EXTRA

Brottsmisstänkt polis nekar till anklagelser

I slutet av april uppstod oroligheter vid Hotell Amigo i Emmaboda. Nu har en polisman delgivits misstanke om olaga hot, förolämpning och misshandel.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.08:41, 24 november, 2016

Brottsmisstänkt polis nekar till anklagelser
En polisman riskerar att få sparken efter en incident som inträffade i våras utanför Hotell Amigo. Foto: Arkiv

Polismannen ska bland annat ha skrikit arabjävel till en man som blev omhändertagen i samband med oroligheterna på Hotell Amigo i våras. Enligt mannens egen ljudupptagning från polisbilen när han blev skjutsad ut i skogen och sedan avsläppt, kan man höra hur någon säger: ”Gå för i helvete, ska du gå eller? Din jävla dåre, åk hem din jävla arabjävel, åk hem till ditt jävla land”.

Enligt mannen ska en av poliserna även ha misshandlat honom så pass allvarligt att han fick uppsöka läkarvård.

Den utpekade polismannen togs omedelbart ur yttre tjänst och har varit omplacerad sedan incidenten. Dessutom har både mannen som blev kallad för ”arabjävel” och den misstänkte polisen förhörts.

– Han är medveten om vad som sägs på ljudfilen och har lämnat en förklaring till det. Och med den förklaringen menar han att han inte gjort sig skyldig till något brott. Utredningen pågår fortfarande, säger kommisarie Kjell-Åke Wendt till Kvällsposten.

Omplaceringen av mannen från yttre till inre tjänst gäller fortfarande. Om han blir dömd för händelsen riskerar han även att bli av med jobbet.

– Man riskerar sin anställning om man gör sig skyldig till misshandel av normalgraden, säger Lotta Gustavson, vice ordförande i polisens personalansvarsnämnd till Kvällsposten.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel