Hon har öppnat butik utanför Emmaboda: ”Har alltid varit målet”

Diana Rydell har i flera år drivit en klädbutik för längre kvinnor. Nu testar hon vingarna och expanderar företaget, genom att öppna en fysisk butik i Emmaboda.

Victor Grusell

Victor Grusell

Kl.07:06, 19 juni, 2017

Hon har öppnat butik utanför Emmaboda: ”Har alltid varit målet”
Diana Rydell. Foto: Victor Grusell

Diana Rydell har sedan 2010 drivit webbutiken Tall Vibes, en butik med kläder och skor för längre kvinnor. Diana Rydell var först i Sverige med en nischad klädbutik för kvinnor som är längre än genomsnittet och även längre än klädutbudet i andra butiker.

– Tanken med butiken är hjälpa mina medsystrar. Målet har alltid varit att starta en butik, säger Diana Rydell.

I början designade och skapade Rydell kläderna helt själv, men har sedan några år tillbaka utökat utbudet till flera olika märken och även börjat sälja skor i större storlekar. I mitten av juni öppnades dörrarna till den nyöppnade fysiska butiken, som ligger i Emmabodas industriområde. Detta gör hon parallellt med en heltidsanställning inom golvindustrin.

– Målet är att bygga upp butiken så bra att jag bara ska kunna ha butiken, men konkurrensen är stenhård i branschen, säger Rydell.

Företaget tog fart på riktigt under 2014 och Rydell samarbetar med flera andra butiker och aktörer på den nischade klädmarknaden runt om i Europa. Genom samarbete med bland annat en liknande klädbutik i Hamburg och i Zürich hoppas hon kunna nå ut till den längre publiken. Trots att marknadsföringen är svår för Rydell, har butiken gjort sig ett namn och etablerat sig på marknaden.

– Det är svårt att marknadsföra sig, det kanske bara finns en lång kvinna i varje by. Det är heller inte så uppskattat att göra reklam direkt till dem, genom att skriva privat till de som är längre. Där har sociala medier hjälpt mig väldigt mycket, utan sociala medier hade inte butiken levt idag, säger Rydell.

Rydell har tidigare arbetat på en liknande butik i London och även utbildat sig inom entreprenörskap innan arbetet med Tall Vibes. Trots att företaget gick trögt i början, har trenden vänt. Idén har alltid varit att underlätta för längre kvinnor i alla åldrar att kunna hitta kläder och skor som passar till en rimlig peng, någonting som inte alltid är så enkelt.

– Man blir ofta lurad när man beställer kläder från kataloger och nätet, även när man beställer kläder som ska vara ”long”. De är oftast anpassade till kvinnor som är 170 centimeter långa. Allting är även alltid så dyrt för oss längre också.

Butikens premiär är tänkt i slutet av juni, men har redan smygöppnat för allmänheten. Butiken är tänkt att vara öppen under hela sommaren till en början.

– Jag vill testa marknaden först och se om det finns något intresse, säger Rydell.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Verksamhet utökar: ”Jag brinner för det här”

Hon satsade allt och sa upp sig från jobbet – nu jobbar hon med det hon brinner för.

Faton Pasho

Faton Pasho

Kl.19:43, 10 december, 2017

6 bilder
 • Foto: Faton Pasho
  Foto: Faton Pasho
 • Foto: Arkiv
  Foto: Arkiv
 • Foto: Privat
  Foto: Privat
 • Foto: Privat
  Foto: Privat
 • Foto: Privat
  Foto: Privat
 • Foto: Privat
  Foto: Privat

Tidigare i somras kunde 24Emmaboda.se berätta om att Gabriella Thörnkvists populära verksamhet, 2tjejertattoo i Vissefjärda höll på att växa sig för stor för den lilla boden på tomten – vilket fick tatueraren att börja med utbyggnaden av sin studio.

Två månader och många tusenlappar senare står Gabriellas nya studio näst intill klar.

– Det har gått snabbt, det är bara lite smågrejer som behöver fixas men sedan är det klart att köra igång verksamheten här, säger hon.

Från den lilla boden på 18 kvadratmeter på baksidan av huset till 42 kvadratmeter i den nya studion, ska från och med när det står klart, inrymma två tatuerare.

– Det är så att min kompis, som jag startade 2tjejertattoo med, kommer flytta in sin verksamhet hit. Vi kommer driva egna företag men samarbeta, säger Gabriella och fortsätter.

– För en tid tillbaka sa jag upp mig från mitt arbete och satsade fullhjärtat på det här. Det har gått väldigt bra och jag hoppas att vi kan fortsätta växa lite till med den nya lokalen.

På sex år har du gått från att starta med tatuering till att ha en ny och fräsch studio – hur känns det?
– Det har gått fort och det mesta har man lärt sig själv under resans gång. Det är det här jag brinner för helt enkelt, avslutar Gabriella.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Eventföretaget storsatsar– då kommer lasergame till orten

"Hoppas på draghjälp från kommunen".

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.16:11, 5 december, 2017

EXTRA: Eventföretaget storsatsar– då kommer lasergame till orten
Full fart framåt. Eventföretaget fortsätter sin satsning på orten. Foto: Axel Brantemo

Det är Nöjeshuset i Emmaboda och Ängalunds gård som fortsätter sin satsning i kommunen. Nu har dem köpt upp flera eventprylar från ett företag i Kallinge.

– Vi ska flytta upp grejerna upp hit till oss. Det handlar om mekaniska tjurar och hinderbarnor, säger Thomas Herbertsson som driver verksamheten tillsammans med Evelina Hjalmarsson.

I satsningen ingår även en så kallad Lasergame-bana som ingick i köpet från eventföretaget i Kallinge.

– Vi hoppas kunna få draghjälp från kommunen med detta och tanken är att ha laser game här i Nöjeshuset, säger Thomas Herbertsson.

Lasergame-banan har köpts in tillsammans med Peter Johansson som kommer driva det tekniska och om allt faller väl ut är tanken att det ska öppna efter nästa sommar i Emmaboda.

– Ambitionen är att ha det igång till efter sommaren, då ska hela anläggningen upp. Jag tror att det kan bli ett jättelyft för huset. Laser game är jäkligt kul och passar både för gammal och ung, säger Thomas Herbertsson.

Han hoppas att laser game-banan kommer att locka många till Emmaboda när verksamheten väl är igång.

– Det finns redan i Kalmar och Karlskrona, men i till exempel Växsjö finns det ingen sådan verksamhet, så det blir ett ganska stort upptagningsområde, säger Thomas Herbertsson.

FaktaLasergame:

Kallas även Laserworld, Laserdome eller Laser tag och är en lag- eller indivudell sport där spelare försöker få så många poäng som möjligt genom att skjuta på diverse mål, oftast en motståndare eller objekt.

Vanligaste hjälpmedlet är en handhållen IR-signalpistol och motståndaren bär samtidigt en IR-mottagare

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Experternas bästa tips: Så får du bättre ekonomi

Helsingborgstrion ger sina bästa tips – så får du en bättre privatekonomi.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:40, 28 november, 2017

Experternas bästa tips: Så får du bättre ekonomi
Foto: Pressbild/Helsingborgs stad

Allt fler skuldsätter sig i Sverige – nu ger trion Anne Nilbo, Linda Lindström och Carl Nobel, budget- och skuldrådgivare på Helsingborgs stad, sina bästa tips för att få en bättre privatekonomi.

– Det gäller att försöka att skilja på behov och på begär och att ifrågasätta vad man egentligen behöver, säger Carl Nobel.

– Det finns en oerhört stor betalningsmoral. Jag har mött personer som använt inkomsterna till att betala av skulder. Sedan har de fått ta sms-lån för att ha råd med mat, säger Anne Nilbo.

De är övertygade om att vem som helst kan drabbas av skuldsättning, och den främsta anledningen är att en person i ohanterliga skuldproblem hamnar i någon typ av livskris. Det kan vara allt från en plötslig sjukdom, skilsmässa, dödsfall i familjen eller någon som förlorat arbetet.

Men det kan även handla om nyblivna pensionärer som fått en lägre inkomst än planerad. Budget- och skuldrådgivarna hjälper den drabbade med att gå igenom ekonomin och göra upp en budget.

– Det är bra om man kommer till oss redan när man känner att utgifterna börjar skena i förhållande till inkomsterna. Då kan vi ofta komma till rätta med problemen med hjälp av budgetrådgivning.

– Vi gör en avbetalningsplan som vi lägger upp efter hushållets inkomster och ser vad man har råd med. Kanske finns det något i personens beteende som kan ändras, säger Anne Nilbo.

Här är deras fyra bästa tips för en bättre privatekonomi:

1. Gör en budget, det vill säga få koll på dina inkomster och utgifter under en månad.

2. Lägg undan en buffert till oförutsedda utgifter.

3. Ta inte lån på annat än bostad, studier och, om det verkligen behövs, bil.

4. Om du har barn, lär dem redan tidigt att hushålla med pengar. Får de veckopeng, så är pengarna slut när de är slut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Vit måndag – en motpol till köphetsen

Ett svenskt företag har skapat den nya trenden som ett alternativ. "Är här för att stanna".

Matilda Larsson

Kl.12:31, 20 november, 2017

Vit måndag – en motpol till köphetsen
Foto: Repamera.

Henning Gillberg har tillsammans med Sofie Olsson startat kampanjen White Monday som infaller den 20 november 2017.

Tillsammans driver de företaget Repamera som är ett e-serviceföretag som hjälper kunder att laga kläder. Du kan läsa mer om Repamera i intervjun som 24Malmö nyligen gjorde här.

Syftet med White Monday är att vara en motpol till Black Friday som i år infaller den 24 november, då många butiker har stora reor för att locka till konsumtion.

Flera svenska företag har startat ett samarbete med Repamera för att uppmärksamma den vita måndagen. Bland annat Sellpy, Myrorna, Karma, Hygglo, K-märkt och Flow Cup är samarbetspartners för White Monday.

Kampanjen White Monday startades upp på bara två veckor men har redan hunnit få stort genomslag.

– Vi var på TV4s Nyhetsmorgon i morse och efteråt kom Alice Bah Kuhnke fram och sa att hon tyckte det var en jättekul idé, sa Henning Gillberg till 24Malmö tidigare i dag.

Hur tror du att White Monday kommer utvecklas i framtiden?
– Jag tror det är här för att stanna. White Monday vill ge konsumenter ett alternativ till att köpa nytt. Folk gillar detta. Nästa år kommer det vara ännu större, säger Henning Gillberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då öppnar nya butiken i stationshuset

Susanna Bondesson: ”Känns superroligt”

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.19:01, 14 november, 2017

Då öppnar nya butiken i stationshuset
Susanna Bondesson på plats i butiken. Foto: Axel Brantemo

Det är nu på fredag som Susanna Bondessons nya inrednings- och presentbutik Susannas station öppnar i Lindås stationshus.

– Jag har alltid varit intresserad av att öppna en egen inredningsbutik. Det är liten av en dröm som går i uppfyllelse, säger hon.

Susanna Bondesson och hennes make har ägt fastigheten i några år och har lagt många timmar på att renovera lokalen.

– Det känns superroligt och lite nervöst nu innan öppningen. Men jag har bara fått positiva reaktioner hittills, säger hon.

Diverse porslin, inredningsdetaljer och presenter kommer att saluföras i butiken som till en början kommer att hålla öppet fredag till söndag.

– Vi har jobbat för att öppna nu inför julen. Det är en stor present och inredningshelg, så det har vi hoppats på, säger Susanna Bondesson.

I framtiden finns planer på att låta butiken flytta in längre in i fastigheten och även för att ge en plats för fika.
– Jag vill samarbeta med lokala aktörer. Redan nu kommer vi att sälja lite av Vissefjärda Cafés chokladpraliner och vi kommer att sälja designer av Stina Hagström som är uppvuxen i Lindås, säger Susanna Bondesson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng