Renoveringen har lyft affären: ”Det är en helt annan butik nu”

Ica Nära i Lindås har fått ett rejält ansiktslyft – och hyllningarna från kunderna har inte låtit vänta på sig. "Det är verkligen jätteroligt", säger Ica-handlaren Fredrik Gustafsson.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.19:11, 30 mars, 2017

2 bilder
  • Fredrik Gustafssons butik har genomgått ett antal förändringar den senaste tiden. Nu har man betydligt större och öppnare ytor. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Fredrik Gustafssons butik har genomgått ett antal förändringar den senaste tiden. Nu har man betydligt större och öppnare ytor. Foto: Karl-Oskar Karlsson
  • Den nya fruktavdelningen blev ett rejält lyft. Foto: Karl-Oskar Karlsson
    Den nya fruktavdelningen blev ett rejält lyft. Foto: Karl-Oskar Karlsson

Som 24Emmaboda.se rapporterat om tidigare har Ica-butiken i Lindås genomgått ett antal förbättringsåtgärder den senaste tiden. För någon vecka sedan blev den sista delen klar. Den stora trappan som gick rakt igenom butiken till lägenheterna på övervåningen har tagits bort – och lägenheterna har fått en ny trappa – fast på utsidan.

LÄS MER: Butiken som vågar satsa på landsbygden

– Inne i butiken har vi fått 15-20 kvadratmeter extra, men det känns som 100, säger Fredrik Gustafsson som driver Ica Nära Lindås.

Renoveringen har inneburit stora förändringar i butiken. Förändringar som kunderna är väldigt nöjda med. Flera kunder som 24Emmaboda.se pratat med lovordar Ica-butikens satsning på större ytor och smarta lösningar.

– Det är jätteroligt att våra kunder uppskattar det. Det är ju för dem som ändringarna ska göra skillnad, till det bättre, menar Gustafsson.

Trappan som avskärmade butiken gjorde att det var trångt att passera och lite av en labyrint-känsla infann sig. I dag är det öppna ytor – där man kan se från kassan till stora delar av butiken.

– Vi har kunnat flytta om vår brödhylla och fruktavdelningen, vilket även det har blivit ett lyft för oss. Inom kort kommer elektrikern och fixar det sista efter renoveringen med den borttagna trappan.

Ica-affären har dessutom kunnat utöka sin blomavdelning med hundra procent.

– Det här ger oss enbart enorma möjligheter. Det är en helt annan butik nu, säger Fredrik Gustafsson.

Fredrik Gustafsson är en handlingskraftig handlare och i framtiden siktar han på att installera en egen solcellsanläggning till butiken.

– Det kommer bli så, frågan är bara när vi kommer göra det. Dessutom har vi satt in LED-belysning i hela butiken, som ett lokalt företag i Emmaboda har hjälpt till med.

Nu när det finns betydligt större ytor i butiken kan ytterligare en liten snabbkassa tillkomma.

– Det finns en utstakad plats till en liten kassa, vi får se om och när vi installerar en sådan.

– Anledningen till att vi kunnat satsa och investera är tack vare att vi har en sådan trogen och stabil kundkrets. Det är en härlig anda här i Lindås, säger Fredrik Gustafsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel