Hur är läget i laget?

TV: KFF-profilen imponerad av talangerna: ”Tagit stora steg”

24Kalmar bevakning av lokalfotbollen fortsätter med Hossmo BK och deras nya tränare Joachim Lantz. "Det är ett ambitiöst gäng", säger han om spelartruppen.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.21:43, 20 mars, 2017

Efter besök hos Kalmar AIK och Färjestadens GoIF är det nu dags för Hossmo BK i division fyra sydöstra. Till denna säsongen har före detta Kalmar FF-spelaren Joachim Lantz blivit ny tränare.

– Det är ett ambitiöst gäng med ett stor grupp yngre spelare. De är väldigt träningsvilliga och har tagit stora steg de månaderna som jag har varit här.

Mittfältaren Victor Berkeby körde rehab i kylan i Ljungbyholm och han ser fram emot det kommande träningslägret i Spanien.

– Vi har nött en hel del taktiska bitar. Det är kul och motiverande att kunna gå ut och köra något nytt, det är härligt för oss som har varit med ett tag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lyckades inte näta bollen: ”Ingen i laget hade vilja eller glädje”

Veckans sista lokalbollsmatcher spelades under söndagen och det bjöds på blandade resultat. Här kan ni läsa hur det gick och få en kommentar från lagen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.20:07, 21 maj, 2017

Lyckades inte näta bollen: ”Ingen i laget hade vilja eller glädje”
Foto: Arkiv

Division 1 Södra Götaland Dam

Hammenhög – Färjestaden 2-0 (1-0)

Här kan du läsa mer om matchen.

 

Division 2 Sydöstra Götaland Dam

Lindsdal – Karlshamn 1-3 (0-0)

Målskyttar, Lindsdal: Självmål

P-O Friman, tränare, Lindsdal: ”När vi väl rullade boll så lyckades vi bra men i dag var det ingen i laget som hade vilja och glädje ute på plan. Vi inleder matchen ganska och borde ha lett med minst 2-0 i paus men det stod 0-0. Sen gör dom 0-1 och vi tappar som sagt var lusten och viljan helt. Karlshamn går fram till 0-3 via några enkla mål. Vi lyckas få in ett reduceringsmål tack vare ett självmål. Jag är inte nöjd med matchen alls vi kan bättre. ”

Matchens lirare, Lindsdal: Araya Nonthing

 

Division 3 Östra Dam

Mörbylånga – Krokstorp

Matchen är framflyttad till 7 juni då Krokstorp inte fick ihop ett lag. 

 

Västervik – Borgholm 2-5 (0-2)

Målskyttar, Borgholm: Matea Corkovic 3, Clara Folkesson 2

Andreas Prins, tränare, Borgholm: ”Tjejerna gör ett kanonjobb under större delen av matchen Vi spelar precis som vi ska och vinner matchen rättvist. Vi är effektiva i dag med fem mål framåt samtidigt som vi även skapar ytterligare målchanser. Defensivt spelar vi också bra.”

Matchens lirare, Borgholm: Matea Corkovic, Alice Notini, Alicia Bolaños Andersson

 

Division 3 Södra Dam

Smedby – Madesjö 2-1 (1-0)

Målskyttar, Smedby: Elsa Palmgren, Frida Sjögren

Ray Johansson, tränare, Smedby: ”Vi vinner rättvist sett till hela matchen men vi har svårt att göra mål. Vi skapar en del lägen men i dag var det segt att få in bollen. Madesjö är ett duktigt lag så vi fick verkligen kämpa för segern. Som sagt var är jag nöjd med tre poäng i dag men spelet kan bli bättre så det finns mycket att jobba på. Men vi avslutade bra så kan vi ta med oss det spelet i fortsättningen så ser det bra ut för Smedby.

Matchens lirare, Smedby: 15 åriga Wilma Persson gör en bra match

Madesjö har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Föll på hemmaplan: ”Luften gick ur oss”

Glömminge saknade effektiviteten som krävdes för att ta hem tre poäng. Det har spelats flera lokalbollsmatcher under lördagen och 24Kalmar har samlat alla resultat.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.18:59, 20 maj, 2017

Föll på hemmaplan: ”Luften gick ur oss”
Foto: Arkiv

Elitettan Dam

Sundsvall – IFK Kalmar 1-4 (0-2)

Här kan du läsa ett längre referat om matchen.

 

Division 2 Sydöstra Götaland Dam

Glömminge – Nättraby 1-4 (0-2)

Målskyttar, Glömminge: Caroline Järnesjö

Björn Karlsson, Tränare Glömminge: ”Det var jämt både spelmässigt och chansmässigt under matchen. Men Nättraby var mer effektivare än oss och därför vinner dom rättvist dock något mål för stort. Oavgjort hade speglat första halvlek men Nättraby ledde med 0-2. När dom sedan gör 0-3 tidigt i andra halvlek går luften ur oss lite. Vi fortsatte trots det att gneta på och får också utdelning. Men närmare kommer vi inte i dag utan Nättraby gör sedan 1-4 och punkterar matchen definitivt.”

Matchens lirare, Glömminge: Alla krigar men extra plus till Evelina Jansson, Felicia Waller, Ida Johansson.

 

Ramdala – R/M 3-2

Målskyttar, R/M: Petra Arvidsson  Magda Herdinius

Martin Andersson, tränare R/M: ”Det var en riktig plattmatch från vår sida.. Det var en fruktansvärt dålig fotbollsmatch från båda lagen där Ramdala var minst dåliga så dom vann rättvist. Trots det höll vi på att få poäng men deras tredje mål kom på slutet.”

Matchens lirare, R/M: Julia Konradsson.

 

Division 2 Mellersta Götaland Dam

Emmaboda – Waggeryd 6-1 (4-0)

Målskyttar, Emmaboda: Sandra Berg 4, Frida Andersson 2

Marcus Joelsson, tränare, Emmaboda IS: ”Det blev en komfortabel seger där vi avgjorde i första halvlek där det redan efter ca 25 minuter stod 4-0. Vi spelade riktigt bra fotboll under den perioden.  Efter det så tappar vi lite fokus på matchen och kanske är förståeligt när vi får en sådan start och sen gjorde värmen sitt till naturligtvis. Waggeryd var ett par nummer för små men dom krigade på och gav inte upp men vi gjorde det svårt för dom. Jag är imponerad av våra yngre tjejer som verkligen tar för sig ute på plan.

Matchens lirare, Emmaboda: Maja Astevall

Division 2 Östra Götaland

IFK Hässleholm – Nybro 2-0

Här kan du läsa ett längre referat om matchen.

 

Division 3 Sydöstra Götaland

Älmhult – Kalmar AIK 3-1 (1-0)

Mål Kalmar AIK: Shaho Abdulahiayan

Kalmar AIK har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

 

Divison 4 Östra

Ängö – Trekanten 1-2 (0-2)

Mål Ängö: Daniel Nielsen

Ängö har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

Mål Trekanten: Aurimas Kucys & Felix Olofzon

Zlatko Lolic, tränare Trekanten: ”Det var på tiden att vi vann och det var skönt att segern kom. Vi fungerade som ett lag idag, det var en enorm laginsats och framför allt i försvaret. Jag tycker inte att Ängö har någon riktigt bra målchans på 90 minuter. Idag trodde vi på det och kämpade stenhårt. tidigare matchen har vi tappat tron och inte vågat hela vägen. Det har tagit några matcher för oss att anpassa oss för tempot och motståndet i division 4, inget dåligt lag som vi möter idag.

Matchens lirare, Trekanten: Hela laget gör det riktigt, riktigt bra idag.

 

Division 5 Sydöstra

BB 2001 – SSG 1-4 (1-1)

Mål SSG: Martin Gustafsson 2, Gustav Andersson & Anton Fransson

Joachim Christensson, tränare SSG: Första halvek stod solen högt och det var varmt, vi spelade på en väldigt långhårig plan också. BB får en djupledsboll efter 10 minuter som de gör mål på och det är i stort sett det enda de skapar. Vi kvitterar efter 25 minuter men är inte alls nöjda med första halvlek. Efter pausen går vi in och gör resten av målen ganska snabbt. Vi var det bättre laget helt enkelt.”

Matchens lirare SSG: Vår vänsterback, William Andersson som är född -02 gör sin första match från start och gör det bra. Han förtjänas att lyftas fram.

 

Ruda – Böda/Högby 6-1 (5-0)

Målskyttar, Böda/Högby: Pelle Nilsson

Robin Nilsson, hjälptränare i Böda/Högby: ”Första halvlek glömmer vi snabbt. Vi ligger under med hela 0-5 efter första. I andra halvlek stoppar vi blödningen bakåt och spelar betydligt bättre än i första halvlek Vi får ta med oss den viljan till näst kommande möten,  för i andra halvlek visade vi att vi kan spela fotboll.”

Matchens lirare, Böda Högby: Axel Jonasson

Timmernabben – Mörbylånga 3-0 (1-0)

Anders Nord, tränare, Mörbylånga: ”Vi var det bättre laget i början men sen tog dom över och vann rättvist. Vi underpresterade och var inte på tårna och skapade för få målchanser för att hota Timmernabben i dag.  Vi fick dessutom vår målvakt skadad efter ungefär 30 min. och fick ställa en utespelare i mål och han gör det bra men det skapar ändå en viss oro i laget. Det är så här ibland och det är bara att komma igen i nästa  match.”

Matchens lirare, Mörbylånga: Dennis Nordqvist

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans match

TV: Se målen när Hossmo vann heta derbyt

På ett soligt och välfyllt Skyttis IP var det dags för det heta derbyt mellan Kalmar Södra IF och Hossmo BK i division 4 östra. Se målen och höjdpunkterna i 24 Play.

Rickard Johansson

Rickard Johansson

Kl.22:07, 18 maj, 2017

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen

Mittbacken imponerade: ”Han var vår räddande ängel”

Lagen turades om att dominera i superderbyt mellan Kalmar Södra och Hossmo i division 4. Även i division 6 har det spelats två matcher under torsdagen.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.21:52, 18 maj, 2017

Mittbacken imponerade: ”Han var vår räddande ängel”
Foto: Rickard Johansson

Division 4 Östra

Kalmar Södra – Hossmo 1-2 (0-2)

Mål Kalmar Södra: Vernes Mujkic

Johan Mosén, tränare Kalmar Södra: ”Första halvlek var jättedålig från vår sida. Vi är varken etta, tvåa eller trea på bollen. Jag är rejält besviken över inställningen som vi hade, eller i detta fallet saknade. Hossmo gjorde två mål tidigt på snabba omställningar och efter det var det uppförsbacke. I andra halvlek spelar vi istället riktigt bra fotboll och lyckades till slut nicka in ett mål. Vi hade många avslut och jag tycker att vi förtjänade en kvittering. Vi hade en man utvisad den sista kvarten men pumpade på ändå. Nu blir det bara att ta nya tag inför nästa match.”

Matchens lirare, Kalmar Södra: Mittfältaren och målskytten Vernes Mujkic

 

Mål Hossmo: Kasper Karlsson & Lukas Henningsson

Joachim Lantz, tränare Hossmo: ”Vi gjorde en bra första halvlek där vi kom in bra i matchen. Vi hade varierat anfallsspel, snabba omställningar och full kontroll på det defensiva. Södra skapade inget. I andra halvlek var Södra lite hetare och vi fick inte riktigt igång anfallsspelet. Jag tycker ändå att det var lugnt och att vi hade kontroll tills Södra får göra sitt mål mot slutet, då blev det lite stirrigt men våra mittbackar gör ett bra jobb.”

Matchens lirare, Hossmo: Vår mittback Emil Håkansson är grym idag och vinner alla dueller och rensar alla bollar. Han är vår räddande ängel under några situationer  grym och vinner allt, räddande ängel.

Matchen mellan Kalmar Södra och Hossmo är Veckans Match på 24Kalmar. Titta in på sajten under kvällen för att få se målen från derbyt. 

Division 6 Kalmar/Öland

Bergkvara – Rockneby 1-1 (0-0)

Mål Bergkvara: Adam Johansson

Mats Martinsson, tränare Bergkvara: ”Det var en av våra sämre matcher. Vi hade svårt att få igång något riktigt spel och det var stressat. Vi får vara nöjda med en poäng i och med att vi inte kom upp i den nivån vi brukar ha. Det var en jämn match annars, båda hade chanser. Annars ser det bra ut i säsongen, vi fortsätter som vi gör och hoppas få upp spelet där vi brukar vara framöver.”

Matchens lirare Bergkvara: Tim Johansson

 

Mål Rockneby: Labinot Deniri

Fredrik Carlsson, tränare Rockneby: ”Vi gör en bra match och skapar mängder av lägen men tyvärr sitter inte den sista grädden på moset, så att säga. Det var jättebra inställning av alla grabbar från första minut till minut 90. Fortsätter vi så här prestationsmässigt så kommer poängen att komma in också.”

Matchens lirare Rockneby: Hela laget förtjänar titeln idag

 

Kåremo – S:t Sigfrid 0-2 (0-0)

Kåremo har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

Mål S:t Sigfrid: Fredrik Thunell & Jesper Wallin

Nicklas Holm, tränare S:t Sigfrid: ”Vi började inte alls bra och tittade bara på när de spelade boll. Vi fick upp ett bättre positionsspel där vi pressar på och tar ledningen. De pressar bra men vår målvakt gör några riktigt bra räddningar. Vi hoppas kunna plocka poäng nu framöver så vi kan hamna på en bra plats i serien.”

Matchens lirare S:t Sigfrid: Joakim Wallin, målvakt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter storvinsten: ”Vi vann ju, det är gutt de”

Fem matcher har spelats i onsdagens lokalfotboll. Här kan ni läsa hur det gick och få kommentarer från alla tränare.

Hanna Thulin

Hanna Thulin

Kl.22:15, 17 maj, 2017

Efter storvinsten: ”Vi vann ju, det är gutt de”
Foto: Arkiv

Division 6 Kalmar/Öland

Persnäs – Borgholm 1-2 (0-2)

Målskytt, Persnäs: Alexander Jonsson

Torsten Luks, tränare Persnäs: ”De gjorde sina mål under första kvarten. I andra halvlek dominerar vi fullständigt men har bland annat en nick i ribban. Resultatet 2-2 hade varit mer rättvist. Jag tycker att vi var jätteduktiga men så är det när man ligger i botten av serien, man brukar ha otur.”

Matchens lirare, Borgholm: ”Åldringen Fredrik Alvarmo var helt suverän som mittback.”

Målskytt, Borgholm: Felix Jotarv 2

Edin Dzananovic, tränare Borgholm: ”Första halvleken försöker vi rulla och är mer aktiva och rör på oss. Persnäs går in och är mer taggade i andra halvlek. Jag tycker att vi spelar dem i händerna istället för att behålla lugnet. De är klart bättre i andra och vi kommer inte upp i vår standard. Men det är en vinst på bortaplan och man får tänka att det inte alltid behöver vara vackert.”

Matchens lirare, Borgholm: ”Felix Jotarv. Han gör båda målen, löper rätt och visar sig samtidigt som han hjälper till hemåt. Han är fantastisk och gör allt rätt idag.”

 

Divison 6 Emmaboda

Alsjöholm – Konga 2-4 (2-1)

Mål Alsjöholm: Markus Nilsson & Arif Dodkanlou

Woriya Dodkanlou, tränare Alsjöholm: ”Vi har matchen i våra händer och tar ledningen med bra spel och kontroll. Vi spelar bra fotboll men faller till slut på individuella misstag. Alla har chansen att slå alla i denna divisionen så det kan gå hur som helst.”

Matchens lirare, Alsjöholm: Tobias Pettersson

 

Emmaboda – Örsjö 5-1 (2-0)

Målen Emmaboda: Lukas Green 2, Gustaf Malmqvist, Michelet Charle & Jonathan Augusson

Thomas Svensson tränare Emmaboda: ”Vi kontrollerade första halvlek bra men tappade spelet i början på andra halvlek. Då fick vi ändra om och fick tillbaka spelet. Totalt är jag nöjd med matchen, vi vann ju med 5-1, det är gutt de. Det blir krig i serien och vi är många som inte har förlorat. Jag tror det kommer bli kamp in i det sista.”

Matchens lirare Emmaboda: Clas Johansson

 

Mål Örsjö: Aziz Salamna

Anders “Skubbe” Sjöberg, tränare Örsjö: ”Första halvlek är de hetare än oss, men det var ändå hyfsat jämnt. I andra börjar vi bra och tar över lite, vi reducerar och får flera chanser göra ytterligare mål. Luften gick ur oss när de fick in sina bollar istället för oss. Vi hoppas få tillbaka våra ordinarie spelare som varit borta idag. Men trots det så spelade alla bra. Det finns ljusa förhoppningar inför framtiden.”

Matchens lirare Örsjö: Björn Didickson & Sebastian Wikell

 

Orrefors – Johansfors 2-1 (1-1)

Målen Orrefors: Ing Ackevadd & Saleh Manlaalaly

Emil Ejermo, assisterande tränare Orrefors: ”Vi gör ingen vidare bra match överlag men det är ju poängen som räknas. Vi är bra första halvtimmen och ett det blir ett par bra inhopp. Det är skönt med en seger så nu jobbar vi vidare från det och hoppas på vinster framöver också.”

Matchens lirare Orrefors: Saleh Manlaalaly

Johansfors har tyvärr inte gått att nå för en kommentar.

 

Vissefjärda – Bosnien-Hercegovina Emmaboda 4-0

Mål Vissefjärda: Anton Malmqvist, Max Wellander, Simon Wellander & Jon Eriksson

Jon Eriksson, spelare Vissefjärda: ”De backade hem mycket och vi fick mycket boll. Vi har stenkoll på matchen och alla i laget tar i och backar hem när det behövs. Vi har börjat med fem raka segrar men nästa vecka blir det tuffa motstånd som även de tagit alla segrar så vi laddar om till de viktiga matcherna och hoppas på poäng.”

Matchens lirare Vissefjärda: Max och Simon Wellander på mittfältet

 

Mål Bosnien-Hercegovina: Samir

Nadarevic, tränare Bosnien-Hercegovina: ”De var det bättre laget helt enkelt, de vann rättvist. Vi försökte göra vårt bästa men fick en tidig skada och en till i andra och så fick de en billig straff. Det har börjat dåligt för oss men vi kämpar på trots många skador samt många utvisningar tidigt i säsongen. Viktigaste är att vi har kul och umgås känner vi, vi har mött favoritlagen så vi hoppas på några vinster framöver. Trots utvisningar var det en schysst match och de var det bättre laget, helt klart.”

Matchens lirare Bosnien-Hercegovina: Pjeere Lakkso

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel