Allt tyder på åtal mot polisen som skrek ”arabjävel”

Enligt uppgifter till Smålandsposten pekar det mesta mot att polisen som skrek "arabjävel" i Emmaboda kommer åtalas.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.11:37, 3 februari, 2017

Allt tyder på åtal mot polisen som skrek ”arabjävel”
Foto: Arkiv

Det var i slutet av april förra året som polispatrullen larmades till oroligheter på Hotell Amigo i Emmaboda.

I samband med det omhändertogs Ahad Nobakht, som själv inte bodde på asylboendet, av poliserna och kördes sedan bort från platsen, eftersom att de ansåg att han ställde till med oreda.

– Men de ska inte försöka sätta dit mig för en misshandel som aldrig begåtts, jag är inte sådan att jag slår på människor. Jag kan bli förbannad men det uttrycker jag verbalt, säger polismannen till Smålandsposten.

– Målsäganden hävdar att han blivit misshandlad av mig och blodet rinner flera timmar efter händelsen, det är helt orimligt, säger han till tidningen.

I polisbilen uppstod tumult och på Ahad Nobakhts ljudinspelning från händelsen hör man hur den aktuelle polismannen skriker ”arabjävel” till honom.

– De vill göra mig till rasist för att jag i stridens hetta råkade säga ”arabjävel”. Jag blev förbannad för att han inte lyssnade och om det sedan är förolämpning är en annan sak. Men det är väl inte annorlunda än när någon säger danskjävel eller svennejävel, säger han till Smålandsposten.

I dag ångrar polismannen att han reagerade som han gjorde.

– I efterhand ångrar man väl alltid någonting som inte blev bra. Men man måste tänka att även poliser är människor och inte robotar som styrs mekaniskt. Någon gång kan man komma till ett läge då man blir så här provocerad och stressad, vi har ett tufft jobb, säger han till tidningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel