Så många väntas komma till premiären

Publiksnittet blir bara bättre och bättre för Kalmar FF som nu siktar på nya publikrekord. ”Målet är att höja snittet även i år”, säger Anders Klevsand.

Elias Håkansson

Elias Håkansson

Kl.06:44, 29 mars, 2017

Så många väntas komma till premiären
Kalmar FF kommer satsa extra hårt på att få ungdomar till årets hemmamatcher. Foto: Bildbyrån

Förra årets publiksiffra i hemmapremiären mot Smålandsrivalen Jönköpings Södra IF var den bästa på fem år då det kom hela 10 177 åskådare för att se Kalmar FF förlora med 1–0. Inför årets hemmapremiär mot IF Elfsborg är dock publiktrycket inte lika stort.

– Intresset är högt men det är svårt att säga. Vi hoppas på att vi kan landa någonstans närmare 8 000 åskådare om vi har tur med vädret, säger klubbchefen Anders Klevsand.

Kalmar FF har haft ett växande publiksnitt de senaste fyra åren och hoppas givetvis på en ökning även under 2017 även om det är publikintäkterna som ska stå för den stora ökningen.

– Vi hoppas såklart att vi kan höja publiksnittet ännu ett år, men framförallt har vi ett mål att öka publikintäkterna. Vi har satt ett mål på en ökning med cirka 350 000 kronor under 2017, säger Klevsand.

Vad betyder publiken för verksamheten?

– Oerhört mycket. Dels är det en tolfte spelare för laget men också även en av våra ekonomiska grundpelare i verksamheten. Rent generellt har vi Sveriges högsta publiksnitt per capita vilket vi är stolta över. Samtidigt kan vi inte vara nöjda med det utan vi vill sträva efter att fylla arenan ytterligare.

Hur ska ni göra det?

– På många sätt men ungdomar är morgondagens publik och vi vill få hit fler ungdomar och kommer därför bland annat att bjuda grundskolor runt om i Kalmar på entrén. Nu till premiären kommer det att komma runt 200 skolungdomar. Det sportliga resultatet skall inte heller underskattas. Spelar vi bra och tar mycket poäng kommer det mer publik, avslutar Anders Klevsand.

FaktaPublik i hemmapremiären:

2016: Kalmar FF – Jönköping Södra, 10 177 
2015: Kalmar FF – Helsingborg, 8 132
2014: Kalmar FF – Åtvidaberg, 7 037
2013: Kalmar FF – BK Häcken, 4 248
2012: Kalmar FF – AIK, 10 079

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel