Renoveringen har lyft affären: ”Det är en helt annan butik nu” | Nyheter i Emmaboda – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Renoveringen har lyft affären: ”Det är en helt annan butik nu”

Ica Nära i Lindås har fått ett rejält ansiktslyft – och hyllningarna från kunderna har inte låtit vänta på sig. "Det är verkligen jätteroligt", säger Ica-handlaren Fredrik Gustafsson.

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:11, 30 mars, 2017

2 bilder
  • Fredrik Gustafssons butik har genomgått ett antal förändringar den senaste tiden. Nu har man betydligt större och öppnare ytor. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Fredrik Gustafssons butik har genomgått ett antal förändringar den senaste tiden. Nu har man betydligt större och öppnare ytor. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Den nya fruktavdelningen blev ett rejält lyft. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Den nya fruktavdelningen blev ett rejält lyft. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Som 24Emmaboda.se rapporterat om tidigare har Ica-butiken i Lindås genomgått ett antal förbättringsåtgärder den senaste tiden. För någon vecka sedan blev den sista delen klar. Den stora trappan som gick rakt igenom butiken till lägenheterna på övervåningen har tagits bort – och lägenheterna har fått en ny trappa – fast på utsidan.

LÄS MER: Butiken som vågar satsa på landsbygden

LÄS MER: Butiken som vågar satsa på landsbygden

– Inne i butiken har vi fått 15-20 kvadratmeter extra, men det känns som 100, säger Fredrik Gustafsson som driver Ica Nära Lindås.

Renoveringen har inneburit stora förändringar i butiken. Förändringar som kunderna är väldigt nöjda med. Flera kunder som 24Emmaboda.se pratat med lovordar Ica-butikens satsning på större ytor och smarta lösningar.

– Det är jätteroligt att våra kunder uppskattar det. Det är ju för dem som ändringarna ska göra skillnad, till det bättre, menar Gustafsson.

Trappan som avskärmade butiken gjorde att det var trångt att passera och lite av en labyrint-känsla infann sig. I dag är det öppna ytor – där man kan se från kassan till stora delar av butiken.

– Vi har kunnat flytta om vår brödhylla och fruktavdelningen, vilket även det har blivit ett lyft för oss. Inom kort kommer elektrikern och fixar det sista efter renoveringen med den borttagna trappan.

Ica-affären har dessutom kunnat utöka sin blomavdelning med hundra procent.

– Det här ger oss enbart enorma möjligheter. Det är en helt annan butik nu, säger Fredrik Gustafsson.

Fredrik Gustafsson är en handlingskraftig handlare och i framtiden siktar han på att installera en egen solcellsanläggning till butiken.

– Det kommer bli så, frågan är bara när vi kommer göra det. Dessutom har vi satt in LED-belysning i hela butiken, som ett lokalt företag i Emmaboda har hjälpt till med.

Nu när det finns betydligt större ytor i butiken kan ytterligare en liten snabbkassa tillkomma.

– Det finns en utstakad plats till en liten kassa, vi får se om och när vi installerar en sådan.

– Anledningen till att vi kunnat satsa och investera är tack vare att vi har en sådan trogen och stabil kundkrets. Det är en härlig anda här i Lindås, säger Fredrik Gustafsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gav bort 900 reflexväster – för att öka tryggheten

Projektledaren: ”Så roligt att kunna bidra till att länets barn kan vara trygga i trafiken”.

Axel Brantemo

Kl.11:52, 15 april, 2018

Gav bort 900 reflexväster – för att öka tryggheten
Foto: Flickr.

Det är Länsförsäkringar i Kalmar län som nyligen avslutat en kampanj där de erbjudit kostnadsfria reflexväster till förskolor och pedagogisk omsorg i Kalmar län. Sedan årsskiftet har försäkringsbolaget delat ut 9000 reflexvästar.

–– Så roligt att kunna bidra till att länets barn kan vara trygga i trafiken, säger projektledaren Stina Fors från Länsförsäkringar Kalmar län i ett pressmeddelande.

Det är andra gången som Länsförsäkringar genomför kampanjen.

– 2015 var första gången och under hösten och vintern har väldigt många förskolor hört av sig och önskat reflexvästar till sin verksamhet vilket gjorde det till ett lätt beslut att satsa igen, säger projektledaren Stina Fors, kommunikatör på Länsförsäkringar Kalmar län.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Få kvinnliga vd-poster i Emmaboda

Forskare: ”Ligger i linje med övrig statistik”.

Axel Brantemo

Kl.08:01, 15 april, 2018

Få kvinnliga vd-poster i Emmaboda
Foto: Pixabay

Bara 18 procent av vd-posterna i landets aktiebolag innehas av en kvinna. På kommunnivå varierar andelen från 37 procent ner till noll. Det visar öppen data från Bolagsverket som Nyhetsbyrån Siren har bearbetat.

– Jag känner igen den här bilden. Det ligger i linje med övrig statistik. Tittar man på verkställande direktörer i börsföretag så är könsfördelningen ännu lite skevare, säger Klara Regnö, forskare inom genus, organisation och ledning vid Mälardalens högskola.

I Emmaboda kommun ser könsfördelning på vd-poster ut enligt följande – bara 13 procent är kvinnor, alltså något under rikssnittet. Störst andel kvinnor på vd-poster i länet har Borgholms kommun med 26 procent och lägst har Högsby med 3 procent.

– Ur ett samhällsperspektiv har vi ett jämställdhetspolitiskt mål som säger att kvinnor och män ska ha samma möjlighet att forma samhället och sina egna liv, det vill säga att vi ska ha samma tillgång till makt. Den ekonomiska makten, att styra samhället och ha inflytande över näringslivet, är en viktig del i det. Ur det perspektivet är det ett problem att kvinnor inte har samma möjligheter till det, säger Klara Regnö.

I statistiken ingår alla aktiebolag i Sverige i april 2018 där en vd finns utsedd. Privata aktiebolag kan utse en vd, men behöver inte göra det. Publika aktiebolag måste utse en vd. Externa vd är inte med i beräkningen.

vd-kalmar

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Hamburgerkedja kan etablera sig i Emmaboda

McDonalds planerar historisk expansion.

Faton Pasho

Kl.20:03, 14 april, 2018

EXTRA: Hamburgerkedja kan etablera sig i Emmaboda
Foto: Arkiv

Hamburgerkedjan McDonald’s i Norden står inför en betydande expansion de kommande åren. På fem år ska kedjan etablera 100 nya restauranger runt om i Norden och 200 nya restauranger på tio år.

– En betydande del av de 100 restaurangerna som vi planerar de första fem åren kommer att hamna i Sverige, säger Henrik Nerell, presschef, McDonald’s Sverige.

Finns en ort som Emmaboda med i planeringen av en ny McDonald’s restaurang?
– Vi har en del orter klara men inte alla, avslutar han.

Totalt ska uppemot 5 000 nya jobb skapas genom den planerade expansionen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Försäljning av Linden nära: ”Är i slutförhandling”

Ägarna räknar med att verksamheten är såld inom närmsta veckorna.

Axel Brantemo

Kl.11:51, 13 april, 2018

Försäljning av Linden nära: ”Är i slutförhandling”
Foto: Arkiv.

Under torsdagen rapporterade 24Emmaboda om Faroys planer på att sälja Hotell Linden och Hotell Amigo i centrala Emmaboda. Nu berättar Jonas Karlsson vid företaget att en försäljning av Hotell Linden närmar sig.

– Det är ingen nyhet att vi tittat på försäljning av den verksamheten under en längre period, men inte varit så aktiva. Nu är vi däremot aktiva vad gäller försäljningen av Linden, säger han.

Enligt honom är måsättningen att Hotell Linden kommer att vara såld inom de närmsta veckorna.

– Vi har haft ett antal förfrågningar och är i slutförhandling nu med några enstaka som vi haft kontakt med en längre tid, säger Jonas Karlsson.

Vad gäller Hotell Amigo är det fortfarande inte bestämt om verksamheten kommer säljas eller inte.

– Sedan knappt ett år fokuserar vi på hotellverksamheten och den har successivt ökat. Vi har fått tillbaka samma beläggning som tidigare. Samtidigt kommer vi att titta senare under våren och sommaren på om det blir en eventuell försäljning eller om driften fortsätter i vår regi. Vi får se hur det ser ut, säger Jonas Karlsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Matvara återkallas – utgör allergirisk

Kan utgöra en risk för allergiker.

Mia Martelleur

Kl.17:34, 12 april, 2018

EXTRA: Matvara återkallas – utgör allergirisk
Foto: Pixabay.

Örneborgs Delikatesser AB återkallar Mannerströms Chilibearnaises, 200 gram, med bäst före datum 26-06-2018. Det meddelar företaget på torsdagen.

Enligt bolaget innehåller produkten odeklarerad allergen vilket kan utgöra en risk för allergiker. De allergener som det rör sig om är vetemjöl, senap, fisk samt sulfit.

De kunder som har köpt produkten och inte kan äta den kan lämna tillbaka den till butiken där den är köpt. Alternativt kan kunder höra av sig till Örneborgs Delikatessers kundtjänst.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng