Dåliga vägar upprör pendlare: ”Det är bedrövligt”

Vägen mellan Broakulla och Skruv har varit i dåligt skick sedan i höstas och har orsakat mängder med punkteringar och stenskott. "Det är bedrövligt."

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:58, 21 april, 2017

Dåliga vägar upprör pendlare: ”Det är bedrövligt”
Foto: Pixabay

I torsdags rapporterade 24Emmaboda.se om den dåliga vägen som orsakat mängder med punkteringar och trasiga bilar på sträckan mellan Åfors och Fiskesjö. I samband med det haglade kommentarer in om väg 1011 mellan Broakulla och Skruv, som enligt många, är i ännu sämre skick.

LÄS MER: ”Det är uselt – en fruktansvärd skandal

– De har tagit bort beläggningen på vägen och lagt på grus. Den är så otrolig dålig och hålig att en renodlad grusväg hade varit betydligt bättre. Sedan är den ganska hårt trafikerad också, säger Josefin Fredriksson.

Hon har själv drabbats av ett stenskott, men känner flera personer som har åkt på punkteringar.

– Det är bedrövligt att det ska vara så här. Jag bor i Skruv och pendlar till Lindås varje dag. Vägen har varit värdelös i ett halvår. Hur länge ska man acceptera detta, frågar sig Josefin Fredriksson.

Hon har övervägt att ansöka om ersättning för skadorna på bilen. Något som många andra också gjort, men fått avslag.

– Vi har cirka 3000 ärenden varje år och 10-15 procent får ersättning. Vi undersöker om vi eller våra entreprenörer agerat vårdslöst på något sätt. Till exempel missat att skylta eller inspektera vägstandarden, säger Johan Barkelius ställföreträdande chefsjurist på Trafikverket, till SVT Nyheter.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel