Ny aktör ska sysselsätta ungdomar i sommar

Tidigare har ungdomar som varit sugna på att starta ett eget sommarföretag haft chansen att göra det genom Ung Företagsamhet. I år är det en nya aktör som tar över rodret.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:27, 27 februari, 2017

Ny aktör ska sysselsätta ungdomar i sommar
Foto: Arkiv

Förra sommaren var det ett 15-tal ungdomar som valde att driva ett eget sommarföretag genom Ung Företagsamhet i Emmaboda. Numera är deras verksamhet nedlagd.

– De ska satsa mer på sin kärnverksamhet och lägga mer krut där. Sedan hade vi vissa synpunkter också. Vi är kräsna när det gäller val av aktörer, säger Ann-Christin Torgnyson, näringslivsutvecklare i Emmaboda kommun.

Den nya aktören som ska hjälpa ungdomarna med att driva egna sommarföretag är Ung Drive. Jonathan Rudman är den som kommer vara coach för sommarföretagarna.

– Han har stor erfarenhet sedan tidigare och har själv drivit eget UF-företag och varit anställd på Ung Företagsamhet. Det känns som att Ung Drive kvalar in i alla boxar till att vara en bra aktör, säger Torgnyson.

Totalt kommer tio stycken ungdomar få chansen att starta ett eget företag i sommar.

Startbudgeten är på 1 500 kronor och i uppstarten kommer ungdomarna att få gå en veckas introduktion innan de kör i gång sitt företag i tre veckor. Därefter kommer en gemensam uppföljning att göras.

Den 20 mars kommer en kick off att hållas på Vilhelm Mobergsgymnasiet där ungdomarna kan träffa personal och ansöka om att driva ett sommarföretag samt feriepraktik. Ansökan kommer vara öppen till 9 april och det är först till kvarn som gäller.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel