Isac Aronsson höll hela vägen in i mål – knep medalj i Renault Junior Cup

Helgens tredjeplats i finalracet i Karlskoga innebar att Långasjös racingtalang Isac Aronsson slutade tvåa i Renault Junior Cup. "Det känns jättebra", säger 14-åringen.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.14:29, 25 september, 2016

2 bilder
  • Isac Aronsson med pokalen som förkunnade att han slutat trea i Renault Junior Cup 2016. Foto: Privat
    Isac Aronsson med pokalen som förkunnade att han slutat trea i Renault Junior Cup 2016. Foto: Privat
  • Foto: Privat
    Foto: Privat

Han hade goda förutsättningar på förhand och han förvaltade det väl. Isac Aronsson, 14, från Långasjö bevakade sin tredjeplats i totaltabellen genom att köra in som trea i finalloppet i Karlskoga.

Det är en nöjd 14-åring 24Emmaboda pratar med efter pallplatsen i Renault Junior Cup.

– Det känns jättebra faktiskt. Det var det jag siktade på hela tiden och det känns väldigt skönt att jag lyckades med det.

Vad väntar härnäst?
– Nu blir det nog lite uppehåll ett tag och sen ska jag träna och köra in den nya bilen.

Isac Aronsson ska investera i en ny bil och byta klass till nästa år, då han ska köra i en Citroen-serie.

– Det kommer bli lite tuffare, då det är många som är mycket äldre där. Men det är kul. Det blir en härlig utmaning, säger Isac Aronsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter

Sju matcher spelades i lokalfotbollen under måndagskvällen och vi har samlat ihop resultaten. Ängö BK mötte Hultsfred FK på hemmaplan, men största motståndaren blev vinden – "Det var väldigt svårspelat".

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.22:03, 26 juni, 2017

Lokalbollen: Ängö kämpade hem en pinne trots vädersvårigheter
Foto: Arkiv

Division 4 Östra

Ängö BK – Hultsfred FK 2-2

Målskyttar, Ängö BK: Jonathan Fredriksson, Anton Arvidsson.

Rikard Milton, tränare i Ängö BK: ”Det känns väl som att det var en match präglad av vinden, det var väldigt svårspelat. Vi hade motvind i första och då lyckades de sätta bra press och vi hade svårt att spela oss ur det. De tar ledningen med en frispark som vinden hjälper. I andra har vi medvinden och för spelet mer, och då kvitterar vi och sen tar ledningen. Tyvärr orkar vi inte stänga igen utan släppar in ett mål till. Så 2-2 är rättvist sett till matchen, men jag är besviken över vår första halvlek”.

Matchens lirare, Ängö BK: ”Daniel ”Kejsaren” Nielsen är väldigt stabil idag. Han är mittback och gjorde många viktiga brytningar, det skänkte trygghet i de stormigaste situationerna”.

Division 4 Södra

Madesjö IF – Växjö BK 1-5

Målskyttar, Madesjö: Adam Olofsson.

Boris Broberg, tränare i Madesjö IF: ”Det var rättvist så det är inte så mycket att säga om det, de var betydligt bättre helt enkelt. De har lite speed och löpvilja och duktigt passningsspel. De ledde med 2-0 när vi fick in vårt mål”.

Matchens lirare, Madesjö: ”Den som är bäst i vårt lag idag är Erik Ingemansson, han visade bäst kvalitet”.

Pukeberg BK- Lindås-Långasjö FF 2-2 (1-1)

Målskyttar Pukeberg: Simon Jonsson, Ümer Nuri Ibo

Philip Rosqvist, tränare, Pukeberg: ”Det var en tuff och jämn match och sett till matchen så var det ett rättvist resultat. Vi spelade inte så bra anfallsspel som vi önskade och det är därför vi inte vinner matchen. Jag ändå nöjd med en poäng och att vi kom tillbaka resultatmässigt två gånger och att vi lyckades kvittera på övertid”.

Matchens lirare Pukeberg: ”Det var jämt överlag”.

Målskytt, Lindås: Linus Henriksson 2

Göran Gunnarsson, tränare i Lindås/Långasjö: ”Vi gör en bra matchinledning där vi borde ha gjort några mål men oturen grinade oss i ansiktet denna kväll. För när vi äntligen tar ledningen så kvitterar Pukeberg omgående och det resultatet stod sig halvleken ut. Vi tappar lite där och Pukeberg är det bättre laget just då. I andra halvlek såg matchbilden ut som i början av matchen. Vi var det bättre laget och tar ledningen en kvart in i andra halvlek. Vi spelar bra och håller tillbaka Pukeberg men lyckas inte knyta ihop säcken för de flyttar upp laget och kvitterar i slutminuterna. Surt att inte vinna men tycker ändå killarna gör det bra. Vi följer vår matchplan under hela matchen”.

Matchens lirare: ”Rejäl laginsats från vår sida”.

Division 5 Södra

Alstermo IF – IFK Påryd 3-2 (0-1)

Målskyttar, Påryd: Rasmus Sellgren,  Adam Nilsson

Pontus Skruvik Nilsson, spelare, Påryd: ”Det var en dålig match från vår sida med bara långa bollar. Deras målvakt var spelfördelare och vi fastnade i deras sätt att spela. Kommer vi inte upp i normal standard riskerar vi åka på förluster och det var det som hände i dag. Trots att vi ledde matchen två gånger lyckas vi inte hålla tätt bakåt utan släpper in dem i matchen . Vi räcker inte till i dag samtidigt som Alstermo gör det bra utefter sina förutsättningar. Detta är bara att glömma och ta nya tag i nästa match”.

Matchens lirare, Påryd: ”Vi kan betydligt bättre”.

Flygsfors/Gadderås IF – Nöbbele BK 1-0 (0-0)

Målskytt, Flygsfors: Anton Isgren

Arben Sula, assisterande tränare i Flygfors: ”Det var jämt, vi mötte ett fysiskt tungt lag men jag tycker vi ändå hade kontroll på dem. De var bra på fasta situationer men vi höll dem borta från vårt mål. Vi har ju tidigare inte haft marginalerna med oss men ikväll får vi äntligen utdelning för allt slit. Detta var våra första poäng för säsongen och nu känns det att vi är med i kampen om nytt kontrakt igen. Jag är jättestolt över grabbarna . Det var skönt att äntligen få vinna”.

Matchens lirare: ”Laget är matchens lirare”.

Ingelstad IK – Tvärskog IF 2-2 (1-1)

Målskyttar, Tvärskog: Jesper Ternow Blomberg, Erik Karlsson

Tobias Karlsson, tränare i Tvärskog: ”Chansmässigt var det en jämn match, de hade väl mer boll än vad vi hade men det var medvetet från vår sida. Vi gör en bra bortamatch och jag är nöjd med en poäng mot ett svårspelat Ingelstad. Vi lyckades kvittera två gånger och visade upp en bra moral och kämparanda. Poängen innebar att vi lyckades behålla vårt försprång gentemot Ingelstad i toppen”.

Matchens lirare: Jacob Elmblad, Jakob Ternow Blomberg

Division 6 Kalmar/Öland

Högsrum – Kalmar City

Vi har sökt både Högsrum och Kalmar City utan resultat.

Text: Viktor Jerner & Nicke Grozdanovski.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Lindås/Långasjö - Pukeberg

Tuff match väntar Lindås/Långasjö

I kväll, måndag, spelar Lindås/Långasjö bortamatch mot Pukebergs BK. En match som tränare Göran Gunnarsson tror blir en tuff tillställning för laget.

victorgrusell

victorgrusell

Kl.14:06, 26 juni, 2017

Tuff match väntar Lindås/Långasjö
Göran Gunnarsson Foto: Arkiv

Lindås/Långasjö har med tre raka segrar i division 4 södra parkerat på en andraplats i tabellen. I senast matchen vann laget med hela 7-0 mot Gullabo/Gullaboås och formen pekar spikrakt uppåt. I kväll spelar laget på bortaplan mot Pukebergs BK, en match som huvudtränare Göran Gunnarsson på förhand tror blir en tuff tillställning.

– Pukeberg är ett duktigt lag. Vi slår lite i underläge, vilket jag tror kan passa oss, säger Gunnarsson.

Laget laddade upp inför kvällens match med en träning i går och truppen ser bra ut, trots det saknas Robert Pavic, Rasmus Elmgren och Noah Magnusson inför kvällen match. Där ett tätt spel kommer att bli en viktig nyckel till tre poäng.

– Vi hade en hyffsad träning i går efter midsommar och det känns bra i truppen. Det kommer att bli viktigt att försöka hålla ihop spelet och att vara täta, säger Gunnarsson.

Vad vet du om Pukeberg?

– Jag vet att det är ett ungt lag som är på gång och har spelat ihop ganska länge. De har Philip Rosqvist i laget som är förmodligen är en av de bästa mittfältarna i serien. De har även målvakten Robert Jonsson som lämnade oss för Pukeberg inför säsongen, som vi känner väl.

Vad vill du se av ditt eget lag i kväll?

– Att vi står upp och gör vårt bästa och försöker hitta vårt egna spel. Det kommer att bli en tuff match och det gäller att vi är med hela tiden.

Matchen spelas klockan 19:00 på Pukevallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Laddar batterierna hemma i Emmaboda

Tilda Larsson har haft en succésäsong i USA. Nu är hon hemma i Emmaboda över sommaren för att ladda batterierna. "Jag har blivit mer stabil i mina inspel", säger hon.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.17:00, 24 juni, 2017

Laddar batterierna hemma i Emmaboda
Tilda Larsson. Foto: Karl-Oskar Karlsson

20-åringens succésäsong i college-golfen borta i USA har knappast gått någon obemärkt förbi. Tilda Larsson har radat upp topprestation efter topprestation – och krönte säsongen med att bli mästare i division 2-golfen med sin skola Barry University.

– Det är väldigt kul och det var helt klart en höjdpunkt att vinna det mästerskapet med skolan. De hade aldrig vunnit tidigare, utan slutat tvåa och trea flera gånger, säger hon.

Nu väntar en intensiv sommar hemma i Emmaboda. Eller snarare i Sverige. För det blir mycket på resande fot – till olika tävlingar.

– Men sommarens största händelse är nog ändå individuella EM som avgörs i Schweiz i slutet av juli. Sedan är det match-SM nästa vecka, så ja, det är fullt upp, säger hon och skrattar.

Borta i USA slog hon skolrekord när hon vann tre tävlingar under samma säsong.

Vad är nyckeln till det?
– Jag har blivit mer stabil i mina inspel.

Den 18 augusti åker hon tillbaka till USA för sitt tredje år på college.

– Nu är jag halvvägs igenom studierna där borta. Lite kul att vårt lag fick pris som bästa atletiska akademiska lag, säger hon.

Men innan dess väntar en sommar hemma, med allt vad det innebär.

– Det är kul att få umgås med familjen och gamla vänner här hemma.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya generationen på frammarsch hos Lindås-Långasjö

Lindås-Långasjö har en spännande yngre generation på gång. Under den första halvan av säsongen har ett helt koppel med talanger födda på 2000-talet fått chansen i division 4.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.09:07, 24 juni, 2017

Nya generationen på frammarsch hos Lindås-Långasjö
Reza Mohammadi, Noah Magnusson, Hugo Karlsson och Oscar Svensson har gjort det bra i Lindås-Långasjö under våren. Foto: Karl-Oskar Karlsson

I Lindås-Långasjös trupp återfinns rutinerade spelare som Kim Johansson, Dan Ask, Alexander Hellborg och Linus Henriksson, för att nämna några. Under våren har ett gäng yngre förmågor fått chansen – och tagit den.

– Det har gått bra, det är bara att fortsätta kämpa på och träna hårt. Man vill ju vara med och bidra så mycket som det bara går, säger anfallaren Hugo Karlsson, som har startat de allra flesta matcherna.

Noah Magnusson har gjort sig känd som en riktig matchvinnare – när han vid två olika tillfällen har hoppat in i matcherna och avgjort dem.

– Det har gått bra, kul att få vara med hjälpa laget, säger han.

Oscar Svensson har fått chansen i en match mellan stolparna.

– Det gick helt okej, jag är nöjd. Det är bara att träna på och visa att jag vill ha fler chanser, säger han.

Alla framhäver de den goda stämningen och lagsammanhållningen i Lindås-Långasjö som en nyckel till årets framgångar. För tillfället ligger man tvåa i den stentuffa södra division 4-serien.

– Vi har ett väldigt härligt gäng där både de yngre och äldre spelarna kan umgås och skoja med varandra, säger Hugo Karlsson.

Tränare Göran Gunnarsson:

– De här unga grabbarna har gjort det jättebra och blir bättre för varje dag som går. Framtiden ser minst sagt ljus ut för Lindås-Långasjö, säger han och framhäver även Jesper Sjöfors och Jacob Arvidsson som gjort en stark vår på Lindåsvallen och Långasjö IP.

Vad har ni för mål med andra halvan av säsongen?
– Vi ska ligga i toppen och fightas, helt klart, säger Hugo Karlsson.

– Absolut, vi har en väldigt bred trupp, men serien är jämn. Vi ska kriga på och vara med så högt upp som vi bara kan, säger Noah Magnusson.

FaktaYNGLINGARNA I LINDÅS-LÅNGASJÖ:
Reza Mohammadi, född 2000.
Hugo Karlsson, född 2000.
Oscar Svensson, född 2000.
Jesper Sjöfors, född 2000.
Noah Magnusson, född 2001.
Jacob Arvidsson, född 2001.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Emmabodason ordinarie i klassisk klubb

24-åringen från Emmaboda har tagit en ordinarie plats i anrika Östers IF som skuggar topplagen i Superettan. "Det har gått över förväntan, jag känner att jag är med och bidrar varje match", säger Mattias Pavic.

Karl-Oskar Karlsson

Karl-Oskar Karlsson

Kl.06:54, 23 juni, 2017

Emmabodason ordinarie i klassisk klubb
Mattias Pavic (till vänster) har tagit en ordinarie tröja i anrika Östers IF som är nykomlingar i Superettan. Foto: Bildbyrån

Mattias Pavic listar Emmaboda IS som moderklubb, och har även tillhört Kalmar FF:s organisation under ett antal år.

Efter några år i division 1 och Oskarshamns AIK var tanken att 24-åringen skulle lämna för spel i Östers IF till den här säsongen. Pavic skrev på ett kontrakt med Öster förra sommaren, som då låg i samma serie som Oskarshamn.

– De tycket inte det var någon bra lösning att spela kvar när jag ändå var klar för Öster. Så klubbarna löste det så jag kunde gå redan förra hösten, säger han.

Ett byte han knappast lär ångra. Öster avancerade upp till Superettan och årets säsong har nykomlingen öppnat upp starkt. För tillfället parkerar laget på femte plats, fem poäng upp till Helsingborg, som innehar kvalplatsen mot allsvenskan. Dock är det bara tre poäng ner till negativt kval i den extremt jämna tabellen.

– Det är ett getingbo, hela serien. Tar man en seger kan man klättra väldigt mycket. Det gäller att ligga i nu och fortsätta. Vi hade som mål inför säsongen att hänga kvar och etablera oss som ett elitlag igen. Det är extremt viktigt för en förening som Öster.

Hur känns det att representera en sådan anrik klubb?
– Självklart är det jättestort. Man märker på stan att det är många 40- och 50-åringar som verkligen engagerar sig i Öster. Många av dem som var med på storhetstiden.

Sedan omgång fyra har Emmabodasonen varit ordinarie i startelvan. Dessutom har han mäktat med ett mål och en assistpoäng från sin backposition.

– Jag har fått spela mycket vänsterback, som kanske inte är min bästa position, men det har ändå gått bra. Helt klart över förväntan. Jag känner att jag är med och bidrar varje match.

Har du något särskilt mål du vill uppnå med din tid i Öster?
– Inget speciellt så, utan att jag vill spela mycket och bidra till laget. Vi har haft ett internt mål att komma topp åtta. Det hade varit fantastiskt.

På söndag väntar Varberg hemma på Myresjöhus Arena. Då förväntas 24-åringen från Emmaboda återigen starta i en av svensk fotbolls mest klassiska lag.

– Så det blir ett lugnt midsommarfirande för min del, säger han och skrattar.

FaktaNamn: Mattias Pavic.
Ålder: 24.
Längd: 167 cm.
Vikt: 68 kilo.
Position: Ytterback.
Moderklubb: Emmaboda IS.
Aktuell: Ordinarie som ytterback i Östers IF i Superettan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.