Biskopen kommer till Emmaboda på söndag

På söndag får Emmaboda besök av självaste biskopen i Växjö stift, Fredrik Modéus.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.16:22, 11 januari, 2017

Biskopen kommer till Emmaboda på söndag
Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift. Foto: Svenska kyrkan

Klockan elva på söndag blir det högmässa och kyrkoherdemottagning i Emmaboda kyrka. Då ska nämligen vikarierande kyrkoherde Johanna Juhlin välkomnas av Emmaboda pastorat.

– Som kyrkoherde i Emmaboda pastorat vill jag verka för en öppen och välkomnade kyrka för alla. En kyrka där vi tillsammans; medarbetare, förtroendevalda och ideella krafter skapar mötesplatser för alla åldrar där vi delar tro och liv och där Jesus fråga ”vad kan jag göra för dig?” är vår drivkraft, säger Johanna Juhlin i ett pressmeddelande.

Fredrik Modéus, biskop i Växjö stift kommer hålla i mässan och leda mottagandet medan Johanna Juhlin kommer predika.

Juhlin tillträdde sin tjänst som vikarierande kyrkoherde i Emmaboda 1 januari och kommer närmast från ett jobb som arbetsledande komminister i Karlskrona-Aspö pastorat.

Hon har dessutom arbetat ekumeniskt för ett härbärge för EU-migranter och varit starkt engagerad för människor som är på flykt och som lever i asyl.

– Att få ta emot en kyrkoherde är en viktig händelse i församlingarnas liv. Då vill vi från stiftets sida och jag som biskop göra vad vi kan för att denna dag ska bli en god början på kyrkoherdens och församlingarnas samliv och gemenskapen mellan församling och stift, säger Fredrik Modéus i pressmeddelandet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel