Målkalas när Lindås-Långasjö närmade sig toppen

Det blev många mål när Lindås-Långasjö mötte Gullabo/Gullaboås.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:08, 17 juni, 2017

Målkalas när Lindås-Långasjö närmade sig toppen
Foto: Arkiv

Toppen mot botten. Lindås-Långasjö mot Gullabo/Gullaboås.

Efter en trög matchinledning spräcktes målnollan efter 20 minuters spel.

– Det började lite trevande från båda lagen, men vi åt oss in efter första målet, säger L-L-coachen Göran Gunnarsson.

I halvtid var ställningen 3-0 och matchen var i princip redan avgjort efter första 45.

Linus Henriksson hade stor lekstuga och noterades för tre mål och Lindås-Långasjö vann till slut med hela 7-0.

– Vi gör en bra match och är väldigt nöjda. Vårt mål är att vara med och kämpa uppe i toppen.

Nu har laget verkligen tätkänning. I och med storsegern klättrade man upp till andraplats i den extremt jämna division 4-serien.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Lindsdal fortsatte sin segersvit med snygg vändning

Åtta matcher spelades i de lokala fotbollsserierna på onsdagskvällen. Mötet med Ramdala resulterade i tredje raka segern för damerna i Lindsdals IF – "Vi är jättenöjda".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:09, 28 juni, 2017

Lokalbollen: Lindsdal fortsatte sin segersvit med snygg vändning
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in. 

Division 2 Sydöstra Götaland dam

Lindsdals IF – Ramdala IF 3-2 (1-2)

Målskyttar, Lindsdals IF: Sabina Wallin 2, Jeanette Blomster.

P-O Friman, tränare i Lindsdals IF: ”Det är väldigt skönt, vi hade lite problem med truppen idag och fick låna in ganska många tjejer underifrån, som kommer in och gör en riktigt bra match. Vi hade många borta helt enkelt och fick spela utefter det. Vi kommer i underläge med 2-0 tidigt i matchen och ligger under med 2-1 i halvtid men sen med medvindens hjälp och ny taktik lyckas vi vända till 3-2. Nu har vi tre segrar på de tre senaste matcherna och nu går vi på uppehåll, så jag är jättenöjd”.

Matchens lirare, Lindsdals IF: ”Araya Nonthing, hon är jättebra match ut och match in och hon gör en fantastisk match idag”.

Division 3 Sydöstra Götaland

Kalmar AIK FK – Ronneby BK 

Vi har sökt Kalmar AIK utan resultat.

 

Division 4 Östra

Trekanten IF- Stjärnan 3-2 (3-1)

Mål Trekanten IF: Jimmy Gullqvist, Lukas Lösgren, Aurimas Kucys

Zlatko Lolic, tränare Trekanten IF: ”Första halvlek var en av våra bästa den här säsongen. Mötet var bra och kompakt men vi lyckades komma åt dem idag. Vi hade bland annat en fantastisk frispark. Vi skapar chanser även i andra trots lite nervöst spel men lyckas få med oss tre poäng vilket slutade rättvist”.

Matchens lirare Trekanten: Aurimas Kucys

Division 6 Kalmar/Öland

Bäckebo GoIF – Persnäs AIF 4-1

Mål Bäckebo GoIF: Patrik Björnteg, Sebastian Karlsson 2, Jakob Eriksson.

Division 6 Emmaboda

Johansfors IF – Alsjöholm 1-1 (1-0)

Mål Johansfors IF: Khadar Khaliss

Jonny Elm, tränare Johansfors IF: Vi äger början på båda halvlekarna men tröttnar med tidens gång tyvärr, så det blir en jämn match. Mycket gnäll mellan båda lagen. Vi hoppas få igång mer spelare till hösten”.

Matchens lirare Johansfors IF: Erik Wikell

Orrefors IF – Vissefjärda GIF 1-5 (1-4)

Mål Vissefjärda GIF: Samuel Häggbring 2, Emil Fagerström 2, Simon Welander.

Anton Malmqvist, spelande tränare i Vissefjärda GIF: ”Vi gör en väldigt bra match, vi kunde gjort fler mål men vi är nöjda. Klockrent, vi rullar mycket fina bollar och styr det mesta. Hela laget spelar bra idag”.

Matchens lirare Vissefjärda GIF: Fredrik Tillberg

Örsjö IF – Konga 0-6 (0-4) 

Anders ”Skubbe” Sjöberg, tränare Örsjö IF: ”Vi hade inga bra förutsättningar, jag begärde inte mycket av laget idag då vi hade många borta och nya spelare. De vinner rättvist men vi kämpar på ändå”.

Matchens lirare Örsjö IF: Jonas Nygren

Division 3 Södra dam

Nättraby GoIF – Team Södermöre B 1-5

Text: Annie Johnsson och Viktor Jerner

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”

Elva matcher spelades i de lokala fotbollsserierna under tisdagen. Glömminge dundrade in en utklassning när de mötte Fågelfors på hemmaplan: "Vi dominerar totalt".

Redaktionen

Redaktionen

Kl.22:04, 27 juni, 2017

Glömminge krossade motståndet: ”Vi dödar matchen direkt”
Foto: Arkiv

Texten uppdateras i takt med att matchrapporteringen kommer in. 

Division 4 Södra

Gullabo/Gullaboås IF – Lessebo GoIF 1-4

Målskyttar, Gullabo: Gustav Magnusson.

John Petersson, tränare i Gullabo: ”Jag tycker att det är rejäla framsteg jämfört med de matcher som har varit. Vi har 1-1 i halvtid och vi vinner mycket i mitten, vi tar kampen. De är duktiga i sitt anfallsspel, men vi sårar dem. Vi behåller boll stundtals och rinner igenom. Mot slutet blir vi trötta och får springa mycket, sen under sista tio gör de två mål till. Men vi stod oss väldigt bra, alla kämpar och springer”.

Matchens lirare, Gullabo: ”Jag tycker att Gustav Magnusson gör det väldigt bra, han är ensam på topp. Sen tycker jag även att Omid Ataie är väldigt duktig med bollen och tillför en helt ny dimension i spelet när han är med”.

Division 4 Östra

Glömminge IF – Fågelfors IF 8-1 (6-0)

Målskyttar, Glömminge: Emil Börjesson 3, Petter Ernberg 3, Isak Olsson, Mattias Knutsson.

Stefan Regebro, tränare i Glömminge: ”Vi tar tag i det omgående och gör mål efter två minuter. Vi sätter då karaktären på hela matchen och dominerar sen totalt. Så fort vi tappar boll så återerövrar vi den omgående. Vi dödar matchen direkt helt enkelt. I halvtid så byter vi in hela laget och då i andra sätter Fågelfors en fin frispark till 6-1, sen kommer vi in och gör två mål och spelar av matchen”.

Matchens lirare, Glömminge: ”Det är svårt efter en sådan här match, jag vill hylla hela laget idag, det är mycket djupled och fart”.

Hossmo BK – Gullringen 1-3 (1-1)

Mål Hossmo BK: Anders Yvansson

Joachim Lantz, tränare Hossmo BK: ”Ganska jämn och fysisk match. Jämnt med chanser, de är lite hetare och dåligt försvarspel i egen box från vår sida. Mest kamp och lite spel”.

Matchens lirare  Hossmo BK: Tobias Jacobsson

Division 5 Sydöstra

Böda/Högby – Mörbylånga

Vi har sökt både Böda/Högby och Mörbylånga utan resultat.

Färjestaden GoIF  – SSG IF 3-3 (1-1)

Målen Färjestaden: Jonathan Jansson 2, Isak Alsén.

Måns Fredriksson, tränare Färjestaden GoIF: ”Ölandsderby, stundtals gnälligt och tuffa tag. Bra början, men vi viker ner oss och är inte riktigt där vi varit i de senaste matcherna. Inte riktigt nöjda trots att vi kvitterar två gånger i underläge”.

Matchens lirare Färjestaden GoIF: Jonathan Jansson.

Målen SSG IF: Anton Fransson 2, Martin Gustavsson

Joachim Christensson, tränare SSG IF: ”Seriens bästa möte borta så vi är nöjda med en poäng vilket var vårt mål. Leder långt in på matchen. Vi har gjort två matcher bra på raken så siktar på en tredje innan uppehållet nu på lördag”.

Matchens lirare SSG IF: Anton Fransson

Runsten/Möckleby IF – Nickebo IK 0-0

Omar Eliassi, tränare Nickebo IK: ”Vi var tillbaka-pressade i andra men vår målvakt var riktigt bra då, jämnt i första. De hade många bra chanser. Vi fick en utvisad så då ökade trycket på oss”.

Matchens lirare Nickebo IK: ”Kämparinsats, Satba Eliassi”

Timmernabbens IF – Läckeby GOIF 3-2 (2-1)

Målskyttar Läckeby GOIF: Philip Andersson 2.

Johan Ewald, tränare i Läckeby GOIF: ”Jag tycker vår insats är under isen idag då vi inte kommer upp i någon vidare nivå. Anfallsspelet var väl helt okej i andra. Dock känns det som vi bara slänger in bollen på chans ofta tillskillnad från innan då vi spelat oss fram till chanserna. Deras spel är väldigt fysiskt vilket vi inte riktigt klarar av att hantera idag. Vi kan mycket bättre än vad vi visar.”

Matchens lirare Läckeby GOIF: ”Ingen, alla kan höja sig till nästa match”.

Division 5 Södra

Möre BK – Söderåkra AIK 2-2 (1-2)

Målskyttar Möre BK: Anton Florå, Julian Simonsson.

Stefan Sandgren, lagledare i Möre BK: ” Vi börjar bra första 20 och tar ledningen. En stund efter det tappar vi det mesta och de lyckas både kvittera och ta ledningen. Andra halvlek bestod sedan mycket av närkampsspel. Dock hade vi övertaget sett till målchanser. I 94: minuten lyckades vi till slut kvittera efter en frispark så någonstans måste man ju vara nöjd med det.

Matchens lirare Möre BK: ”Jonatan Gertsson. Han gör ett bra jobb på innermittfältet”.

Vi har sökt Söderåkra AIK utan framgång.

Tingsryds FF – Torsås GOIF 3-3 (1-2)

Vi har sökt Torsås GOIF utan framgång.

Division 6 Kalmar/Öland

Hulterstad AIK – Bergkvara AIF 0-4 (0-1)

Målskyttar Bergkvara AIF: Viktor Martinsson, Adam Johansson, Erik Appelkvist, Filimon Asmeron.

Bosse Wallet, tränare i Hulterstad AIK: ”Jag tycker vi spelar hyfsat i första trots motvinden. Vi släpper bara in ett mål och håller i det ganska bra. I andra är vi inte alls med då de gör tre mål under första kvarten. Sett över hela matchen tycker jag vi ändå skapar en del bra chanser. Problemet är att vi inte riktigt har skärpan att sätta dit dem när vi väl är där framme.”

Mats Martinsson, tränare i Bergkvara AIF: ”Första halvlek är lite sådär. Det blåste väldigt mycket vilket ställde till problem för oss, men vi lyckas ta ledningen efter 30 minuter. Inför andra hade vinden lugnat ner sig vilket gjorde att vårt spel kom igång bättre. Redan en kvart in i andra hade vi avgjort matchen. Tempot skönt lite efter det av förklarliga skäl. Det var en bekväm seger som jag aldrig riktigt kände var hotad.”

Matchens lirare Hulterstad AIK: Erik Nilson, vår back gör det bra idag.

Matchens lirare Bergkvara AIF: Idag är det kollektivet jag vill lyfta fram. Vi hade ett bra tålamod matchen igenom.

Division 2 Mellersta Götaland dam

Alvesta GOIF – Emmaboda IS 0-1 (0-0)

Målskyttar Emmaboda IS: Miranda Gjakova.

Frida Andersson, spelare i Emmaboda IS: ”Jag tycker vi gör en bra kämparinsats idag. Vi har mer bollinnehav än dem och för spelet men får inte ut så mycket av det. Det blir även en del långbollar sett över hela matchen från vår sida. Vi skapar en del medan de inte har några jättelägen bortsett från att de kommer upp ibland. Ser man över hela matchen är det ett rättvist resultat.”

Matchens lirare Emmaboda IS: Tea Gustavsson och Sandra Berg gör båda bra matcher idag.

Text: Viktor Jerner, Annie Johnsson och Filip Edvardsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pukeberg - Lindås/Långasjö

Oavgjort för Lindås/Långasjö: ”Väldigt surt”

Lindås/Långasjö åkte till Pukeberg för att spela vårens näst sista seriematch, en på förhand tuff tillställning där lagen delade broderligt på poängen.

victorgrusell

victorgrusell

Kl.12:03, 27 juni, 2017

2 bilder
  • Målskytten Linus Henriksson Foto: Arkiv
    Målskytten Linus Henriksson Foto: Arkiv
  • Huvudtränare Göran Gunnarsson Foto: Arkiv
    Huvudtränare Göran Gunnarsson Foto: Arkiv

Under måndagen spelade Lindås/Långasjö, en på förhand tuff, bortamatch mot Pukeberg på Pukevallen. Det var en jämn tillställning där båda lagen turades om att styra matchen, vilket även speglade sig i det oavgjorda resultatet 2-2. Målskytt för Lindås/Långasjö var Linus Henriksson, med ett mål i vardera halvlek.

– Hade du frågat mig innan matchen hade jag varit jättenöjd med en poäng borta mot Pukeberg. Men vi hade 2-1 till slutet av andra halvlek då de fick kvittera och i och med att det blev som det blev blir det väldigt surt, säger huvudtränare Göran Gunnarsson.

Lindås/Långasjö tog kommandot tidigt i matchen och spelade stundtals en mycket fin fotboll i början av första halvlek. I mitten av första halvlek kunde Linus Henriksson stöta in 1-0 till bortalaget, men Pukeberg bjöd på en snabb replik och kvitterade redan i minuten efter.

– Vi gör faktiskt en jättebra match i går. Pukeberg hade knappt bollen de första 25 minuterna av matchen. Jag är jättenöjd med prestationen, säger Göran Gunnarsson.

I andra halvlek var det dags igen för Linus Henriksson att presentera sig som målskytt och han visade publiken varför han ligger på en tredjeplats i den totala skytteligan genom att stöta in 2-1 till Lindås/Långasjö. Efter ledningsmålet var det hemmalaget Pukeberg som tog över och pressade bortalaget. I matchens absoluta slutskede får hemmalaget betalt för jobbet och kan kvittera i den sista ordinarie minuten, genom Ümer Nuri Ibo.

– Vi spelar jättebra även i andra halvlek, men blir lite trötta i slutet. Vi försöker spela ut matchen och håller oss till matchplanen, men de pressar oss väldigt bra i slutet, säger Gunnarsson.

Ett glädjeämne i matchen var att Lindås/Långasjö hade Christoffer Pumplun tillbaka på bänken, i ett lag som fortfarande saknar ordinarie spelare av olika anledningar. Från gårdagens match kan även Johan Gunnarsson läggas till på skadelistan. Johan Gunnarsson har tidigare haft problem med korsbandet och fick en smäll under den första halvleken i går som gjorde att han inte kunde spela vidare. Inför lagets sista match, innan sommaruppehållet, mot Lessebo saknas även Noah Magnusson, Rasmus Elmgren och Robert Pavic.

– Johan (Gunnarsson) är en viktig spelare och vi har haft otur med skadorna, de löser av varandra. Det sliter lite i ansiktet, men ungdomarna som har kommit in har gjort det fantastiskt bra. Det är värdefullt att ha dem, säger Gunnarsson.

Vårsäsongens sista match spelar Lindås/Långasjö hemma på Långasjö IP mot Lessebo, på lördag klockan 14:00. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter

Sju matcher spelades i lokalfotbollen under måndagskvällen och vi har samlat ihop resultaten. Ängö BK mötte Hultsfred FK på hemmaplan, men största motståndaren blev vinden – "Det var väldigt svårspelat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:03, 26 juni, 2017

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Ängö BK – Hultsfred FK 2-2

Målskyttar, Ängö BK: Jonathan Fredriksson, Anton Arvidsson.

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Det känns väl som att det var en match präglad av vinden, det var väldigt svårspelat. Vi hade motvind i första och då lyckades de sätta bra press och vi hade svårt att spela oss ur det. De tar ledningen med en frispark som vinden hjälper. I andra har vi medvinden och för spelet mer, och då kvitterar vi och sen tar ledningen. Tyvärr orkar vi inte stänga igen utan släppar in ett mål till. Så 2-2 är rättvist sett till matchen, men jag är besviken över vår första halvlek”.

Matchens lirare, Ängö BK: ”Daniel ”Kejsaren” Nielsen är väldigt stabil idag. Han är mittback och gjorde många viktiga brytningar, det skänkte trygghet i de stormigaste situationerna”.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Växjö BK 1-5

Målskyttar, Madesjö: Adam Olofsson.

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Det var rättvist så det är inte så mycket att säga om det, de var betydligt bättre helt enkelt. De har lite speed och löpvilja och duktigt passningsspel. De ledde med 2-0 när vi fick in vårt mål”.

Matchens lirare, Madesjö: ”Den som är bäst i vårt lag idag är Erik Ingemansson, han visade bäst kvalitet”.

Pukeberg BK- Lindås-Långasjö FF 2-2 (1-1)

Målskyttar Pukeberg: Simon Jonsson, Ümer Nuri Ibo

Philip Rosqvist, tränare, Pukeberg: ”Det var en tuff och jämn match och sett till matchen så var det ett rättvist resultat. Vi spelade inte så bra anfallsspel som vi önskade och det är därför vi inte vinner matchen. Jag ändå nöjd med en poäng och att vi kom tillbaka resultatmässigt två gånger och att vi lyckades kvittera på övertid”.

Matchens lirare Pukeberg: ”Det var jämt överlag”.

Målskytt, Lindås: Linus Henriksson 2

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås/Långasjö: ”Vi gör en bra matchinledning där vi borde ha gjort några mål men oturen grinade oss i ansiktet denna kväll. För när vi äntligen tar ledningen så kvitterar Pukeberg omgående och det resultatet stod sig halvleken ut. Vi tappar lite där och Pukeberg är det bättre laget just då. I andra halvlek såg matchbilden ut som i början av matchen. Vi var det bättre laget och tar ledningen en kvart in i andra halvlek. Vi spelar bra och håller tillbaka Pukeberg men lyckas inte knyta ihop säcken för de flyttar upp laget och kvitterar i slutminuterna. Surt att inte vinna men tycker ändå killarna gör det bra. Vi följer vår matchplan under hela matchen”.

Matchens lirare: ”Rejäl laginsats från vår sida”.

Division 5 Södra

Alstermo IF – IFK Påryd 3-2 (0-1)

Målskyttar, Påryd: Rasmus Sellgren,  Adam Nilsson

Pontus Skruvik Nilsson, spelare, Påryd: ”Det var en dålig match från vår sida med bara långa bollar. Deras målvakt var spelfördelare och vi fastnade i deras sätt att spela. Kommer vi inte upp i normal standard riskerar vi åka på förluster och det var det som hände i dag. Trots att vi ledde matchen två gånger lyckas vi inte hålla tätt bakåt utan släpper in dem i matchen . Vi räcker inte till i dag samtidigt som Alstermo gör det bra utefter sina förutsättningar. Detta är bara att glömma och ta nya tag i nästa match”.

Matchens lirare, Påryd: ”Vi kan betydligt bättre”.

Flygsfors/Gadderås IF – Nöbbele BK 1-0 (0-0)

Målskytt, Flygsfors: Anton Isgren

Arben Sula, assisterande tränare i Flygfors: ”Det var jämt, vi mötte ett fysiskt tungt lag men jag tycker vi ändå hade kontroll på dem. De var bra på fasta situationer men vi höll dem borta från vårt mål. Vi har ju tidigare inte haft marginalerna med oss men ikväll får vi äntligen utdelning för allt slit. Detta var våra första poäng för säsongen och nu känns det att vi är med i kampen om nytt kontrakt igen. Jag är jättestolt över grabbarna . Det var skönt att äntligen få vinna”.

Matchens lirare: ”Laget är matchens lirare”.

Ingelstad IK – Tvärskog IF 2-2 (1-1)

Målskyttar, Tvärskog: Jesper Ternow Blomberg, Erik Karlsson

Tobias Karlsson, tränare i Tvärskog: ”Chansmässigt var det en jämn match, de hade väl mer boll än vad vi hade men det var medvetet från vår sida. Vi gör en bra bortamatch och jag är nöjd med en poäng mot ett svårspelat Ingelstad. Vi lyckades kvittera två gånger och visade upp en bra moral och kämparanda. Poängen innebar att vi lyckades behålla vårt försprång gentemot Ingelstad i toppen”.

Matchens lirare: Jacob Elmblad, Jakob Ternow Blomberg

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrum – Kalmar City

Vi har sökt både Högsrum och Kalmar City utan resultat.

Text: Viktor Jerner & Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Pukeberg - Lindås/Långasjö

Tuff match väntar Lindås/Långasjö

I kväll, måndag, spelar Lindås/Långasjö bortamatch mot Pukebergs BK. En match som tränare Göran Gunnarsson tror blir en tuff tillställning för laget.

victorgrusell

victorgrusell

Kl.14:06, 26 juni, 2017

Tuff match väntar Lindås/Långasjö
Göran Gunnarsson Foto: Arkiv

Lindås/Långasjö har med tre raka segrar i division 4 södra parkerat på en andraplats i tabellen. I senast matchen vann laget med hela 7-0 mot Gullabo/Gullaboås och formen pekar spikrakt uppåt. I kväll spelar laget på bortaplan mot Pukebergs BK, en match som huvudtränare Göran Gunnarsson på förhand tror blir en tuff tillställning.

– Pukeberg är ett duktigt lag. Vi slår lite i underläge, vilket jag tror kan passa oss, säger Gunnarsson.

Laget laddade upp inför kvällens match med en träning i går och truppen ser bra ut, trots det saknas Robert Pavic, Rasmus Elmgren och Noah Magnusson inför kvällen match. Där ett tätt spel kommer att bli en viktig nyckel till tre poäng.

– Vi hade en hyffsad träning i går efter midsommar och det känns bra i truppen. Det kommer att bli viktigt att försöka hålla ihop spelet och att vara täta, säger Gunnarsson.

Vad vet du om Pukeberg?

– Jag vet att det är ett ungt lag som är på gång och har spelat ihop ganska länge. De har Philip Rosqvist i laget som är förmodligen är en av de bästa mittfältarna i serien. De har även målvakten Robert Jonsson som lämnade oss för Pukeberg inför säsongen, som vi känner väl.

Vad vill du se av ditt eget lag i kväll?

– Att vi står upp och gör vårt bästa och försöker hitta vårt egna spel. Det kommer att bli en tuff match och det gäller att vi är med hela tiden.

Matchen spelas klockan 19:00 på Pukevallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng