Emmabodaprofilen: ”Det blev ganska känslosamt”

I början av veckan var Emmabodaprofilen Peter Olsson uppe i Stockholm där han gjorde en audition till operaskolan på Kulturama i huvudstaden. "Det gick helt okej", säger han.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:58, 20 april, 2017

Emmabodaprofilen: ”Det blev ganska känslosamt”
Peter Olsson. Foto: Arkiv

44-åringen från Emmaboda har alltid varit sin kära hemort trogen. Inom två veckor får han svaret om han kommer in på Kulturamas operaskola i Stockholm – och om en flytt till huvudstaden kan komma att bli aktuell.

LÄS MER: Emmabodaprofilen vill förverkliga sin dröm

– Det var några i juryn som ville ge mig besked direkt, och de verkade positiva. Jag tror de tyckte att det jag framförde var bra, säger Peter Olsson.

Emmaboda VIsfestivals starke man sjöng framför en elvamanna-jury.

– Det var en operasång och en ”vanlig” sång man skulle sjunga. Jag valde La donna è mobile och Stad i ljus. Det gick helt okej, säger han.

När juryn frågade Olsson: ”Vad man egentligen gör med en så stor talang, i en ganska liten by, som Emmaboda”, kom tårarna.

– Det blev ganska känslosamt, för ofta när jag varit med i något band eller grupp så har jag alltid tagit för mycket plats, vilket gjort att jag hållit mig lite mer tillbakadragen. Nu har jag chansen att göra det jag vill på ett mer naturligt sätt, utan att behöva be om ursäkt för det.

Om Peter Olsson kommer in på utbildningen är det terminstart sista augusti.

– Vi får ta det allt eftersom med den praktiska biten och det där.

Men du kan alltså vara förlorad för Emmaboda inom kort?
– Ja, så kan det faktiskt bli.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel