LINDÅS-LÅNGASJÖ – GULLABO/GULLABOÅS

”Var nog en av de bästa matcherna i år”

Lindås-Långasjö kommer från en av säsongens bästa insatser. Fredagens motståndare från en storförlust senast mot Pukeberg. "Det gäller att ligga i från start", säger coach Göran Gunnarsson.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.07:07, 16 juni, 2017

”Var nog en av de bästa matcherna i år”
Foto: Arkiv

Gullabo/Gullaboås har fått en tuff start på säsongen och ligger för tillfället på nedflyttningsplats. På fredagskvällen gästar man ett Lindås-Långasjö med tätkänning.

– Även om de ligger där nere så är det ett bra lag. Det gäller att ligga i från start. De kommer närmare sin nästa seger hela tiden, och vi ska se till att den inte kommer mot oss, säger tränare Göran Gunnarsson.

Senast mot Åseda var en rejäl urladdning för L-L – och man gick segrande ur striden med 3-0 i den svåra bortamatchen.

– Det var nog en av de bästa matcherna vi gjort i år, det var väldigt kul att se.

Till matchen mot G/G sakans alltjämt Christoffer Pumplun, Robert Pavic och Rasmus Elmgren. Ny på skadelistan är Henrik Wolf som åkt på en fraktur. Nu väntar operation och gips i ett antal veckor.

– Väldigt tråkigt. Han har gjort det väldigt bra när han fått chansen, säger Gunnarsson.

Vad vet du om Gullabo/Gullaboås?
– Jag har ingen vidare koll på deras spelare, men jag kan tänka mig att de kommer ligga lågt och satsa på omställningar, med tanke på tabelläget.

Vad vill du se av ditt eget lag?
– Att vi öser på och går in med en hundraprocentig inställning. Har vi det kan vi slå alla. Går vi in halvhjärtat däremot, kan vi få stryk av alla lag i den här serien.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stort intresse för anrik fotbollscup

Redan 140 lag anmälda till 38-årig Emmaboda-tradition.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.11:50, 17 oktober, 2017

Stort intresse för anrik fotbollscup
Bild från tidigare år. Foto: arkiv.

I november är det dags EIS Jul-Kul-Cup. Den populära futsal-cupen, som är en av de största och äldsta inomhuscuperna i södra Sverige, arrangeras i år för 38:e året i rad– och redan nu har 140 lag anmält sig.

– Jag skulle säga att vid den här tidpunkten så är det några fler som har anmält sig än det brukar vara. Det ser bra ut på anmälningsfronten om man säger så, säger Niclas Zakrisson som är cupordförande.

Cupen lockar både lokala lag och lag som kommer mer långväga– vissa ända från Danmark.
– Det är ett vanligt inslag med fotbollslag från Danmark på cupen. En förening som heter Svogerslev BK, som är verksam utanför Köpenhamn, brukar komma varje år och de kommer även i år med ett antal lag. Sedan finns det en annan örening som heter BK Skjold som brukar komma med något eller ett par lag, säger Niclas Zakrisson.

Emmaboda IS och cupordförande Niclas Zakrisson hoppas på ett lyckat evenemang– och än är det inte försent att anmäla fler lag.

– Det tror och hoppas jag på. Peppar, peppar har vi genomfört bra cuper genom åren och förhoppningsvis blir det minst lika bra nu i år. Det brukar vara en omtyckt och populär turnering, säger han.

Anmälnings-deadline är satt till den 27:e oktober, men vissa klasser kan vara öppna längre än så vid behov. Tävlingen pågår under tre helger med start den 10:e november.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kalmar ff–Hammarby IF

Ingen känslostorm när Nanne ställs mot sitt gamla lag

"Finns inte så många spelare kvar i startelvan sedan jag var där", säger KFF-tränaren.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.07:45, 16 oktober, 2017

Ingen känslostorm när Nanne ställs mot sitt gamla lag
Nanne Bergstrand fick lämna Hammarby efter säsongen 2016. Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic.

Efter tre säsonger i Hammarby avslutade klubben hans kontrakt i förtid. När ”Bajen” nu kommer på besök till Guldfågeln Arena ställs Nanne Bergstrand mot sitt gamla lag.

Känns det något extra att möta sitt gamla lag?
– Det kan man nog inte säga, de har  haft en väldigt hög omsättning på spelare. Det finns inte så många spelare kvar i startelvan sedan jag var där, säger Bergstrand, som lämnade Stockholmsklubben förra hösten.

Birkir Sævarsson, Kennedy Bakircioglu, Arnor Smárason och Mats Solheim är ändå några spelare med regelbunden speltid som fortfarande finns kvar i Hammarby.

Ser du några likheter med det spelet du ville utveckla i Bajen som nu lever kvar?
– Nej, det tycker jag inte. De har slagit en på en väg som passar de ledarna som är där nu (Jakob Michelsen är tränare).

LÄS MER: Här är KFF:s nya gliring till Bajen

Under landslagsuppehållet är det bara U21-landslagsmannen Herman Hallberg från a-truppen som har saknats på KFF-träningarna.

Vad har fokus legat på under uppehållet?
– Det är väl helheten egentligen. Sånt får man tid att göra när det är två veckor mellan matcherna. Det har varit en blandning av att hålla uppe tempot i vår fysisk och i spelet, men även den mentala återhämtningen som är viktig så här i slutet av serien.

Här är Kalmar FF:s trupp till mötet med Hammarby:
Målvakter: Lucas Hägg-Johansson, John Håkansson.
Backar: Marko Biskupovic, Viktor Agardius, Emin Nouri, Stefan Larsson, Viktor Elm, Mikael Dyrestam.
Mittfältare/Anfallare: Harmeet Singh, Philip Hellquist, Romario Marques Rodrigues, Melker Hallberg, Calle Johansson, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario Pereira Sipiao, Herman Hallberg, Erton Fejzullahu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nybro IF-ASARUM

Nybro IF åker ur division 2: ”Surrealistiskt”

Trots vinsten – Nybro IF spelar i division 3 nästa säsong. "Jag trodde fotbollsgudarna ville någonting annat".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.19:24, 14 oktober, 2017

Nybro IF åker ur division 2: ”Surrealistiskt”
Tommy Berg. Foto: Arkiv.

Förutsättningarna var glasklara: Nybro IF var tvungen att vinna mot Asarum samtidigt som Kvarnby förlorade sin match mot IFK Hässleholm. NIF höll sin del av avtalet – men det räckte inte. Även Kvarnby vann och därmed åker Nybro ur division 2.

– Det var surrealistiskt att vinna och ändå åka ur. Jag trodde att fotbollsgudarna ville någonting annat eftersom vi vann. Det känns lite tomt, säger NIF-tränaren Tommy Berg.

Under matchens gång hade varken spelare eller ledare i Nybro koll på resultatet i den andra matchen.

– Vi visste att vi var tvungna att vinna och ville inte påverkas av resultatet i den matchen, säger Berg, som i somras skrev på ett 3,5 årskontrakt med NIF.

– Nu tar vi nog en veckas vila. Det finns ingen kräm kvar att ta av. Sedan är det bara upp igen och förbereda sig inför en ny säsong. Efter i dag är det bara morgondagar kvar, avslutar Berg.

 

 

FaktaNybro IF–Asarum 1–0 (Armin Mujkic)

IFK Hässleholm - Kvarnby IK 2–3

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Emmaboda IS föll med uddamålet

Sju matcher spelades under lördagen när lokalfotbollens kvalspel rullade vidare.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.17:55, 14 oktober, 2017

Kval till Division 4 grupp 2

Storebro – Tvärskog 0–3

 

Kval till division 4 grupp 3

Ankarsrum – Gullabo/Gullaboås 2–0

Påryd – Oskarshamn 8–0

Kval till div 5 grupp 3

Kåremo – Emmaboda 1–0 (1–0)

John Petersson, tränare, Kåremo: ”De sista sex-sju matcherna har vi gjort ett mål och sedan backat hem, även om jag egentligen inte vill att vi gör det. Men nu är det poängen som räknas. Vi behöver ta en poäng mot Tuna nästa helg och då är vi klara för division 5”.

Målskytt, Kåremo: Joel Petersson.

Matchens lirare, Kåremo: Målvakten Kim Magnusson.

 

Tuna Södra – Böda/Högby 0–9

 

Kval till division 5 grupp 4

Bäckebo – Möre 2–1 (0–0)

Målskyttar, Bäckebo: Oskar Rudin, Isak Zigenfeldt.

Albin Larsson, assisterande tränare, Bäckebo: ”De gjorde 1–0 tidigt i andra och vi räddade även en straff i första. Vi kommer igång först i andra halvlek och börjar lira fotboll. Sista 30-35 minuterna tar vi över matchen och vänder, det var verkligen härligt. Tar vi poäng mot Vissefjärda vinner vi gruppen”.

Matchens lirare, Bäckebo: Målvakten Hannes Bengtsson.

 

Vissefjärda – Åby/Tjureda 3–1

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rasism tog norrmannen till Kalmar FF

Efter bara ett par månader fick Harmeet Singh nog och lämnade landet. "Bara jag gick in i en butik fick jag arga blickar och kommentarer".

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.09:04, 13 oktober, 2017

Rasism tog norrmannen till Kalmar FF
Harmeet Singh, till vänster, lämnade den polska klubben Wisla Plock efter bara två månader. Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic.

I somras kom den norske mittfältaren Harmeet Singh till Kalmar FF. Bara en månad tidigare hade han brutit kontraktet med sin polska klubben Wisla Plock. 

– Där var det mycket tyngre utanför planen för min del. Boendet och miljön var annorlunda än vad jag var van vid från Skandinavien. Det kändes som att åka tillbaka i tiden, sa Singh till 24Kalmar direkt efter att han hade presenterats på Guldfågeln Arena i juli.

LÄS MER: Singh ansluter till Kalmar FF

I en intervju med norska tidningen VG berättar nu Singh, vars föräldrar är från Pakistan, att det var på grund av rasism som han valde att lämna Polen.

– Det har skrivits om andra orsaker, men rasism var den enda grunden till att jag drog. Bara jag gick in i en butik fick jag arga blickar och kommentarer, säger Singh till tidningen.

Mittfältarens tid i Plock, som ligger i centrala Polen, blev kortvarig. 26-åringen gjorde bara en match från start.

– Det mest obehagliga är att folk stirrar på dig hela tiden. På kvällen var det flera gånger som jag skulle ut, men lät bli för att jag inte ville hamna i okomfortabla situationer.

Trots problemen utanför planen poängterar Singh att han trivdes med fotbollen och lagkamraterna i Wisla Plock.

För tidningen berättar han även att han redan gjort sig hemmastad i sin nya miljö i Kalmar och KFF.

– Jag trivs mycket bättre och känner mig hemma här. Man tänker gärna mest på det sportsliga när man väljer ny klubb, men det är viktigt att tänka på hur man trivs också.

Singhs kontrakt med Kalmar FF sträcker sig över 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng