SILLY SEASON

Nybro IBK värvar från konkurrent

Nybro IBK rustar inför lagets andra säsong i division 2. Nu har man gjort klart med en powerforward från en seriekonkurrent.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.12:35, 18 april, 2017

Nybro IBK värvar från konkurrent
Andreas Johansson, Borgholms IBK och Ola Holgersson, Gantesbo IBK, har skrivit på för Nybro IBK i division 2-innebandyn. Foto: Privat

Förra veckan skrev 24Nybro.se om tränaren Christian ”Gunte” Gunnarssons kontraktsförlängning. Nu har klubben gjort klart med två nya spelare.

Forwarden Andreas ”Adde” Johansson har de två senaste åren varit spelande tränare i Borgholms IBK. Förra säsongen gjorde han 22 poäng, 14 mål och 8 assist, hos ölänningarna.

– ”Adde” är en powerforward som kommer tillföra mycket med sin speed och sitt tuggande på planen. Han är en spelare som man hatar att möta men som man älskar att ha i sitt lag. En vinnarskalle, säger NIBK:s sportchef Daniel Gottschlich.

Gantesbos talangfulle målvakt Ola Holgersson har även han valt att skriva på för division 2-klubben.

– I Ola får vi in en ung målvakt med mycket stor potential, rörlig, snabb och bra utkast. Så målvaktssidan ser oerhört stark ut inför nästa säsong, säger sportchefen.

Nybro IBK presenterar även en viktig kontraktsförlängning. Simon Eriksson som noterades för 38 poäng den gångna säsongen, fördelade på 16 mål och 22 assist, är klar för en ny säsong i den röda tröjan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalinnebandy

Tvåsiffrigt i hemmahallen: ”Vi var rätt överlägsna”

SSG, Gantesbo och Kalmarsund får ta med sig tre härliga poäng var efter kvällens matcher i lokalinnebandyn.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.22:38, 13 oktober, 2017

Tvåsiffrigt i hemmahallen: ”Vi var rätt överlägsna”
Mattias Evaldsson, Gantesbo, satte 4 mål och en assist när laget vann. Foto: Joakim Siljeberg

Division 1 Damer

FBC Kalmarsund Ungdom – Sävsjö IBK 4-3 (0-1, 2-1, 1-1, 1-0)

Mål Kalmarsund: Julia Carlsson 2, Emma Andersson & Liza Dahlgren

 

Mörbylånga GOIF – Craftstadens IBK 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)

Mål Mörbylånga: Jennie Pettersson & Tove Franzén

 

Division 2 Herrar

Nybro IBK – FBC Karlskrona 4-5 (1-2, 1-2, 2-1)

Mål Nybro: Elof Laakso 2, André Nilsson & Alexander Franzen

 

Ingelstad IBK – FBC Kalmarsund Ungdom 8-7 (2-0, 3-2, 2-5, 1-0)

Mål Kalmarsund: Johannes Sjögren 3, Melvin Hallström, Albin Jakobsson, Marcus Karlsson & Jens Linde

 

Vimmerby IBK – Slätafly/SK IBK 10-6 (3-3, 3-2, 4-1)

Mål Slätafly: Johan Ramvall 3, Lukas Bertilsson, Anton Nordlander & Emil Johnsson

Fredrik Andersson, tränare Slätafly: ”Vi visste om att det skulle bli en tuff bortamatch. Trots det tycker jag att vi inleder väldigt bra och vi tar vara på de lägen vi får i inledningen som vi sätter. Vi gör 0-1 och sen gör dem 1-1 men vi fortsätter att jobba på och det står 3-3 efter första. I andra perioden inleder vi väldigt bra och gör både 3-4 och 3-5 som kommer i boxplay. Sen får vi några tveksamma utvisningar emot oss. Under spel med 4 mot 5 så har vi läge att göra 3-6 men istället gör de 4-5. Sen sista fem minuterna i andra är vi inte bra och då gör de två snabba mål på oss. Tredje så är vi inte på tå de första fem minuterna och då gör de två snabba mål och sen får vi jobba i uppförsbacke. Tycker på det stora hela så gör grabbarna en fantastiskt match. Sen finns det alltid saker som måste förbättras.

Matchens lirare: ”Beröm till alla men dem extra plusen går till, Johan Ramvall, Robin Karlsson & Emil Johnsson (den yngre).”

 

Divison 3 Herrar

SSG IF – Hovmantorps GOIF 15-4 (4-0, 4-1, 7-3)

Mål SSG: Anton Fransson 4, David Eriksson 3,

Anton Fransson, spelare: ”Vi var väl egentligen inte så bra idag men vi gjorde vårt jobb. Det var lite kampigt ett tag och hade de fått in några bollar vid rätt tidpunkt hade det kunnat se annorlunda ut. Annars tycker jag vi var rätt överlägsna spelmässigt, det blev ju en klar seger tillslut. Nu har vi två goda vinster men det är ingen jävel som är nöjd med det. Vi har ett bra lag och ska vara med i toppen av serien och då gäller det att slåss om platserna men samtidigt vara ödmjuk och ta en match i taget. Det går inte att ställa in skorna.”

Matchens lirare: ”Alla gör en bra match och jobbar för varandra men om jag ska nämna någon så får det bli Albin Idensjö. Han är ung och tar stora steg varje match, han förtjänar extra beröm.”

 

Division 4 Herrar

Gantesbo IBK – KaRo IBF 6-3 (1-1, 4-2, 1-0)

Mål Gantesbo: Mattias Evaldsson 4, Andreas Hult 1 & Jesper Sjöfors

Joakim Siljebring, spelare Gantesbo: ”Det var jämnt hela vägen till slutet. Men vi växlade upp ett snäpp i andra och tredje och fick ganska bra kontroll på matchen. Det är skönt med en trepoängare efter premiärförlusten mot Lessebo.”

Matchens lirare: ”Kapten Mattias Evaldsson visade verkligen vägen med sina 4+1.”

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hemmapremiär för Gantesbo IBK ikväll

Tar emot Karo IBF på hemmaplan- presenterar nyförvärv i truppen.

Axel Brantemo

Axel Brantemo

Kl.13:46, 13 oktober, 2017

Hemmapremiär för Gantesbo IBK ikväll
Foto: Arkiv.

Ikväll, fredag, är det dags för hemmapremiär för Gantesbo IBK. Och efter premiärnederlaget mot Lessebo är det ett taggat lag som tar emot Ronneby-laget Karo ikväll.

– Det ser bra ut. Vi har några bortfall från premiärtruppen, men vi har ändå lyckats få in några ersättare ur ungdomslaget, säger Joakim Siljebring, tränare.

Idag blev det även klart med ett nyförvärv för Gantesbo IBK.

– Vi ställer upp med en bra trupp ikväll. Vi har dessutom fått ett nyförvärv. Det är Robin Magnusson från Nybro IBK som gör comeback. Det blev klart idag, säger Joakim Siljebring.

Siljebring tror att det kan bli en tuff match mot Karo ikväll.

– Bägge lagen förlorade premiären och jag tror att båda är sugna på en tre-poängare. Karo gjorde en bra säsong i fyran förra året och det kan nog bli en tuff och jämn match. Men förhoppningsvis är det vi som tar hem tre poäng, säger han.

Laget är extra taggat med tanke på att det är hemmapremiär för säsongen.
– Det känns skönt. Det kommer nog lite extra mycket folk eftersom vi delat ut fribiljetter till ungdomarnas föräldrar och så vidare. Det ska bli kul, säger Siljebring.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LESSEBO GOIF–GANTESBO IBK

Nystart för Gantesbo: ”Ska kunna vara med på övre halvan”

Premiärdags för Gantesbo IBK.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:03, 6 oktober, 2017

Nystart för Gantesbo: ”Ska kunna vara med på övre halvan”
Foto: Arkiv

Trots degraderingen till division 4 råder det optimism i Gantesbo-lägret. På fredagskvällen väntar en rejäl värdemätare när laget gästar Lessebo.

– De har fått in lite nyförvärv har jag hört. Det blir något att bita i direkt, säger Christoffer Bohman som gör comeback mellan stolparna efter att Ola Holgersson lämnat för spel i division 2-laget Nybro IBK.

Dessutom gör tidigare lagkaptenen och storskytten Mattias Evaldsson comeback.

– Han har alltid något att bidra med. Vi får se om han får på sig bindeln i år.

Hur har försäsongen varit?
– Den hade kunnat vara bättre, helt klart. Fotbollssäsongen krockar ju lite när både Vissefjärda och Emmaboda får kvala mot division 5. Men om tre veckor är det slut och då får vi tillbaka alla som inte kan eller orkar dubblera, säger Bohman.

Det känns lite som en nystart?
– Ja, men lite så. Det är många som fått tillbaka suget för innebandyn och i fyran kan man lägga det på en annan nivå. Det är mer på skoj och vi kan flytta upp våra unga killar från ungdomslaget. Vi bygger för framtiden.

Målsättning för säsongen?
– Vi har inte hunnit prata så mycket om det. Men vi ska kunna vara med på övre halvan i alla fall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

FBC KALMARSUND UNGDOM–NYBRO IBK

Tidigare tränarduon bittra derbyfiender

De kamperar ihop på jobbet. Förra säsongen gjorde de det även på tränarbänken och innebandyplanen. På fredagskvällen är de dock bittra premiärderby-fiender. "Säsongens viktigaste match".

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:15, 6 oktober, 2017

Tidigare tränarduon bittra derbyfiender
Andreas Johansson, Nybro IBK och Adam Jonsson, FBC Kalmarsund Ungdom. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Adam Jonsson och Andreas ”Adde” Johansson jobbar ihop på en saneringsfirma i Kalmar och har de två senaste åren agerat spelande tränare i Borgholms IBK.

Tillsammans förde de upp BIBK till division 2 för två år sedan. Förra säsongen blev inte riktigt vad de hade hoppats på och efter en tung sejour i tvåan valde de båda att lämna moderklubben. Adam för FBC Kalmarsund Ungdom och ”Adde” tog väg 25 till Nybro.

– Det kändes som det logiska. Jag har varit i klubben förut och det är många lirare från JAS-tiden som är tillbaka där i år. Det är lite av en nytändning för mig kan man säga, säger Adam Jonsson.

– Jag vill inte gå samma väg som alla andra. Så jag gjorde något annorlunda. Sedan finns det stor potential i laget, säger ”Adde” om klubbytet.

En värvning som kom minst sagt oväntat. Så sent som veckan efter sista seriematchen mellan Borgholm och Nybro utbröt en hård ordväxling på sociala medier mellan Nybro-tränaren Christian Gunnarsson och Andreas Johansson.

– Haha, det är kanske lite lustigt, men vi har rett ut allt och Nybro har ringt och tjatat på mig de senaste tre åren.

FBC Ungdom är en av favoriterna inför den stundande säsongen – och med spelare som Marcus Andersson, Victor Johansson, Jacob Lingmerth och Johannes Sjögren – finns ingen anledning att tro på något annat än en framskjuten placering.

– Vi ska vara med där uppe och slåss om det, helt klart, säger Adam Jonsson, som är en av många med allsvensk rutin i det annars unga laget.

Nybros målsättning?
– Att bli bättre än förra året. Vi har en del nya spelare och ska helt klart kunna vara högre upp i tabellen i år, säger Andreas Johansson.

På fredagskvällen smäller det. Då går seriepremiären av stapeln i Färjehallen. En match som är viktigare än alla andra den här säsongen, menar jobbarkompisarna.

– Absolut är det här säsongens viktigaste match. Vinner vi den här kan man gå runt och vara kaxig på jobbet sen. Det kommer han få höra, Adam, säger ”Adde.

Adam Jonsson:

– Det är en väldigt kul match och det lär bli mycket folk, då det känns som att det är bra intresse kring både oss och Nybro.

Hur slutar matchen?
– Antingen vinner vi stort med 8-2 eller så blir det uddamålsvinst för oss, säger Adam.

– Inte en chans. Vi vinner med 7-4 och jag kommer tunnla Adam, säger ”Adde”.

FaktaAndreas Johansson:
Ålder: 24.
Position: Forward.
Moderklubb: Borgholms IBK.
Övriga klubbar: Färjestadens IBK.

Adam Jonsson:
Ålder: 22.
Position: Center.
Moderklubb: Borgholms IBK.
Tidigare klubbar: Färjestadens IBK, Hovslätts IK, FBC Kalmarsund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Premiärdags i lokalinnebandyn: ”Är en match vi ska vinna”

Inför premiären har 24Kalmar intervjuat Slätaflys nya tränare Fredrik Andersson. Dessutom listas samtliga lag och derbyn i lokalinnebandyn säsongen 17/18.

Samuel Slättman

Samuel Slättman

Kl.08:14, 6 oktober, 2017

2 bilder
  • Fredrik Andersson värvades till Slätafly som assisterande tränare, men när Christoffer Suominen lämnade klubben fick Andersson ta över huvudansvaret. Foto: Samuel Slättman.
    Fredrik Andersson värvades till Slätafly som assisterande tränare, men när Christoffer Suominen lämnade klubben fick Andersson ta över huvudansvaret. Foto: Samuel Slättman.
  • Fredrik Andersson. Foto: Samuel Slättman.
    Fredrik Andersson. Foto: Samuel Slättman.

Träningsmatcherna är ett minne blott – i helgen drar flera av serierna i lokalinnebandyn igång. Inför premiären träffade 24Kalmar Slätafly Flyers huvudtränare Fredrik Andersson, ny från CL98.

Du kom in som huvudtränare i Slätafly lite på ett bananskal, berätta hur det gick till?
– Jag fick ett samtal av Suominen (Christoffer) där han berättade att han skulle flytta till Linköping. Det var inte riktigt det jag hade räknat med, säger Andersson, som var tilltänkt som ny assisterande tränare.

– Eftersom jag studerar har jag sagt att skolan kommer alltid att gå i första hand. Men sportchefen Svea (Andreas Swedestam) sa att de ville satsa på mig. Jag bollade lite med föräldrarna och kom fram till att jag kör. Jag hade ju ändå sagt att jag skulle vara med, även om att ta huvudansvaret är ett stort steg.

LÄS MER: Tidigare tränarduon är nu bittra derbyfiender

Förra säsongen slutade Slätafly på fjärde plats i division 2 och var efter en stark vår bara fyra poäng från att nå en kvalplats.

Under sommaren har Fredrik Friberg (CL98), Lucas Lindström (dito), Daniel Ingvarsson (dito) och Emil Johnsson (upplyft från juniorlaget) anslutit till laget.

Samtidigt har nyckelspelarna Alexander Berglund (FBC Kalmarsund), Anton Fransson (SSG), Petter Ernberg (slutat) och Martin Gustafsson (slutat) försvunnit.

– Det är väldigt många poäng som försvinner i Berglund, Fransson och Petter. Men jag ser det hellre som att vi nu får bredda våra poänggörare. Andra spelare får kliva fram och visa vad de kan i stället.

Finns det någon särskild spelare du vill varna för?
– Emil Johnsson (född -01) är en fruktansvärt duktig innebandyspelare som är mogen i sitt spel för sin unga ålder. Han tar smällar, tar stryk och ger stryk. Man vet själv hur man var i den åldern, fick man en smäll la man sig ner och blev förbannad. Men han har ett helt annat tänk. Jag tror mycket på honom och jag tror han kommer ta stora kliv under säsongen.

Har ni satt upp någon målsättning för säsongen?
– Truppmässigt tycker jag att vi absolut ska vara med och kriga om topp sex. Sedan får vi se var vi hamnar efter den 16 mars.

Ni möter Gnosjö hemma i Torsås i premiären, en match ni ska vinna?
– Nykomlingar är alltid tuffa att möta i början av säsongen, men rent ”pappersmässigt” ska vi vinna den. Med den rutinen och de spelarna vi har är det en match som vi ska gå segrande ur. Men det kommer krävas 60 minuters hårt jobb, och det är det jag har tryckt på hos grabbarna under veckan.

 

Lokalinnebandyn säsongen 17/18:

Divison 2 herrar

Slätafly Flyers
Premiär: Hemma den 6 oktober mot Gnosjö IBK.

FBC Kalmarsund Ungdom
Premiär: Hemma den 6 oktober mot Nybro IBK.

Nybro IBK 
Premiär: Borta den 6 oktober mot FBC Kalmarsund Ungdom.

Derbyn:
6 oktober, FBC Kalmarsund Ungdom – Nybro IBK
1 november, Slätafly/SK IBK – Nybro IBK
1 december, FBC Kalmarsund Ungdom – Slätafly/SK IBK
7 januari, Nybro IBK – FBC Kalmarsund Ungdom
2 februari, Nybro IBK – Slätafly/SK IBK
2 mars, Slätafly/SK IBK – FBC Kalmarsund Ungdom

 

Division 3 herrar

CL98
Premiär: Borta den 6 oktober mot IF Ariel.

SSG
Premiär: Hemma den 8 oktober mot Växjö IBK Utveckling B

Derbyn:
12 november, CL98 – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF
2 februari, Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – CL98

 

Division 4 herrar

Borgholms IBK
Premiär: Förlorade mot SSG B på hemmaplan med 12-4 i tisdags.

Ljungbyholm
Premiär: Hemma den 7 oktober mot Olofström IBK B.

Gantesbo IBK
Premiär: Borta den 6 oktober mot Lessebo.

Derbyn:
11 november, Ljungbyholms GOIF – Borgholms IBK
1 december, Gantesbo IBK – Borgholms IBK
9 december, Ljungbyholms GOIF – Gantesbo IBK
30 januari, Borgholms IBK – Ljungbyholms GOIF
2 mars, Borgholms IBK – Gantesbo IBK
11 mars, Gantesbo IBK – Ljungbyholms GOIF

 

Division 1 damer

FBC Kalmarsund Ungdom
Premiär: Borta den 7 oktober mot Olofströms IBK.

CL98
Premiär: Hemma den 7 oktober mot Ljungby IK.

Mörbylånga GoIF
Premiär: Hemma den 13 oktober mot Craftstadens IBK.

Derbyn:
20 oktober, CL98IC – Mörbylånga GOIF
17 november, FBC Kalmarsund Ungdom – Mörbylånga GOIF
12 januari, Mörbylånga GOIF – CL98IC
19 januari, CL98IC – FBC Kalmarsund Ungdom
16 februari, Mörbylånga GOIF – FBC Kalmarsund Ungdom
Datum ej klart FBC Kalmarsund Ungdom – CL98IC

 

Division 2 damer

SSG
Premiär: Hemma den 14 oktober mot CL98 B.

Derbyn: Inga.

Andralag från de lokala klubbarna är Slätafly B (division 3 herrar), SSG B (division 4 herrar) CL98 B (division 2 damer).

FaktaFredrik Andersson:

Ålder: 26
Gör: Pluggar på den treåriga linjen Lärare-Fritidshem
Bor: Tegelviken, Kalmar
Familj: Mamma Lena och pappa Mikael
Tidigare klubbar (spelare): Kalmar Södra, Kvarnholmen IBK, CL98, Mörbylånga GoIF, Ljungbyholms IBK
Tidigare klubbar (ledare): CL98
Aktuell: Gör sin första match som huvudtränare för Slätafly Flyers i division 2 i kväll (fredag)..

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng