska starta matchen krävs det minst åtta spelare i laget och Böda/Högby lyckades hålla modet uppe i 65 minuter. Det gick 15 minuter in i andra halvlek innan de åkte på en genuin skada vilket gjorde att matchen avbröts. Då var ställningen 21-0 till Nickebo.

– Resultatet är inte så mycket att bry sig om men jag förstår att det inte ser så snyggt ut utåt. Men med de förutsättningarna som vi hade så får det bli så. Jag tycker grabbarna skötte sig bra, det är inte skitkul att bli utspelade men det var inget gnäll och man får ta det för vad det är.

På andra sidan på stod Nickebo som också har haft problem med spelare under säsongen.

– Jag har aldrig varit med om en liknande match. Vi har själva behövt åka till matcher hela denna säsongen med tio till elva spelare och legat på gränsen. Jag vill verkligen berömma Böda/Högby och de ska ha en stor eloge för att de kommer. Jag vill verkligen höja dem, jag vet hur det är men jag vet inte hur jag hade reagerat i deras situation, säger Omar Eliassi, tränare i Nickebo, och fortsätter:

– Det är svårt att spela när man ser att de bara är åtta stycken på andra sidan. Jag var noga med att säga till mina grabbar att vi skulle vara professionella och inte håna eller skratta åt dem när vi gjorde målen. Det är svårt när det är en så bisarr situation men jag tycker att grabbarena skötte sig bra, säger Omar Eliassi.

Nu är matchen spelad och resultatet är inrapporterat men troligtvis kommer en rapport att skickas till förbundet då matchen bland annat innebär en stor positiv målskillnad för Nickebo.

FaktaNickebo IK - Böda/Högby 21-0 (15-0)

Mål Nickebo: Karvan Delashob 6, Azad Eliassi 4, Taief Sultan 4, Ali Soukie 3, Seif Sultan, Sanin Filovic, Saif Akram & Serdar Ucar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans Match

VECKANS TV-MATCH: Berga vann på konstgräset

Det var en jämn och chansfattig tillställning som IFK Berga kunde gå segrande ur mot IFK Malmö. Se målen och höjdpunkterna i 24 Play.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.20:00, 16 september, 2017

Då Bergaviks IP hade blivit vattensjuk togs beslut att spela matchen på Gastens konstgräs vilken skulle visa sig vara gynnsamt för hemmalaget. Matchen drog igång ca 15 minuter senare på grund av ett skyfall som kom in lite innan matchstart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås-Långasjö hoppas på hjälp från konkurrenter

Åseda står för motståndet när Lindås-Långasjö ska kriga till sig en trea.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.08:08, 16 september, 2017

Lindås-Långasjö hoppas på hjälp från konkurrenter
Göran Gunnarsson. Foto: Arkiv

Slutomgångarna närmar sig med stormsteg för Lindås-Långasjö och på lördag väntar seriekollegan Åseda hemma på Långasjö IP. Med tre omgångar kvar och totalt nio poäng kvar att spela om har laget fortfarande en teoretisk chans andra platsen.

– Jag har ingen vidare grepp på Åseda efter sommaruppehållet mer än att vi ska ge dem en match på lördag. Det gäller att försöka kriga de sista omgångarna nu och se vad det bär av, säger tränaren Göran Gunnarsson. 

Lindås-Långasjö har under säsongen haft problem och otur med skador – något som kan ha spelat en stor roll i lagets prestationer under året enligt tränaren Göran Gunnarsson.

– Vi har haft spelare på skadelistan hela tiden. På lördag kommer vi förmodligen sakna tre spelare just på grund av skador.

Vad kan det bero på? 

– Jag har ingen aning faktiskt. Det kan ju vara så att de har tränat lite mindre bra och då kommer skadorna men jag vet faktiskt inte, säger Göran.

Med några omgångar kvar har ni vittring på topplatserna – hur går tankarna där?

– Med lite hjälp av konkurrenterna så kan vi nå en topplacering, men då behöver vi göra vårt jobb samtidigt som resultaten går vår väg.

– Målet med den här säsongen var att få tillbaka glädjen och lagandan. Med några få omgångar kvar så känns det jättebra och det kommer kännas bättre om vi avslutar säsongen riktigt snyggt, avslutar Göran.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng